Jeres bogliste er færdig!

BoglisteTusind tak til jer alle sammen for jeres bogtips! Lige som ønsket, fik jeg en meget blandet læseliste og jeg glæder mig til at gå i gang med den. Jeg er stadig i gang med ‘Mormor hilser og siger undskyld’, men hvis ikke det var for jeres skyld, havde jeg opgivet. Den blev liggende til fordel for andre aktiviteter da den bare ikke fangede mig, men da I var et par stykker der opfordrede mig til at blive ved, er jeg nu godt i gang og glæder mig til hver aften hvor jeg kan komme lidt videre! Bogen kan godt anbefales.Ud fra jeres anbefalinger, har jeg lavet en liste med de 10 næste bøger jeg vil læse. Listen indeholder både krimi, romantik, historie, noget fra Danmark, noget fra Norge og noget fra Italien. Jeg kendte ikke mange af titlerne og heller ikke forfatterne, men jeg har en god mavefornemmelse. Nogen af dem glæder jeg mig mere til end andre at gå i gang med, men jeg har på fornemmelsen, at jeg bliver overrasket i forhold til et par stykker af dem.

 1. Anne Marie Løn –  Prinsesserne
 2. Jojo Moyes – Hende du forlod
 3. Elena Ferrante – Min geniale veninde
 4. Håkan Nesser – Svalen, katten, rosen, døden
 5. Maren Uthaug – Hvor der er fugle
 6. Jeanette Walls – Glasslottet
 7. Jane Harper – Tørke
 8. Maria  Gerhardt – Transfervindue
 9. Merete Pryds Helle – Folkets skønhed
 10. Jonas Jonasson – Analfabeten der kunne regne

Anja anbefalede blandt andet Prinsesserne af Anne Marie Løn og jeg kan afsløre, jeg allerede har købt den. Jeg fandt den i sidste uge i genbrugsbutikken til en 10’er og det var oplagt den kom med hjem. Udover den anbefalede hun også trilogien af Ole Frøstrup, og det er ikke umulig at den kommer på næste liste (når jeg bliver færdig med disse 10).

Søstrene fra Aalborg fra bloggen VenterPaaVin skrev to bøger på listen og jeg valgte den ene af dem; Hende du forlod af Jojo Moyes. Jeg har hørt godt om den før, men havde glemt alt om den igen. Nu er jeg glad for at den er kommet på listen.

Jeg var lidt i tvivl om jeg skulle sætte Ingrids anbefaling på listen, da det er en serie med ikke mindre 4 bøger. Men jeg valgte at sætte den første på (Min geniale veninde), da serien har fået så meget ros mange steder og virker rigtig, rigtig god. Måske bliver det en af de sidste jeg læser fra listen, da jeg har en idé om, at jeg tager de andre 3 med i farten! (Men listen skulle jo være på 10 og ikke 13 bøger) 😉

Bella afslørede at hun særligt godt kunne lide serien af Håkan Nesser med Van Veeteren i hovedrollen. Sjovt nok, var dette en af de bøger min mor lad ligge til mig da hun tog herfra i sidste uge. Da Svalen, katten, rosen, døden er en pocketbog, er den kommet med i min håndbagage til Malaga og bliver den første jeg tager hul på af de 10.

To af jer anbefalede at læse noget af Maren Uthaug, og jeg snuppede Kathrines tips; Hvor der er fugle. Bogen virker lidt speciel og jeg har lyst at læse den og finde ud af, hvad den virkelig handler om. Udover denne titel, kom en af Kathrines andre tips med på listen; Analfabeten der kunne regne. Jeg begyndte på den en gang for et par år siden, men opgav. Jeg har dog altid haft den følelse af, at jeg burde have givet den en chance, så det får den nu.

Tak til Gitte for tipset om Glasslottet! Jeg har læst lidt om den og det er nok en af de bøger på listen jeg glæder mig mest til at komme i gang med! Jeg har på fornemmelsen, det er en af de bøger der bliver svær at lægge fra sig…

At Birgitte ville komme med en lang liste, var ikke uventet men lige hvad jeg havde håbet på! Jeg kender ikke mange der læser så flittigt som Birgitte, så der var nok idéer at tage af. Hendes første, umiddelbare bud fik jeg direkte på Instagram, så det valgte jeg; Tørke. Blandt så mange titler kunne jeg dog ikke nøjes med én og snuppede også Folkets skønhed. Hendes to anbefalinger virker vildt forskellige fra hinanden! Fedt! Jeg har også noteret nogle af de andre titler, hvis jeg en gang skulle finde på at lave en Bogliste II.

Den bog der nok virker mest speciel af de 10, er Transfervindue anbefalet af Pia. Jeg var dog ikke i tvivl om, den skulle med på listen. Pia er også en af dem der sluger bøger og at hun valgte lige denne, tror jeg ikke var en tilfældighed. Jeg har sådan på fornemmelsen, det er en af de bøger der vil gøre størst indtryk på mig.

Forhåbentlig er der flere end mig, der kan bruge disse tips. Hvem ved, måske er der en bog blandt titlerne som ikke engang Birgitte har læst? ❤️

Knus fra Nerja

8 comments

  • Aargang73 says:

   Jamen, det må man sige, det er en lille succes, Birgitte. Tænk at vi kunne finde et par nye bøger til dig. Nu er det jo gået et par dage siden du skrev, så måske har du allerede læst dem… 😉

 1. Karin says:

  Tak for boglisten. Dejligt med nye ideer til efterår og vinter, når tæpperne, de varme drikke og hyggen indendørs grundet de mange mørke timer igen banker på.

  • Aargang73 says:

   Det er nemlig ved at være tid til sofahygge, varm te og gode bøger. Så du har ret, boglisten blev færdig på et godt tidspunkt.

 2. Fruen i Midten says:

  Sikken fin liste med m-e-g-e-t forskellige bøger 🙂 Jeg har ikke læst en eneste af de nævnte bøger, men dog andre bøger af nogle af forfatterne. En dag vil jeg kaste mig ud i Elena Ferrante og se, om hun er lige så god, som jeg tror.

  • Aargang73 says:

   Ja, bøgerne er meget forskellige og det hjælper mig at holde læselysten i gang. Jeg er også spændt på bøgerne af Elena Ferrante, de virker ikke mindre end fantastiske, når man læser om dem.

 3. Ingrid says:

  Tusen takk. Jeg har ikke lest bøkene på listen bortsett fra alle fire av Elena Ferrante. Nå har jeg en liste til neste gang jeg skal velge ut en bok å lese.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.i gridtunheim.no

  • Aargang73 says:

   Dejligt at du kunne bruge listen Ingrid. Jeg håbede også på, at det var andre end mig selv der kunne få glæde af listen.

Skriv et svar