Sy en katte-/hunde-seng

img_2513

I dag har jeg syet en lille kurv til vores kat, da jeg syntes hun manglede noget at putte i under de lidt kolde nætter her til efteråret og den kommende vinter. Det er meget nemt og tager heller ikke ret lang tid.

Man skal bruge noget stof til bunden og noget stof til kanten. Til bunden brugte jeg to cirkler med diameteren 45 cm. Jeg havde noget pels-imitation jeg en gang købte hvis jeg en gang skulle få lyst til at sy en bamse – det har jeg så ikke fået lyst til, men nu kom noget af den hvide ‘pels’ til brug. Til kanten brugte jeg et langt stykke på 141×40 cm. Man kan selvfølgelig justere målene efter hvor stor eller lille man vil have kurven, man skal blot tage bundens diameter x pi (3,14) for at få længden på kantstykket.

img_2502

Det lange stykke syes sammen i den korte ende:

img_2503

Derefter folder man kanten på langs, så at det bliver en rund ring og putter pudefyld i:

img_2505

Kanten nåles sammen og syes derefter sammen med zigzag hele vejen rundt:

img_2506

Så er det bunden der skal syes sammen. Put lidt fyld mellem de to bunde. Lad gerne de 5 cm ud mod kanten være uden fyld, da det gør det nemmere at sy bagefter. Sy rundt kanten med zigzag.

img_2509

Det sidste moment er at sy kanten og bunden sammen. Læg bagsiden af bunden på kurven mod kanten og sy sammen. Zigzag til sidst og klip overflødigt stof væk, hvis der er noget. Derefter vender du bare kurven om, så at syningen putter inde under selv kanten og derfor ikke er synlig.

img_2511

Så er den færdig! 🙂

img_2515

One comment

Skriv et svar