Rødkålssalat med figner og granatæble

rødkålsalat med figner og æbler

Denne opskrift fandt jeg sidste år en gang på bloggen ‘Smag på maden’. Siden er fyldt op med opskrifter i min smag, og lige denne opskrift, har jeg lavet mange gange. Den er sund, nem at lave og passer fint til min ‘mavediæt’.Salaten passer godt som tilbehør til de fleste slags kød, fjerkræ, frikadeller eller fisk. Vi plejer oftest at få den som eneste tilbehør, da den mætter godt og det derfor ikke er brug for pasta eller ris. Jeg har lavet lidt om på opskriften, så det er ikke en ren copy/paste fra den oprindelige.

Til middag for 5 bruger jeg:

1/2 rødkål
1 granatæble
10 tørrede figner
1 lille håndfuld persille
1 dl mandler eller hasselnødder

Dressing:
2 spsk balsamico eddike
2 tsk akaciahonning
3 spsk rapsolie

flagesalt

Rødkålen skal snittes fint, jeg plejer at bruge en skarp ostehøvle. Hæld både kerner og saft fra granatæble over kålen. Fignerne skæres i små bider, persillen og mandler/nødder hakkes og blandes sammen med resten. Ingredienserne til dressingen blandes sammen og hældes over. Det hele må gerne stå og trække en time eller to før det serveres. Drys til sidst lidt flagesalt over salaten. Salaten smager mindst lige så godt dagen efter.

#mavemad – mad for en sund og flad mave

Skriv et svar