Vil du dele med af dine bedste bogtips

Jeg er ret godt i gang med at læse bøger lige for tiden. Måske har det noget at gøre med, vi lige har haft fire ugers ferie… Uanset hvad, vil jeg se om ikke jeg kan holde fast i læsningen og vil derfor gerne efterlyse jeres bedste bogtips. Jeg kan se, at mange af jer læser og mange af jer læser rigtig meget. Derfor håber jeg på, at I vil hjælpe mig at lave en læseliste over de bøger jeg burde læse, når jeg er klar med den jeg læser lige nu.

Den sidste bog jeg lagde fra mig var Italienske sko af Henning Mankell. Hvis ikke I kender den, vil jeg gerne anbefale den. Det er en ganske dyb historie om livet og om meningen med livet. Og i høj grad også om døden. Jeg holder rigtig meget af bøgerne om Wallander af samme forfatter, da jeg godt kan lide hans måde at skrive; hans måde at beskrive personer og omgivelser. Italienske sko er langt fra en krimi, og det er en bog jeg bliver ved med at tænke og reflektere over også efter at jeg læst den færdigt.

Da jeg var på loppemarked i Sverige sammen med min far og mor, fandt jeg Min mormor hilser og siger undskyld af Fredrik Backman til 3 kroner. Der var ikke meget at prutte om, og bogen kom med hjem til fuld pris. Jeg har hørt så meget godt om den og da jeg elskede En mand der hedder Ove, har den længe stået på min læseliste. Jeg må dog indrømme at jeg stadig 130 sider ind i bogen er i tvivl. Jeg vil ikke opgive den endnu, men har lyst at give den en chance.

På sengebordet ligger et anden loppefund og venter: En fortællingen om hr. Roos af Håkan Nesser. Jeg har aldrig før læst noget af forfatteren, men jeg har en fornemmelse af, det er en bog i min smag. Jeg kan godt lide at skifte genre når jeg læser. Det er sjældent jeg læser to krimier eller to familiedramaer lige efter hinanden. Så efter de to tidligere bøger er jeg klar til en krimi igen.

Herefter er min læseliste ikke længere og jeg kunne godt bruge lidt hjælp og gode idéer til at udfylde den. Det kunne være sjovt hvis vi i fællesskab kunne lave en liste med 10 bøger, måske er der andre end mig selv, der kunne få glæde af den. Så hvis du har en god bog i tankerne (eller 2 eller 3) så del den gerne med mig og de andre.

Are you with? 🙂

20 comments

 1. Anja says:

  Jeg har det præcis som dig med Mankell. Han er også en af mine favoritter 🙂

  Ellers kunne jeg rigtig godt tænke mig at læse Dennis Lehanes danske udgave af Gone, baby gone. Bogen, som filmen af samme titel bygger på. En suverænt god film, så hvis bogen er bare halvt så god, kan det kun være godt.

  Pt. genlæser jeg de historiske slægtsromaner af Ole Frøstrup. En trilogi med de enkle navne Sofie, Kristian og Mads. Også interessante bøger, hvis man er lidt historie interesseret.

  En anden yndling – nok egentlig yndlingen over alle yndlinge er Anne Marie Løns Prinsesserne. En suveræn bog! 🙂

  Håber du kan bruge nogle af forslagene 🙂 Kh.

  • Aargang73 says:

   Tak for alle dine tips, Anja! Jeg kender ikke nogen af dem du nævner, så jeg skal helt sikkert lave lidt ‘research’ for at se hvilken eller hvilke af dem som skal med i ‘top-10’. Det ser ud til at det er en god blanding du har delt! 🙂

 2. Maude // skøreliv.dk says:

  Du skal læse ‘Og bjergene gav genlyd’ af Khaled Hosseini – den er en fantastisk og rørende beretning om et afghansk søskendepar, og sproget er vidunderligt. Min absolutte favorit! ❤️
  P.S.: Jeg blev faktisk glad for ‘Min mormor hilser og siger undskyld’, men du skal lige lidt længere ind i bogen!

  • Aargang73 says:

   Det er også min absolutte favorit, Maude! Jeg elskede den og anbefaler den til alle jeg kender. Selv min man som ALDRIG læser har læst (hørt) den og han elskede den også. Khaled Hosseini kan bare noget helt specielt og jeg knuselsker samtlige hans bøger! Jeg er ikke kommet så meget videre i Min mormor hilser og siger undskyld, men jeg vil give den en chance, nu hvor du siger man skal.

  • Aargang73 says:

   Det gør jeg ikke så, VenterPaaVin 🙂 Det lyder til man skal give den en chance så det gør jeg. Jeg er kun kommet lidt videre i bogen men begynder måske at ane hvorfor man skal blive ved. De andre to du anbefaler kender jeg ikke, men jeg vil Google dem og se hvad det er. Tak for dine tips!

