Jeg føler mig mættet. En minimalistisk rejse fortsætter.

Om at leve minimalistiskFølelsen er nærmest kommet snigende i løbet af de sidste par år, men den bliver mere og mere tydelig. Og jeg har det rigtig godt med det – føler en ro, jeg ikke følt tidligere.

Jeg kan nok snart tillade mig at skrive ‘Minimalist’ på mit visitkort. Denne livsstil giver efter hånden så meget mening for mig og selv om jeg stadig har meget at tage fag i, er jeg godt i gang. Mit ‘shopping-gen’ er i princip pist væk og mit behov for at ‘købe’ nærmest ikke eksisterende. Hvorfor? Fordi jeg har, hvad jeg skal bruge. Og det kick jeg tidligere fik af at købe noget nyt, vil simpelthen ikke længere indfinde sig. Derfor giver det hverken mening eller værdi for mig at shoppe videre. Jeg er mættet.

Der vil selvfølgelig altid løbende være behov for at få ting skiftet ud og fornyet og jeg er da heller ikke helt holdt op med at forbruge. Men jeg er helt og aldeles holdt op med at overforbruge og det gælder både tøj, ting til hjemmet, tøj til børnene og mad. Vi har hvad vi behøver og bliver ikke lykkeligere af at eje mere end det.

For at være helt ærlig, bryder jeg mig ikke længere om at gå i butikker og jeg undgår det så vidt mulig. Jeg kan slet ikke se det hyggelige i at bare ose rundt i gågaden og får hurtig følelsen af rastløshed. Af meningsløshed. Spild af tid – værdifuld tid som jeg hellere vil bruge på noget andet, noget som giver mening for mig.

I dag køber jeg det jeg har brug for og føler mig ikke fristet at købe bare for at købe. Jeg ved hvad jeg mangler, og går bevist efter disse ting. Oftest køber jeg på nettet da det er hurtigt og effektivt og så er jeg fri for at rende i butikker.

Declutter – en del af den minimalistiske rejse

Processen med at få ryddet op her hjemme er stadig i gang – det er virkelig et langtidsprojekt. Men så længe vi får kørt flere ting ud af hjemmet end vi får slæbt hjem, går det i det mindste i den rigtige retning. Den følelse af lethed det giver at få ryddet et skab eller en skuffe ud indtil den kun indeholder ting der på en eller anden måde giver værdi for mig, er fantastisk. Meget vil have mere, så processen fortsætter.

To store udrydnings-projekter venter lige om hjørnet. Denne weekend tager vi et af drengeværelserne, og I kan tro, han allerede har ryddet ud. Han er åbenbart der hvor jeg selv er lige nu; ud, ud, ud! Der står sække og kasser på gangen der skal køres til genbrug og forbrænding. I weekenden får vi malet om og ryddet rundt på lidt møbler og der bliver ikke fyldt op med nyt. Tøjet bliver sammen med mig gået igennem med hård hånd på samme måde som han selv har gået igennem ‘ting og sager’. Han har (heldigvis) den alder hvor vi er over alt det med lejetøj!

Næste weekend igen slår vi helt på stort og rydder loftet. Ikke bare rydder op – rydder! Det er alligevel utrolig hvordan tingene på loftet – som jeg rent faktisk ikke ser – kan blive ved med at stresse mig. Bare tanken på at en hel etage er fyldt op med ting vi ikke bruger og aldrig vil komme til at bruge igen, giver mig dårlig energi. Nu skal det væk og de ting der skal have lov at blive (julepynt f.eks.) skal sorteres. Jeg har lidt svært at tro, at vi rent faktisk får taget hul på dette projekt da vi har talt om det i hvert fald 5 eller 6 år!

Uanset om jeres weekend står på oprydning eller ej, ønskar jeg jer en rigtig god en af slagsen!! =)

10 comments

 1. Rikke says:

  Hvor lyder det altså bare befriende. Jeg kan virkelig sagtens følge dig, selvom du er meget længere i oprydningsprocessen end jeg er.

