Valentines Day

I morgen er det Valentines Day. “Alla hjärtans dag”, kalder vi det i Sverige og den gang jeg var ung, gik jeg rigtig meget op i det.  På skolen var det også lagt op til romantik. Repræsentanter fra elevrådet gik rundt og tog bestillinger på røde, langstilkede roser et par dage før dagen. På selve dagen, den 14. februar, kom de tilbage og bankede på klasseværelserne for at dele roserne ud. ‘Stephan’ fik altid en hel buket roser fra forskellige hemmelige beundrere. På hver ros sad en lille, anonym hilsen. De fleste af os fik dog aldrig en rose, og var godt misundelige på Stephan.

Den gang jeg var 14 eller 15 var jeg vildt forelsket i Alex fra ungdomsklubben. Han gik på en anden skole og var et par år ældre end jeg selv – meget  spændende det hele. Jeg havde ikke rigtig snakket med ham, men mente nok, han havde sendt mig et par blikke der gav mig det nødvendige håb. Og mod. Da vi nærmede os den 14. gik jeg ind til guldsmeden og købte en halskæde i sølv med et lille hjerte på. Jeg glædede mig helt vildt til den store aften – det hele var planlagt ind i mindste detalje. Jeg vidste hvor på ungdomsklubben det skulle foregå, hvad jeg skulle sige, hvad jeg skulle have på af tøj og næsten også hvad han skulle svare før han gav mig det kys. Det blev dog ikke helt som jeg havde drømt om. Vi stod udenfor i sneen i den kolde luft, og han svarede slet ikke det, han svaret 100-tals gange før i mine fantasier. Jeg kan ikke huske, hvad det skete med den kæde; fik jeg den tilbage? Eller beholdt han den? Men jeg kan huske hvor ondt det hele gjorde…

Heldigvis går livet videre og jeg synes nu selv, at jeg vundet den højeste gevinst i ‘mande-lotteriet’. Højere end Alex. Jeg forsøgte i mange år at ‘lære’ min mand det med Valentines Day. Jeg gav ham små gaver, beskeder og hilsner år efter år, men han huskede det aldrig. Hvordan man overhoved kan glemme dagen med tanke på alle de påmindelser der er rundt omkring, det er en gåde. En gang sendte jeg et blomsterbud med en buket blomster til hans arbejde – mest for at drille ham. Han sidder i kontorlandskab så buddet og buketten fik meget opmærksomhed og endda en klapsalve fra kollegaerne. Jeg tror dog, han fik hjælp til at regne ud, hvorfor i himlens navn jeg sendt ham blomster midt i februar!

Nu er det efter hånden mange år siden jeg holdt op med at købe Valentines-gaver. Generelt har jeg mere lyst at købe små gaver spontant end lige på de dage, hvor butikkerne opfordrer til det. Men hånden på hjertet, kunne jeg også blive bedre til at købe små gaver til min mand. Det er alt for sjældent jeg kommer hjem med en lille ting til ham. Det tror jeg faktisk jeg vil blive bedre til.

Det jeg mest af alt har lyst at give ham lige nu, er en lille getaway. Sammen med mig selvfølgelig ;)

4 comments

  1. Mette says:

    Jeg synes Valentines dag er hyggelig. manden og jeg er ikke så romantisk anlagt vi gør noget på dagen men jeg synes dagen er sød. Vi var jo forøvrigt i biffen i fredags så vi har været på date fornyelig. I morgen på Valentines dag kommer farmor, farfar og kusinen fra England:)

    • Aargang73 says:

      Kære Mette, jeg så godt, I igen været på date manden og du! Det er godt nok længe siden jeg var i biffen, tror den sidste film jeg så i biografen var Titanic (næsten). Valentine er da også en sød dag og tanken er jo god, at man skal sprede lidt love omkring sig.

Skriv et svar