Om at sætte livet på stand-by

Nu er det 14 dage siden vi tog hjemmefra og vi har stadig lidt mere end halvdelen af ferien foran os. Det er lidt underligt at sætte livet sådan på stand-by, at pludselig bare holde en pause fra “alt det der plejer”. Og det er lidt underligt at mine tanker slet ikke strejfer hverken vores hus, mit arbejde eller min lille kat der går rundt alene der hjemme (selvfølgelig med opsyn af diverse venner og naboer). Jeg er helt og fuldt til stede i nuet og det er fantastisk dejligt!

Jeg nyder at være sammen som familie. Med tre så store børn som mine jo efter hånden er, er det ikke altid så nemt at samle hele flokken. Der har været nogen udfordringer for drengene at bo så tæt og at være sammen 24/7 14 dage i træk og der er ikke altid lunten er så lang. Selv om der kun er et par år imellem dem, befinder de sig alligevel forskellige steder i livet og aldersforskellen kan virke stor. Men jeg synes faktisk at det går bedre nu end det gjorde i starten og at de er bedre til at give hinanden plads.

Jeg nyder også at der er tid til lidt dybere tanker, tanker om fremtiden, uden at blive forstyrret eller distraheret af nutiden. Der er tid til at mærke efter og til at mærke sig selv. Jeg føler at jeg er begyndt at finde mig selv og at jeg stille og rolig mentalt er begyndt en slags rejse. Jeg har nogle tanker og ideer, som jeg endnu ikke har delt med nogen, men som giver mig det håb om at jeg nok skal finde den sidste del af mig selv, som jeg længe har manglet.

Ved at rejse får jeg sat ting i perspektiv. Alle nye indtryk, oplevelser og mødet med nye mennesker og pladser åbner også øjnene op for hvad man har. Jeg ved godt, jeg har det godt og at jeg, som de fleste andre der lever i Danmark, er priviligeret på mange måder, men det er alligevel sundt med en reminder. Alt dette tager jeg også med mig i mine tanker om fremtiden.

Jeg har ikke travlt med at komme hjem, jeg nyder hvert eneste øjeblik og ser frem til alt det, der stadig venter os på rejsen. Men jeg tror også, at jeg er klar til at komme hjem når rejsen er over og at jeg har lyst til at tage fat på alt det jeg går rundt og sysler med. Vi kommer hjem i starten af et nyt år og det med nye år, plejer altid at give mig en masse energi og lyst til at flytte mig i en eller anden retning. Den energi vil jeg sørge for at bruge på en positiv måde.

7 comments

 1. Dorte says:

  Lyder som om ferien gør godt på rigtig mange måder. Fantastisk når man får rigtig og tid til refleksion. Nyd resten af rejsen. Kram Dorte

  • Aargang73 says:

   Kære Dorte, tak for din hilsen! Ja, det er sundt at give sig tid til reflektion og det er sjældent man får så meget ro til det, som jeg har lige nu, så der nyder jeg. Håber at du haft en dejlig jul og snart får en pragtfuld nytårsaften. Kram tilbage.

 2. Birgitte B says:

  Kære Malin. Jeg håber ikke at det lyder al for ‘cheesy’, men dine indlæg og de flotte billeder sætter virkelig noget i gang hos mig. Jeg tænker mere over nuet og hvad der skal ske mht. mine unger og fremtiden og en eventuel rejse. Jeg har lidt penge, så det kan lade sig gøre at rejse lidt væk til påske. Ikke langt væk, og slet ikke så langt sydpå. Men dine indlæg og foto skubber til mig. På den gode måde. Håber I alle vil nyde det lige nu og her. Kram Birgitte

  • Aargang73 says:

   Kære Birgitte, tusind tak for din hilsen – hvor blev jeg glad! Dejligt når mine indlæg en gang imellem kan inspirere, og jeg kan kun anbefale dig at rejse væk med ungerne! Man er sammen på en anden måde, når man kun har hinanden. Allerede nu sidder vi og sammen mindes de oplevelser vi haft i sidste uge og ugen før. Det med at bagefter kunne dele de fælles minder og oplevelser, er også guld værd og varer resten af livet. Og man behøver jo heller ikke rejse til den anden side af jorden – nogle af de smukkeste og mest interessante destinationer, ligger i Europa. Jeg er allerede begyndt at tænke sommerferie ;) Er lidt bekymret for at det bliver en lidt skrabet ferie efter denne omgang… Glæder mig rigtig meget til at høre mere om dine planer. Knus

 3. Mette says:

  Kære Malin. Hvor det altsammen bare skønt. Tak fordi du deler din rejser, oplevelser og tanker. Det skønt at læse med her. Rigtig godt nytår til dig og dine og forsat fantastisk ferie. Knus fra Mette

Skriv et svar