Stop Madspild dobbelt op

imageDa jeg syntes at mine boller lavet hovedsagelig på rester forleden dag blev så gode, besluttede jeg at lave endnu en omgang følgende dag. Havregrøden blev heller ikke spist op denne morgen og kogte kartofler havde jeg flere af i køleskabet. Jeg glemte dog at tjekke hvor meget hvedemel jeg havde hjemme og da jeg opdagede at det ikke var ret meget, var jeg allerede godt i gang med dejen. Jeg puttede det jeg havde i dejen og håbede på det bedste men det var ikke nok. Bollerne blev ikke ordentlig bagt og sank sammen til flade pandekager. Jeg smed dem dog ikke ud (så er der jo ikke sparet på noget madspild) men lagde dem ind i fryseren med en note til mig selv om at de egnede sig bedst til at blive ristet.

I går tog jeg dem op til aftensmaden og skar dem i tynde skiver. Jeg lagde dem på en rist og dryssede oregano og lidt flagesalt over dem og gav dem en omgang i ovnen. 225 grader i 10-15 minutter indtil de blev gyldne i farven og lidt sprøde. De blev faktisk rigtig gode!

De få der blev tilbage kan jeg jo altid bløde op i vand og lave grød af 🙂 (Jeg skal nok lade være – tror også de bliver spist i løbet af dagen, hvis jeg kender mine børn ret)

8 comments

  • Aargang73 says:

   Ja, det giver nemlig en god mavefornemmelse når man får spist det man har. Bella, var det ikke dig der en gang skrev om en butik i København, hvor du købt noget papir til at lave origami? Skålen er fra samme butik. Jeg har sådan fortrudt, jeg ikke købte flere i andre størrelser da jeg er så glad for den!

  • Aargang73 says:

   Tak for tippet, Birgitte! Jeg kan godt bruge inspiration til det med at genopfinde ‘gammelt eller kedeligt brød’ da det er en af de ting, jeg synes er svært at gøre noget fornuftig med. Og vi har rigeligt af det – både lyst brød og rugbrød! Pizzabunde vil jeg bruge mine flade brød til, næste gang! 🙂

 1. Cille says:

  Det var da en skide god ide til de mislykkede boller – det sker ind imellem at sådanne boller bare ikke gider rigtigt. Tak for inspirationen.

  • Aargang73 says:

   Dejligt, du kunne bruge det, Cille! Jeg tænker at man kan bruge ‘gamle’ og lidt tørre boller på samme måde. Men måske skal de pensles med lidt olivenolie…

  • Aargang73 says:

   Ha ha ha, mange tak for tippet! Stop madspild kan åbenbart blive en never ending story. Fantastisk! Det med rasp vil jeg i øvrigt huske på, her hjemme burde det faktisk ikke være nødvendigt at købe færdig rasp med alle de brødrester vi har!

Skriv et svar