Svenske madklassikere – #1 ‘Mjuk pepparkaka’ (svensk julekage)

pepparkaka

Selv om jeg ikke bryder mig så meget om julen, elsker jeg simpelthen de dufter der hører julen til! Kanel, ingefær, nelliker, appelsin, gløgg. Duften af stearinlys, gran og mos i dekorationerne. Derfor elsker jeg også duften af denne kage, og smagen er nu heller ikke den værste. Det er min absolut yndlingskage og jeg kan simpelthen ikke lade den være, hvis der er et styk’ tilbage.

Det er en af de kager, jeg tit bliver spurgt om opskriften på, hvis jeg har lavet den:

100 g smeltet smør
2,5 dl farin
2 æg
1,5 dl ymer eller lignende
3 dl hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk nelliker
1 tsk ingefær
1 tsk natron

Kagen skal laves på samme måde som en helt almindelig sandkage, men smager bare enormt meget bedre. Sukker og æg piskes sammen, smeltet smør og ymer tilsættes. Mel, krydderier og natron blandes sammen og tilsættes æg- og sukker-blandingen.

Bages i nedre delen af ovnen, 175 grader, 50-60 min.

2 comments

Skriv et svar