Til dem af jer, der ikke ønsker sig en ged i julegave

gaver_velgoerenhed

For flere år siden sagde min mor til mig, at hun ønskede sig en ged i julegave. I første omgang forstod jeg slet ikke hvad hun mente, da de jo bor i et parcelhus område. Men det viste sig så, at selve geden ikke var til hende selv, men til nogen i Afrika der bedre kunne bruge den. Dette er efter hånden mange år siden, og udbuddet af ‘gedder’ har udvidet sig.

Min mor fik vist aldrig den ged, men sidste år fik hun en tøjpakke til en nyfødt baby i Mors dags gave af mig og ifølge min mor, var det en af de bedste gaver hun nogensinde har fået. Nu hvor det snart er jul, vil jeg gerne være med og slå et slag for denne slags gaver, og for dem af jer der skal købe gaver til nogen der ikke ønsker sig en ged, er der heldigvis mange andre fine ting man kan få.

Jeg har været rundt på nettet for at se, hvad der er, og udbuddet er både stort og varierende. Måske er der en særlig sag eller organisation man gerne vil støtte, og jeg har blandt andet fundet gaver fra Kræftens bekæmpelse, WWF og Røde Kors. Men der er meget mere der ude…

 1. Juleglaskugle fra Unicef, 99 kr.
 2. Bamse isbjørn, mor med baby, 399 kr. hos WWF
 3. Indkøbsnettet i satinvævet 100% økologisk bomuld fås hos Plan for 89 kr.
 4. Armbånd designet af Grevinde Cath Danneskiold-Samsøe findes i Røde Kors gavebutik til 499kr.
 5. Creoler i sølv designet af Mette Scherning findes i webshoppen hos Kræftens bekæmpelse til 299.

Udover disse gaver som kan pakkes ind og lægges under juletræet på traditionel måde, så er der også rigtig mange fine gaver at købe, som er ren og skær velgørenhed. Udover ‘gedden’, er der blandt andet også mulighed for at købe en køkkenhave, en solcellelampe, en skolebænk, et oliventræ, en sæk ris eller 10 høns & 1 hane og meget, meget mere. Fællesnævneren for disse gaver er, at det er gaver som kan sikre et barn skolegang eller hjælpe en familie at klare sig i noget tid – helt basale ting, som vi tager for givet, her hvor vi bor. Ved køb af disse gaver, får man et bevis på købet, som man evt. kan pakke ind og lægge under træet, hvis man ønsker. På helt traditionel vis…

Jeg er ret sikker på, at der er mange andre udover min mor, der ville blive glad for en gave der gør en forskel, så jeg håber at mit indlæg kan inspirere nogen, til idéen.

 

6 comments

 1. Birgitte B says:

  Jeg fik engang en ged i julegave af mine (daværende) svigerforældre. Det fik alle deres børn og påhæng den jul. Jeg har også engang givet 10 vacciner til min kæreste i Valentins. I år har jeg købt Unicef julekugler til værtindegave til juleaften og jeg har købt julekort samme sted. Desuden shopper jeg en del tøj hos Kræftens Bekæmpelse, især deres træningstøj og vi har stort set kun stofnet fra et eller andet godt formål. Jeg synes det er dejligt at kunne give og støtte på samme tid :-) kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Så er du en af de heldige ejer af en ged, Birgitte :-) Lyder som en god idé, at give hele familien en ged – hvis de altså ønsket sig det. Du har da virkelig fundet vej til disse alternativer, dejligt! Jeg fandt selv en hel del jeg kunne tænke mig på denne virtuelle shoppingrunde og jeg vender helt sikkert tilbage til nogen af butikkerne, når jeg igen skal bruge noget.

  • Aargang73 says:

   Tak for det, Bella. Jeg tænkte, at der nok var nogen alternativer, som mange ikke tænker over. Jeg vil selv se, om ikke jeg kan blive bedre til at bruge disse netshops, da de jo rent faktisk har mange fine ting.

 2. /ks says:

  Dejligt, dejligt indlæg. Tak. Og ja jeg er ikke den hurtigste knallert på kajen til at få kommenteret :-)
  Ligesom Birgitte B., shopper jeg også en del på de velgørende sider. Og matcher ofte gaverne til modtagerne. Fx. strikke-kit til ukrainske damer sendt til min hard-core-strikkende mormor. Min mor har fået kaniner til farmer i Afrika fra mine børn – fordi børnene elsker deres kanin (så der var det afsenderen der blev matchet). Er vild med konceptet og glad for at andre også bruger det.

  • Aargang73 says:

   Nøj, alle de gode gaver du har fundet i velgørenheds genren! Og det er da også lykkes dig at gøre dem virkelig personlige (og din mor er nok glad for at de kaniner bor på en farm i Afrika og ikke skulle bo i hendes have ;-) )

Skriv et svar