Sådan gik min oktober uden Visa…

bage_dit_eget_broed

Den sidste måneds sparprojekt er nu heldigvis kommet til en ende, og jeg kan afsløre, at det gik bedst i starten… Den første uge lykkedes det mig at holde mig til de 100 kroner om dagen, men det kunne jeg ikke holde i længden. I gennemsnit har jeg brugt omkring 1000 kroner om ugen på mad, og selvom jeg ikke klarede målet, er jeg tilfreds med resultatet.

Jeg tror på, at det skulle kunne lade sig gøre, men der er nogen ting vi ikke vil gå på kompromis med; en stor frugtskål i stuen, skyr i køleskabet, mandler i skabet og frosne bær til smoothies i fryseren og så bliver det svært. Men man kan spare mange penge blot igennem at planlægge ugens mad efter det kød og grøntsager der er på tilbud og ved at købe stort ind. Der er også mange penge at spare, hvis man gider at bage sit eget brød og lave mad fra bunden. Eller ved at:

  • lade være med at købe ind når man er sulten
  • tage poser med i stedet for at købe nye hver gang
  • kigge efter de varer der står længst ned på hylden (der ‘gemmer’ de ofte de billige varianter)
  • købe ind mandag formiddag hvor butikkerne ofte sælger billigt ud af mad som er ved at løbe ud
  • lade børnene blive hjemme når man køber ind (de har altid enormt mange ønsker)
  • lave mad til flere dage af gange – put i fryseren hvis du ikke gider spise det samme to dage i træk
  • kigge tilbudsaviserne igennem. Husk at kun købe det du faktisk har brug for, ellers kan tilbudsaviserne blive en dyr omgang 😉

Jeg vil også denne måned passe lidt på vores penge, den næstfølgende måned bliver jo som bekendt lidt svær at spare i…

Skriv et svar