Udfordrer mine grønne fingre

kartoffelbed

Mon ikke vi kan byde på helt nye kartofler til St. Hans?

I år satser jeg på nye kartofler til St. Hans! Vi har i mange år talt om at sætte vores helt egne kartofler, og sidste år, fik jeg det gjort for første gang. De kom dog lidt for sent i ned i jorden. Foråret går altid så hurtig, og fra det at man står og stamper i februar og gerne vil i gang med sine frø, er det pludselig maj og for sent for flere af dem. Kartoflerne blev dog lagt til spiring i vores soveværelse allerede i slutningen af februar og er blevet passet og plejet og fik kraftige, grønne spirer. Mit højbed blev dækket med plastic indtil jorden nåede den anbefalede temperatur på 8 grader. Jeg er gået all-in og det ser ud til, det har betalt sig.

overspirede kartofler

Lange, ranglede hvide spirer. Vi krydser fingre…

Resten af kartoflerne blev gemt væk i et mørkt skab i kælderen og tanken var, at de skulle tages frem til spiring på et senere på tidspunkt. På den måde, ville vi have nye kartofler i en lang periode. Kartoflerne i skabet havde dog besluttet sig for at spire på trods af både mørke og kulde så det var en sølle omgang spirede kartofler der blev lagt i jorden i søndags. Ifølge diverse haveeksperter, skal det komme til at lykkes alligevel, men jeg må indrømme, jeg er i tvivl! Måske bliver spirene grønne nu, hvor de langt om længe får noget lys?

Udover kartofler har jeg også i god tid sået tomater i mit soveværelse og har nu i alt over 30 planter. Jeg har sået to forskellige slags cherrytomater, en gul og en helt mørkerød – næsten sort. De begynder nu at blive så høje og ranglede (også dem) i mit vindue, at de også snart skal videre i processen. Jeg har købt kapilærkasser som de skal plantes i. Det er min 17-årige søn der skal passe haven når vi er på ferie i sommer, så jeg tænker at denne løsning er den eneste rigtige. Kasserne skal fyldes op med vand kun et par gange om måneden, det må han da kunne tage sig sammen til! Det er så trist når man bruger måneder på at forberede blomster og grøntsager og kommer hjem efter en ferie og opdager at alt er dødt. Og på det tidspunkt er det for sent at starte forfra. Jeg vil bygge sorte trækasser som skal skjule de grimme flamingo kasser, det bliver næste projekt.

Jeg har så mange flere projekter på gang men de fleste foregår kun i mit hoved indtil videre. De skal nok komme videre derfra på et tidspunkt, et efter et.

5 comments

Skriv et svar