Tager hul på efterårssemestret med en god energi

Jeg sætter nu punktum for en fantastisk ferie. Bortset fra det lidt kedelige sommervejr, blev ferien lige som jeg ønskede. Fremfor alt har vi som familie, og som par, fået rigtig meget tid sammen og det er for mig langt vigtigere end sol og varme.Sidste år på samme tidspunkt var jeg snotforvirret og ret frustreret. Størstedelen af den ferie gik med at forsøge at finde mig selv og jeg husker ferien 2016 som enormt stressende. Mentalt stressende. Jeg følte mig presset da jeg havde en naiv forhåbning om at i løbet af de få uger finde svaret på hvad jeg vil med mit liv. Svaret har jeg ikke helt fundet endnu, men jeg har fundet mere ro siden. Svaret på spørgsmålet om hvad jeg skal med mit liv, finder jeg måske aldrig.

I dag har jeg det ok med at jeg skal tilbage til arbejdet i morgen. Følelsen i forbindelse med at “ferien er over for denne gang” er måske altid lidt trist, men jeg er blevet ret god til at fokusere på de gode ting og sørge for at putte gode ting i min kalender.

Allerede nu har jeg fundet et enkelt kursus og et par forelæsninger jeg vil tilmelde mig på Folkeuniversitetet til efteråret. Det sker hvert efterår når kursus katalogerne dumper ned i postkassen; jeg får sat enormt mange krydser, men ender heldigvis med at kun tilmelde mig halvdelen. Jeg synes det er skønt at have noget at glæde mig til, noget der bryder hverdagen.

Jeg er også begyndt at lave veninde aftaler og invitere til middage. Også dette for at have ting i min kalender at se frem til. Jeg elsker min hverdag men den må ikke blive for leverpostej-farvet.

Jeg har helt siden barnsben følt at det med at starte et nyt “semester” giver noget energi. Jeg husker tydeligt den gang jeg gik i skolen og gjorde klar til et nyt semester. Jeg hyggede virkelig med at pakke mine bøger ind i forskellige bogpapir, og skrev på de nøjsomt valgte etikker. Studiekalender og nyt indhold til penalhuset var også på plads og jeg havde en masse energi til at gå i gang med det nye skoleår. (Energien aftog dog desværre i løbet af semesteret…)

Som voksen har jeg lidt de samme følelser her efter ferien. Selv om der ikke er skolebøger der skal pakkes ind eller blyanter der skal spidses, så kan jeg godt genkende den samme energi indenfor det ‘efterårssemester vi tager hul på’. Viljen at gøre det bedste med den tid man har til rådighed, er den samme nu som den gang. Lysten at planlægge dagene og ugerne, så at der bliver tid til både gode og hyggelige ting. Starting tomorrow…

10 comments

 1. Karin says:

  At begynde nyt semester, nyt skoleår eller lignende er vidunderligt. Jeg går allerede og glæder mig til at hjælpe Otto og Frida med at fylde i og pakke bøger ind. Yngstedatteren nød det med penalhuset og kalenderen, men at pakke bøger ind, hun kom listende til det sidste. Bøger hun selv købte blev aldrig bundet ind.
  Ønsker dig et godt efterårssemester.

  • Aargang73 says:

   Uh Karin, jeg husker det så tydeligt – alle de bøger der skulle pakkes ind. Med tre drenge har jeg godt nok slået mange bøger ind. De første 12-15 var ret hyggelige, men man kan også få nok! Jeg ønsker også dig et rigtig godt efterårssemester.

  • Aargang73 says:

   Ja, ikke? ❤️ Min kalender skal helst være en god blanding af sociale arrangementer, spændende ting og nyttige sager ;)

  • Aargang73 says:

   Opstart af studie, Birgitte? Var du ikke færdig med dit studie, eller har jeg helt misforstået? Godt at tage det i omgange, når man er kommet godt ind i arbejdet igen, er man klar til at tage fat i lidt mere.

 2. Rikke says:

  Hvor lyder du godt tilpas med det hele, kan faktisk godt huske lidt af din frustration sidste år.
  Glæder mig til at følge dig i efteråret. Måske du vil skrive lidt om hvad du har krydset af i kursus kataloget?
  God opstart efter ferien.
  Kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Tak Rikke. Ja, jeg var enormt frustreret sidste år og det er dejligt at have kommet videre derfra! Jeg mangler lige at få det sidste med for at komme helt i mål med at finde ro, men jeg er på god vej. Jeg skal nok fortælle om de kurser jeg har krydset for – måske skriver jeg et indlæg om dem en dag…

Skriv et svar