  • Aargang73 says:

   Kære Ingrid, det er meget tydeligt at jeg læser alt for lidt eftersom jeg næsten ikke kender nogen af bøgerne jeg får anbefalet. Jeg kender heller ikke bøgerne af Elena Ferrante og de lyder til at være et godt bud. Tak!

 3. Bella says:

  Jeg kan særligt godt li’ Håkon Nessers krimiserier med henholdsvis Van Veeteren og Barbarotti i “hovedrollerne” — kan varmt anbefales 🙂

  • Aargang73 says:

   Tænk Bella, jeg har aldrig læst noget af Håkan Nesser, så jeg er glad for, at det er en af hans bøger der ligger på mit sengebord og venter! Om Van Veeteren eller Barbarotti har hovedrollen, ved jeg dog ikke. Tak

  • Aargang73 says:

   Wow, Birgitte – der var lige en hel top 10 liste du fik lavet til mig/os der 🙂 Taaaaak! Du er nummer to der anbefaler Maren Uthaug, så hun skal jo nok med på listen. Papmache-reglen har jeg læst, den var meget hurtigt læst og også underholdende. En skøn bog da den ikke ligner noget andet jeg har læst. Jeg skal vist sætte mig ned med Google og et styk papir og en blyant og prøve på at finde de 10 bøger jeg helst vil læse, ud fra alle dem jeg har fået anbefalet. Luksus!

 4. Katrine Findsen says:

  Har du læst Den hundredeårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt og Analfabeten, der kunne regne? De minder meget om En mand, der hedder Ove i genre – har været vil med dem alle 🙂 Min bogsmag er virkelig bred, og jeg læser gerne det meste-

  Her i ferien har jeg mest læst krimier eller semifaglitteratur, fx om at leve minimalistisk, når man har små børn (ikke realistisk:-D) Men krimier ja. Er glad for alle de “klassiske” som Sara Blædel, Camilla Läckberg, Elsebeth Egholm, Viveca Steen etc. Det er jo ikke stor litteratur, der virkelig sætter tanker i gang, men det er velskrevne og fængende krimier, der holder en fast.

  I ikke-krimi-genren er jeg glad for Peter Høeg, Anne B. Ragde, Jonathan Franzen (en af mine absolutte yndlingsforfattere) og Morten Ramsland (ville mega gerne læse hans nyeste Æg, som jeg er nummer en million i køen på biblio til) – de skriver alle somehow altid noget, jeg er vild med at læse.

  Og så overvejer jeg lidt, om jeg skal læse bøgerne bag serien Outlander, som jeg virkelig elsker. Skotsk 1700-tals drama med masser af kærlighed og krig 🙂

  Hvor der er fugle af Maren Utthaug er også en anbefaling værd.

  • Aargang73 says:

   Uh, Katrine, alle de gode tips! Tak! Jeg har læst om 100-åringen der kravlede ud af vinduet og den var meget underholdende! Bogen om analfabeten startede jeg på men kom aldrig rigtig i gang med den, måske burde jeg give den en ny chance? Jeg glæder mig til at finde ud af hvilken eller hvilke af dine bogtips som skal med på listen! Hvor der er fugle, lyder til at være et bud på noget jeg gerne vil læse efter en krimi.

 5. Gitte says:

  Jeg læser og har altid læst meget, har en meget bred bogsmag og læser pt i snit 3 bøger om ugen.
  Jeg vil anbefale GLASSLOTTET af Jeannette Walls👍

  • Aargang73 says:

   Hold da op, Gitte! Tre bøger om ugen!? Så er jeg meget spændt på lige den ene bog du har anbefalet, da den ud af alle de bøger du har læst, må være noget helt særligt. Den kommer helt sikkert med på listen og jeg vil glæde mig til at læse den.

 6. Karin says:

  Da jeg ikke er skimmelæser, og ja, i min verden er langsomlæser, og har brug for total ro for at kunne læse, har ørepropper til det samme (glemmer dem), får jeg ikke læst så mange bøger.
  Der ligger som regel en krimi, det er en lettere genre. Har ellers godt kunne lide at læse bøger der benytter sig af socialrealisme, dog ikke bøger i genren (virkelighedens verden). Sproget i disse er for tamt.
  Om jeg har nogle ideer, hm, Der popper ikke lige noget frem, trods jeg har en bred vifte i min bogreol, og alle nogle jeg holder af trods stor spredning, og dog, krimier fylder mest.

  • Aargang73 says:

   Kære Karin, jeg får desværre heller ikke læst så mange bøger som jeg ønskede, men jeg forsøger at råde bod på det nu. Det er ikke meget der er meget bedre end at for en stund forsvinde helt ind i en anden verden. Jeg er ved at sætte en liste sammen udfra de tips jeg har fået, måske er det også noget på listen som fanger dig.

Skriv et svar