Samtale med Dansk flygtningehjælp

flygtninge_syrien

Christian fra FrivilligNet fortalte mig, at ca. 97 % af flygtningene fra Syrien ikke kommer længere end til en flygtningelejr lige i udkanten af urolighederne.

Jeg har kastet mig ud i endnu et ‘selvudviklings-projekt’ – vovet mig endnu et lille skridt ud af komfortzonen. Min lille, trygge, velkendte osteklokke. Eller jeg har egentlig kun taget tilløb til det, da det går noget tid før projektet sådan på rigtig starter. Jeg har dog taget det første, lille skridt og været til endnu en samtale indenfor frivilligt arbejde, denne gang hos FrivilligNet, som er en del af Dansk Flygtningehjælp. FrivilligNet arbejder for en vellykket integration af flygtninge bl.a. igennem at tilbyde lektiehjælp til børn og unge og voksen-sprogcafé til voksne. I FrivilligNets regi har jeg tilmeldt mig som mentor for en flygtning, hvilket betyder, at jeg i løbet af et halvårs tid skal hjælpe en flygtning at falde til i Danmark. Konceptet går ud på, at man mødes et par gange om måneden, først og fremmest for at tale dansk, men også for at introducere dem for det danske samfund.

Mange af de flygtninge der tilmelder sig denne ordning, har været i Danmark i ca. 6 måneder og er så småt begyndt på at lære sproget. Lige nu, er det til største del flygtninge fra Syrien der har brug for hjælp.

Jeg synes, det virker utrolig spændende, og jeg ser det lidt som en win-win-situation. Jeg elsker at høre om andre kulturer og vil gerne lytte til andres historier. Jeg føler ikke, at jeg laver en god gerning, men mener helt sikkert at jeg personlig også vil få noget ud af dette projekt. Jeg kan komme i tanke om rigtig mange ting, som jeg vil introducere min mentee for! Vores by, vores kultur, vores smukke natur. Vi kan måske køre en tur til vandet. Gå en tur i skoven. Måske kan jeg også komme i tanke om en dansk nationalret der ikke indeholder svinekød og byde på en typisk, dansk middag. (Ikke flæskesteg, ikke frikadeller, ikke karbonader, ikke stegt flæsk med persillesovs, ikke suppe med kød- og melboller…) Vi kunne alternativt lave noget thai?

One comment

Skriv et svar