Så er frokosten serveret

fuglemadEfter at have tænkt over det i lang tid, fik jeg det nu endelig gjort: mad til de vilde fugle. Det tog ikke mere end en halvtimes tid, og var faktisk rigtig hyggeligt.

Til 12 ‘portioner’ brugte jeg 500 g palmin, vildfugle frø og tranebær. Man behøver egentlig ikke at købe specielle frø til fuglene da man sagtens kan bruge meget af det man måske allerede har hjemme i skab og fryser: hørfrø, hasselnødder, mandler, pinjekerner, quinoa, valnødder, havre, spelt, blåbær, squash, jordbær, vindruer eller figner. fuglemad

Som man næsten kan fornemme af billedet, brugte jeg muffin forme som jeg fyldte op med frø og bær. Jeg tog en snor, lavede en knude på og pressede knuden ned i frøblandingen. Palmin smeltede jeg i en gryde på komfuret og hældte det over frø og snor. Det stivnede på en times tid i køleskabet og var derefter klare til at blive hængt ud i haven.

Nu hvor det er så bidende koldt udenfor giver det en god fornemmelse, at have lidt  mad hængende til de stakler der skal være ude døgnet rundt. Selv nyder jeg at komme ud og gå lange ture i det smukke vejr, men efter en times tid, er jeg SÅ klar at komme ind i min varme stue igen.

12 portioner fuglemad

One comment

  1. Lilly says:

    SKØN idé! 🙂 Og de er faktisk rigtig kønne at kigge på også! Vi nyder fuglelivet herude på landet nu…spurvehøg, fasaner, hejre, rødhalse…og naturligvis spurve og solsorte; de skønne små dyr 🙂

Skriv et svar