  Den følelse du har med, du ikke har lyst til at styrte rundt i butikker, den har jeg virkelig også. Har ellers elsket at ose rundt og købe. Det behov har ikke været der længe.

  Har faktisk tænkt på, om det har noget at gøre med en større indre fred? at man er blevet mere tilfreds med sig selv med alderen, for mit eget vedkommende tror jeg faktisk der er noget om snakken.

  Rigtig god fornøjelse med sorteringen med sønnen og rigtig god weekend
  Kærligst Rikke

  • Aargang73 says:

   Det er virkelig befriende, Rikke, det giver så meget luft omkring en at få ryddet ud! Uanset hvor langt du er nået, er det jo bare fedt, hvis du er kommet i gang! Jeg ved ikke helt hvornår jeg mistede lysten til at gå i butikker, men det kan sagtens have noget med ens alder at gøre. Lykken ligger bare ikke i at få ting og sager, men det gik nogle år, før jeg fandt ud af det. I det mindste fandt jeg ud af det – det er ikke alle der gør ❤️ Held og lykke med din oprydning. Knus

 2. Anja says:

  Jeg har det præcis lige sådan. Jeg har ikke købt noget, ud over det helt basale i omkring 5 år. Jeg tog dengang det valg, at jeg simpelthen ikke orkede at tjene penge til overforbrug. Derfor har jeg ikke arbejdet fuldtid siden, hvilket er en af gevinsterne ved mindre forbrug 🙂 I stedet køber jeg på genbrug eller laver tingene selv.
  Rigtig god weekend og oprydning 🙂

  • Aargang73 says:

   Du har fat i det helt rigtige, Anja! Jeg arbejder selv kun 25 timer om ugen og selv om jeg ved, at de ekstra 12 timer om ugen ville give masser af luft i økonomien, har jeg svært at vælge den prioritering. Der er så mange måder at spare på i hverdagen – uden at gå på kompromis – og det vil jeg hellere. Og jeg har SLET ikke lyst at arbejde for at bruge pengene på ting jeg reelt ikke har brug for. Det giver overhoved ingen mening (for mig)! Og jeg er enormt glad for mange af de ting jeg har fundet brugt – de er valgt med omhu ❤️

 3. Birgitte B says:

  Jeg tror ikke, jeg har købt noget til hjemmet siden vi flyttede ind for 4 år siden. Nej, det passer ikke. Vi købte køle/frys i foråret, da jeg gerne ville have en mindre model (og mere energibesparende). Det vi havde fik vi med lejligheden og det har helt ærligt ikke så lækkert mere. Revner i plastikken mv. Nu hvor vi har mindre fryseplads, køber vi også mindre og der ligger ikke ting i den, som vi har glemt.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Vi har heller ikke købt ret meget til hjemmet udover de ting jeg har fundet på diverse loppemarkeder. Vi har købt en del maling, træ og byggemateriale, men det tæller vel ikke helt? Jeg har ting i stuen jeg vil have skiftet ud og jeg har et værelse der skal renoveres, men jeg ved stadig ikke hvad det er jeg vil have, så jagten på det helt rigtige er ikke sat ind endnu. En ny frys kan være en rigtig god investering på mange måder, selv om det ikke er det fedeste at skulle ud og bruge penge på…

 4. Livsglimt says:

  Mit gæt var, at det var den retning, du ville bevæge dig i med bloggen. Det synes jeg da bare er dejligt, siden minimalisme også inspirerer mig meget!

  Kh Lisbet

  • Aargang73 says:

   Godt gæt, Lisbeth 😉 Lige nu fylder det i hvert fald meget både i mit liv, i mit hoved og på bloggen. Jeg synes det er supermotiverende at opnå en større økonomisk frihed samtidig med at jeg føler at jeg har mere luft både i hverdagen og i mit hjem. Jeg vil gerne fortælle mere om det, men kender mig selv godt nok til at vide, jeg nok falder lidt af snoren en gang imellem! Kh Malin

Skriv et svar