Vores minimalistiske rejse

rejse minimalistiskJeg har før – mange gange – skrevet om vores minimalistiske rejse i forhold til at stille og rolig få ryddet op her hjemme og samtidigt undgå det med at fylde op igen. Men når jeg nu skriver om vores ‘minimalistisk rejse’, er det ikke i forhold til minimalisme i den forstand.Det er nemlig nu, vi skal til Nerja! Nu, som i morgentidlig. Allerede i maj gav drengene og jeg faren i huset en rejse til Sydspanien i 50-års-gave, og nu er tiden kommet til at nyde gaven. Når jeg skriver at det er en minimalistisk rejse, mener jeg, at vi denne gang kun rejser med håndbagage. Jeg kan godt se, det ikke bliver den store udfordring for mig, men jeg kan afsløre, at jeg har en svigerdatter der er lidt presset 😉

Når man har lejet et hus hvor der indgår sengetøj og håndklæder og der oveni er en vaskemaskine, så er det altså ikke noget problem at klare sig med 10 kg. Når de udover det lover 32 grader og sol hele ugen, er det også oplagt at lade strikkede trøjer og lange bukser blive hjemme. Små shorts og tynde soltoppe tager ikke så meget plads eller vægt, og som lillebror konstaterede når vi begyndte at pakke i går, ‘fylder damers undertøj ikke ret meget’.

Den gang vi rejste med rygsæk i jul gik det virkelig op for mig, hvor lidt man egentlig kan klare sig med. Svigermor kiggede ret undrende på mig i lufthavnen når hun så min rygsæk som jeg skulle klare mig med i en hel måned og spurgte om jeg ikke havde min hårtørrer med. Det havde jeg ikke, men jeg havde alligevel en fantastisk rejse 🙂

For første gang i lang tid, har vi nu planlagt en rejse uden planer. Vi har været i området omkring Málaga mange gange før, og det er ikke nogen af os der føler, vi skal se eller opleve en hel masse. Den eneste plan vi har, er at tage dagene som de kommer og bare gøre det vi har lyst til. Slappe af…

Så nu glæder vi os monstermeget til sol og varme, til serranoskinke, kold øl, saltede mandler, varme sommeraftener, strandture, leg i poolen, sol på kroppen, lange gåture igennem hvidkalkede byer og til at tale spansk! Jeg har på fornemmelsen at vi får en dejlig uge, og jeg skal nok huske at sende et postkort.

10 comments

 1. Karin says:

  Jeg kunne hurtigt pakke sammen i håndbagagen, hvis der er solskin og 32 graders varme, føntørre kan fint blive hjemme, for der er jo ingen risiko for håret fryser til is 😉
  Minimalistisk, eller at begrænse sig som dengang jeg var på interrail, i slut 70´erne begyndelsen af 80´erne, hvor soveposen ikke var en letvægter, teltstængerne ikke bøjelige, og rygsækken var på et stativ 🙂 Da lærte jeg at pakke og begrænse mig.
  Ønsker dig/jer en dejlig ferie.

  • Aargang73 says:

   Jeg kom aldrig op på de 10 kg men klarede mig fint med ca. 6. Vi lærte også meget på vores rejse med rygsæk i jul, selv om det nu ikke var med rygsæk på stativ 😉 Det er faktisk ikke mange ting jeg ikke kan leve uden (udover min mobiltelefon).

 2. Birgitte B says:

  Åh altså, nyd nu varmen, familien og hele ferie-konceptet 🙂
  Jeg kan godt rejse let – især hvis der er vaskemaskine 😉 jeg har det bare bedst med at pakke til ‘hvad nu hvis’ hahaha… knus Birgitte

  • Aargang73 says:

   Du kan tro, jeg også pakker efter princippet ‘hvad nu hvis’, hvis der er mulighed for det! Da vi tog bilen til Sverige i sommer var den så pakket, at vi med nød og næppe kunne lukke dørrene. 4 par sko, tror jeg at jeg fik med – brugte kun et par. Og det er jo typisk det, der sker…

Skriv et svar