En hobby og en livsstil

Liggestolene fandt jeg i en genbrugsbutik til en 20’er styk. De er blevet malet og beklædt med nyt stof.

Jeg bliver mere og mere opslugt af idéen at genbruge og spare, og behovet for at få nyt, bliver alt mindre. Det har været, og er stadig, en lang proces, men jeg kan tydelig mærke, at det er ved at blive en livsstil. En livsstil som passer rigtig godt sammen med hvem jeg er som person.At leve minimalistisk er ikke nødvendigvis lige med at købe brugt. En minimalistisk livsstil handler om mange ting, men i forhold til det materielle, om at kun omgive sig med ting der på en eller anden måde giver værdi (praktisk eller følelsesmæssigt) og forsøge at så vidt muligt gøre sig af med det resterende ‘stoj’. Personligt har jeg oplevet at det der “resten” var kommet til at fylde rigtig meget – noget jeg fik øje på da processen startede.

Parallelt med min oprydning er jeg dog blevet meget bevist om mit forbrug og jeg har skåret betydelig ned på det. Jeg er blevet god til at tage udgangspunkt i mit/familiens behov og har desuden fået øjnene op for det kæmpe brugt markedet der er. Når behovet for/lysten til at få noget nyt ikke fylder så meget, er det som om tålmodigheden også bliver større. Det er ikke så slemt at vente på at det helt rigtige tilbud dukker op, og når det så gør, bliver glæden dobbelt så stor.

Jeg kan godt lide udfordringen, jeg kan godt lide jagten og jeg kan godt lide den sport det efter hånd er blevet at finde de rigtige ting. Jeg kan også rigtig godt lide tanken på at man er med til at gøre en lille bitte forskel i forhold til at spare på miljøet gennem at ikke kun købe ny producerede varer.

Genbrug til garderoben

Min egen garderobe indeholder efter hånd rigtig meget brugt tøj men også en del hjemmesyet. Jeg er begyndt at finde en rød tråd (nok mere en blå/sort/grå tråd) igennem min garderobe og er den sidste tid blevet ret god til at spotte tøj jeg bliver glad for, og som passer med det jeg har i forvejen. Tøj jeg rent faktisk får brugt. De fejlkøb jeg har gjort, ryger hurtig af sted til genbrugsbutikken igen. (Få evt. lidt tips til hvordan du undgår fejlkøbene her)

I løbet af 2017 har jeg indtil videre købt tøj til mig selv for i alt 2230 kroner (og ja; jeg noterer alt!). Vi har fælles økonomi men vores egne øremærkede tøjpenge. Og det er ikke fordi jeg ikke har købt noget! Listen er lang – nok lidt for lang… Efter hånden har jeg også en pæn lille opsparing som blandt andet skal bruges på en ny vinterfrakke, for det mangler jeg.

Også i forhold til ting til hjemmet har jeg den sidste tid fundet det meste i genbrugsbutikker eller brugt på nettet. Igen kan jeg rigtig godt lide sporten i at finde noget helt specielt, som ikke “alle andre” har. Den oplevelse er svær at opnå på en shopping tur i Salling eller i ILVA. Og så får man jo oftest så meget mere for pengene! Og prøv lige at se hvilket kæmpemarket der er for brugte ting og sager!

På Gul og Gratis fandt vi vores nye havebord til 1/3-del af den oprindelige pris grundet fejlkøb.

Det fede med alt dette er, at jeg ikke på nogen måde føler at jeg går på kompromis. Overhoved. Tværtimod. Der er plads til at shoppe i både Salling og ILVA, men jeg mister hurtigt interessen i disse butikker. Det med at gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker er blevet en hobby og det er noget jeg mere end gerne vil bruge min fritid på.

6 comments

 1. Øglemor says:

  Virkelig flot havebord. Jeg elsker også at gøre gode genbrugskup og køber meget gerne ting brugt. Særligt når det gælder tøj til ungerne, har jeg været heldig med nogle gode, billige ting, synes jeg. Jeg vil gerne genbruge endnu mere, og jeg bliver meget inspireret af dit indlæg. Det er nemlig en god idé at se sit forbrug lidt efter i sømmene engang imellem og gøre op med sig selv, om det virkelig ER nødvendigt at købe den sidste nye dims (eller ti) 🙂

  • Aargang73 says:

   Kære Øglemor, hvor er jeg glad for at høre, jeg har inspireret dig ❤️ For mig har det virkelig været noget af en øjenåbner at opdage at man rent faktisk kan få alt på det kæmpe brugtmarket. Jeg ønsker så inderligt at jeg havde opdaget det noget før, da vi kunne have sparet et hav af penge den gang børnene var små. Vi købte alt nyt! Alt udstyr og alt tøj – tøj som de voksede ud før det overhovedet nåede at blive slidt. Nu er de store og har den alder, hvor de ikke er til at hugge eller stikke i og det med at købe brugt tøj, er bare ikke sagen. Desværre.

 2. Pia says:

  Jeg er bestemt ikke frelst, men shopping har aldrig ligget til mig. Allan synes, jeg kan være ret så irriterende, hvad det angår, for uanset hvad han foreslår mig, enten at købe eller at ønske mig til fødselsdag og jul, er mit svar altid: Hvad skal jeg bruge det til? Jeg har hvad jeg skal bruge, og ønsker mig ikke noget. Jeg kan lufte tanken om et eller andet jeg måske kunne tænke mig, men lige så hurtigt jeg har tænkt tanken, lige så hurtigt er den oftest fejet af bordet igen.

  • Aargang73 says:

   Åh, jeg kan genkende mig i det du skriver og jeg kan høre mig selv: hvad skal jeg bruge den til – mangler den jo ikke… Det kan faktisk være lidt frustrendende. De sidste år har jeg ønsket mig oplevelser – elsker at komme ud og slipper for at fylde op her hjemme med ting jeg ikke har brug for! Winwin ❤️

Skriv et svar