Taknemmelig for januar

januar

Jamen, det var den måned! En hel måned forsvandt igen og det gik rygendes stærkt. Jeg kan generelt godt lide januar, da jeg finder en masse energi bare ved tanken på at man nu tager hul på et nyt år. Et nyt år med nye projekter, planer og målsætninger.

Lige dette år, har vi ikke så mange planer i forhold til ferie og lignende, men jeg har rigtig mange idéer til hvad jeg personligt skal bruge året på. Den første måned forsvandt lidt i forhold til dette, både på grund af rejsen og derefter med et jetlag og træthed. Når jeg ser tilbage på den måned vi lige nu siger farvel til, er der dog en hel del at være taknemmelig over:

 • På samme måde som i december, er også halvdelen af denne måned foregået på rejsende fod. Udover at jeg er enormt glad for alle de oplevelser vi har fået, er jeg enormt lettet over, at alt gik ifølge planen. Ingen sygdom, ingen ubehagelige oplevelser, ingen forsinkelser.
 • Efter 20 år fik vi lov at gense vores venner i Uruguay. 1996 boede min mand og jeg der i et år grundet min mands daværende arbejde. Vi blev venner med et par på vores egen alder og siden vi kom hjem, har vi holdt kontakten, først ved hjælp af brev og derefter med stor hjælp fra internettet. I starten af januar fik vi lov at se dem igen, og det blev lige så godt, som vi havde håbet på! Denne uge sammen har vi planlagt, snakket og drømt om i mange år.
 • Jeg er dybt taknemmelig over den kollega der sendte min mand til lægen fordi han havde ondt i benet! Han gik rundt her hjemme og haltede et par dage og talte om at det føltes som en fibersprængning eller lignende. Prøv lige og overdriv, tænkte jeg stille for mig selv. Da lægen konstaterede en blodprop, fik jeg så jeg tav. Tak kollega for at du tog min mand på alvor ;)
 • Jeg har nævnt det flere gange før, men jeg har virkelig fået øjnene op for, hvor godt vi har det her hjemme. Læren om den danske hygge og verdens lykkeligste folk spreder sig som en løbeild verden rundt – og der er en god grund til det! Så jeg blev lige mindet om at der er god grund til at være taknemmelig over at være født, opvokset og bosat i Skandinavien.
 • Januar var måneden hvor vi tog hul på en lang liste med projekter i forhold til hus og have. Det er tit tanken der er værst og bare det at få det hele ned på skrift, gør det meget mere overskueligt. Det har også været godt at få lavet en plan og en forventnings-afstemning i forhold til hinanden. Det er ellers så nemt, at man går forbi hinanden.

Jeg havde håbet lidt på at komme hjem til rigtig vinter, og føler mig lidt snydt på det milde vejr vi haft i løbet af måneden. Jeg ved godt, der var et par dage med hård frost, men jeg mangler sne. Prøv lige at se, hvordan det så ud sidste år på dette tidspunkt! Ku’ godt tænke mig at sne inde et par dage ;) Bare fordi det er så hyggeligt.

 

4 comments

 1. Mette says:

  åh, hvor godt din mand fik opdaget blodproppen. Så fantastisk I mødtes med jeres venner og, at I i alle årene har holdt kontakt. Dejlig historie. Jeg elsker januar men er også glad for februar for det er en hurtig måned. Vi får besøg af farfar og farmor og ungernes kusine i Vinterferien fra England. Jessica har ikke været siden vores bryllup i 2012. Vi ser hende selvfølgelig hver gang vi er i England men vi glæder os til hun kommer her:)

  • Aargang73 says:

   Det lyder til I har noget at virkelig glæde jer til i februar måned, Mette. At besøge dem, er jo en ting, og som du selv skriver, bliver det noget helt andet at få besøg af dem i jeres hjem. Mon ikke vi må følge med lidt i jeres besøg, når vi kommer dertil. Jeg glæder mig også til februar, men mere om det på bloggen i morgen ;)

  • Aargang73 says:

   Ih, du giver mig ret, Birgitte! Lige nu er jeg helt ‘obsessed’ ved tanken på sne og kan ikke klare tanken på at vi slet ikke får den at se i år. Men de fleste vil helst være fri, kan jeg høre omkring mig. Det ser måske ud til der er lidt håb i den kommende uge… :)

Skriv et svar