Brugt tøj – 8 gode måder at komme af med det

Brugt tøjI sidste måned skrev jeg et indlæg omkring oprydning af garderoben og ved hjælp af statistikken kan jeg se, det vist var noget mange har lyst til/trænger til. Grundet nogle af de kommentarer jeg fik, blev jeg inspireret til at lave et opfølgende indlæg med flere muligheder for at komme af med det brugte tøj. Når man har renset garderoben og gerne hurtigst mulig vil af med de fyldte poser, er der mange måder at gøre det på. Det nemmeste er nok at smide dem i en af alle de tøj containere der står rundt omkring, men der er mange andre, og måske lidt sjovere måder, at komme af med tøjet på.

 1. Lige nu, frem til den 21. maj Smider Røde Kors tøjet sammen med TV2. Kampagnen startede d. 1. maj, men du kan stadig nå at være med! Du kan enten aflevere dit tøj i deres containere eller i deres (eller i Bestsellers) butikker. Tre aftner i denne uge, kan man følge med i indsamlingen på TV2. Det første program blev sendt i lørdags, men der er stadig mulighed for at følge med i aften (d. 17. maj) samt d. 21 maj kl. 20.00.
 2. Du kan aflevere dit tøj i H&M. De samler gammelt tøj ind og genbruger det bland andet i deres tøjproduktion. Siden de startede projektet i 2013 har de modtaget 32.000 ton tøj. Tøjet kan afleveres i samtlige H&M butikker uanset mærke og stand. Læs evt. mere om projektet på deres hjemmeside.
 3. Zara har et lignende projekt, men tilbyder også at hente tøjet på din bopæl. Når du bestiller tøj på nettet, har du mulighed for at anmode om afhentning af dit eget tøj, før du afslutter ordren. Tøjet bliver hentet samtidig med at du får dit nye tøj leveret.
 4. Lav din egen indsamling på nettet. Gennem f.eks. Røde kors kan du starte din egen indsamling, hvor du selv er med til at bestemme indsatsområde. Når du sælger dit tøj, kan du i stedet for at modtage betaling til din egen konto, henvise til indsamlingen.
 5. Hvis du afleverer dit tøj til Frælsens hær, er der en mulighed for, det får nyt liv. Meget af tøjet bliver solgt i deres butikker, men noget af det, bliver forvandlet til eksklusive kvalitetsprodukter af Salvation Army Redesign CPH. På deres hjemmeside, er der mulighed for at købe nyt lavet af brugt.
 6. Giv det til nogen du kender (hvis de vil have det). Hvis du har venner, familie eller naboer der har yngre børn, tager de måske gerne imod det tøj som er blevet for småt til dine egne børn. For at de ikke skal føle sig forpligtiget til at tage det, kan du bede dem om at aflevere det tøj de ikke skal bruge i en tøjcontainer. Hvis de gerne vil have det, er det en stor glæde i at se børnenes tøj leve videre.
 7. Find ud af, om der i nærheden er en lokal tøjindsamling. For to år siden fik vi en mail fra drengenes skole om at de samlede tøj og legetøj ind til et børnehjem i Rusland. Det var en god måde at sammen med børnene få ryddet op på værelserne og pakke det som ikke længere bliver brugt i kasser. Det gav også både dem og mig selv en god fornemmelse at vide, deres ting ville komme til glæde et helt specielt sted.
 8. På Facebook er der oprettet grupper, hvor man kan være med til at gøre en forskel i nærområdet. Et eksempel på dette er f.eks. Helping Hands Nordjylland hvor man kan lave et opslag hvis man har noget, man gerne vil give væk.

Jeg er ikke i tvivl om, listen kan laves længere. Hvis I har flere idéer skriv gerne en kommentar så at vi sammen kan inspirere hinanden og lave listen så lang som muligt! ❤

9 comments

 1. Katrine says:

  Dejlig liste :-) Kan kun tilføje til den sidste, at der findes flere “gratis-grupper” på Facebook, i hvert fald her på Fyn. Fx er jeg medlem af en storskraldsgruppe i Odense, hvor vores sofa bl.a. er fra og en rotationsgruppe for børnetøj på Fyn :-)

  • Aargang73 says:

   Tak for din kommentar, Katrine! ❤️ Ja, Facebook er godt til mange ting. Jeg bruger det ikke så meget til det ‘almindelige sladder’, men lige til den her slags, er det et genialt medie! Der er sikkert hjælpegrupper rigtig mange steder i landet, tak for tippet om dem på Fyn. Du må gerne dele links til grupperne. Kh Malin

 2. Birgitte B says:

  Fantastisk :-) jeg har faktisk lige afleveret 3 poser i H&M i dag. Det var alt det tøj fra min bror, kæreste og jeg, som ikke kunne bruges af andre.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Sådan, Birgitte! Det giver nu en god følelse at vide, man gør en god gerning når man får afleveret sit tøj. Jeg har selv aldrig afleveret i H&M, men kører tit forbi genbrugsbutikkerne med en pose eller to (forstår ikke hvordan jeg kan blive ved med at køre tøj ud af huset, når jeg ikke rigtig køber noget?!) Kh Malin

 3. Anette says:

  Tøjet kan man også selv sy om til nyt tøj, eller ting til boligen.
  der findes også nogle steder bytte markeder, her er ulempen jo så at man nemt går hjem med noget.

  • Aargang73 says:

   Ja, det er rigtig Anette! Det minder mig om, jeg faktisk tænkt lave et indlæg om nogle kjoler jeg syt af genbrugstøj. De skal jeg lige huske!

 4. Dorte says:

  Giv til flygtninge. Der findes både grupper på Facebook og flere asylcentre tager imod. Men ellers er de øvrige forslag også super :)

 5. Karin says:

  Tak for tips. Det er altid dejligt at få flere på listen i forhold til det jeg ligger inde med.
  Jeg kan samtidig lige nævnte Mødrehjælpen, min yngstedatter indlevere og finder noget brugbart til det kæreste guld.
  Hvis ikke det lige er “giv væk” prislaget hun er i gang med at skille sig af med, benytter hun facebook´s mange ting til salg sider.

Skriv et svar