Snickerskugler – et sundt alternativ

Snickerskugler

Selv om min blog ikke er en madblog bliver jeg en gang imellem nødt til at dele en opskrift. Nogle af de opskrifter jeg har delt her inde, laver jeg selv ofte, så for mig er min egen blog begyndt at virke lidt som et sted, hvor jeg har dem samlet. Musli og Ingefærshot er noget jeg laver jævnligt og så er det jo skønt at jeg ved, hvor jeg nemt og hurtig kan finde opskriften – selv om jeg efter hånden kan dem udenad. Sammenlignet med musli og ‘shot’ er denne opskrift ikke specielt sund. Men god! Dem af os der snart skal promenere på Copacabana iklædt bikini, skal nok ikke spise for mange af dem, selvom de nok er sundere end den købte slags.

Til 15 kugler brugte jeg:

  • 150 g friske dadler
  • 100 g groft hakkede, saltede peanuts
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 80 g  mørk, smeltet chokolade

Dadlerne skal moses og jeg opdagede (efter at have prøvet mange måder) at det nemmeste var at hakke dem med en kniv. Daddel-moset blandes sammen med hakkede peanuts og peanutbutter og rulles derefter til kugler i den størrelse man ønsker. Kuglerne skal derefter rulles i den smelte chokolade og lige så snart chokoladen har stivnet, er de klare til at spises.

Jeg har i dag lavet en portion og tanken er at de skal indgå som en del af en værtindegave på lørdag. Jeg tænker, der skal låg og lås på dåsen, ellers tror jeg ikke der er mange tilbage om et par dage. Med tre sliksultne teenagedrenge i huset, kan de hurtig få ben at gå på. Tænker jeg…

3 comments

Skriv et svar