Projekt optankning

Weekenden skal bruges til at tanke op på energikontoen og jeg er ganske godt i gang med projektet. Jeg havde håbet på en dag i haven i går og blev ret skuffet da jeg vågnede til en barsk marts morgen. Blæst og regn der piskede mod vinduet inviterede ikke til det jeg havde forestillet mig. Det gik dog ikke ret lang tid og efter en stille og rolig omgang morgenmad og en halvtime med strikketøj, smilede solen til mig igennem skyerne.Himmelen blev mere og mere blå og vinden aftog. Jeg fandt gummistøvlerne og vinterjakken frem og gik på opdagelse i haven. Vores have består først og fremmest af en stor græsplan, en stor (halvfærdig) træterrasse, et enkelt æbletræ, to store højbed med plads til kartofler og grøntsager, lidt bærbusker samt en stor ustyrlig skrænt med alt mulig krat. Om sommeren kompletterer vi med blomsterkrukker hist og her.

Projekt rabarbergrød

Jeg havde en alt igennem fantastisk dag i mit eget selskab. Min mand havde påtaget sig den lidt kedeligere opgave at med skifte bremse på bilen inde i garagen, og han var godt misundelig på mig der sat i æbletræet og nød udsigten. Æbletræet har nu fået en ny frisure og må for min skyld gerne gå i gang med at skyde snart.

Det vigtigste projekt for denne weekend er dog at få samlet energi og derfor er det så ærgerlig at jeg lige nu sidder her og næsten besvimer af træthed. De to sidste nætter har jeg fået alt for lidt søvn. Tankerne kørte rundt fredag aften og selv om det til største del er gode tanker, er de enormt forstyrrende når de melder sig på den forkerte side af midnat. I går kom vi sent hjem fra vores venner og tidlig i dag, skulle sønnike køres til bussen mod Bruxelles. Så det bliver søndagens første projekt: at tage en lur.

Resten af dagen vil gå med stille og rolig aktivitet. Lidt strik, lidt læsning og måske et enkelt afsnit af The Crown på Netflix. I morgen skulle jeg gerne være klar og godt klædt på til en ny, hektisk dag på arbejdet…

20 comments

  • Aargang73 says:

   Kære Maude, det lyder som om du haft en fanstastisk weekend i min optik. Jeg håber, at du nåede at komme lidt op i gear her til morgenen – for det skal vi jo… desværre… ;)

  • Aargang73 says:

   Så håber jeg, at du kunne starte ugen med en frisk mandag, Birgitte. Det var også mit ønske at få sovet, men sådan skulle det ikke gå. Nu vil jeg lige om lidt se et afsnit af The Crown og derefter vil jeg putte med min bog et øjeblik. Mere end så når det nok ikke at blive, jeg er godt træt! Fægtestævne – det lyder spændende! Forestiller mig at det har noget med dine børn at gøre… Kh Malin

   • Birgitte B says:

    Hahaha. Ja det er ikke mig der fægtet ;) den store har gået i rigtig mange år. Den lille havde første mesterskab og fik sølv i hans aldersgruppe i Danmarksmesterskabet. Efter 5 ugers træning.

 1. Rikke says:

  Hvor er det bare skønne forårsbilleder fra haven. Håber du fik dig en ordentlig lur, så du er klar til at tage fat på en ny uge i morgen.
  Dejligt bloggen er oppe at køre igen :-)
  Kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Noop, luren blev jeg snydt på selv om jeg virkelig ikke troede at det var noget der kunne holde mig vågen. Men det var det; fire unger og en kat! Bloggen begyndte pludselig at køre af sig selv igen og jeg fandt aldrig ud af hvad det var. Igen, tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Kh Malin

 2. Susanne / flesthverdage says:

  Så fin en frisure – helt forårsagtig????
  Prøv at smække en sort spand med bunden i vejret ovenpå dine rabarber, så gror de hurtigere og er klar til brug meget tidligere. Husk at lægge en stor sten ovenpå spanden, så vinden ikke tage den????

  • Aargang73 says:

   Hi hi, Susanne, ja det er en rigtig ‘summercut’. Gad godt drengene ville bruge samme metode og komme af med noget af deres lange hår ;) Tak for tippet med rabarberen! Jeg vil da gerne have tidlige rabarber, så det må prøves. Sjovt, de vokser hurtigere, hvis ikke de får lys… Og det med stenen skal jeg nok huske :-)

 3. Ingrid says:

  Weekenden går fort og håper du nå er full av energi. Dog har jeg vært på jobb hele weekenden, men nå er jeg klar for fem fridager. Juuhuu. Jeg har også sett The Crown på Netflix og det er en fin serie. God jobbedag til deg i morgen.

  • Aargang73 says:

   Hvor gad jeg bare fem fridage, Ingrid. Men det lyder til, du også har gjort dig godt fortjent af dem nu hvor du har arbejdet i weekenden. Jeg håber at du får et par fantastiske dage, tænker at jeg må kigge forbi din blog for at se, hvad de bliver brugt til!

  • Aargang73 says:

   Kære Pia, jeg fik desværre ikke hvilet ud som ønsket, og jeg betaler prisen for det i dag. Men nu prøver vi i nat, om ikke det kan lade sig gøre at få indhentet lidt af den mistede søvn. Æbletræet blev fint, nu mangler vi bare enormt mange meter hæk! ;)

 4. Ellen says:

  Så fint et æbletræ- har du regler for beskæring du vil dele? Synes vores yngre af slags godt kunne trænge til en studsning.. Håber du fik indhentet luren søndag- ellers bliver ugen laaang.. og tak for tips om en serie jeg skal have snust til.. elsker serier især på ipaden når jeg sidder med symaskinen :-)

  • Aargang73 says:

   Tak for ros, Ellen, nu bliver min far nok stolt over mig (det er ham der har ‘lært’ mig at klippe æbletræer). Jeg tror desværre ikke at jeg gør det helt rigtig, hvis man ønsker meget frugt. Vi får godt nok frugt, men træet skulle give mere frugt, hvis man beskær det på en anden måde, har min far fortalt mig. Det eneste jeg gør, er at klippe alle de lange skud af der stikker op. Det bliver lidt bonsai-agtigt og ret dekorativt, men som sagt, jeg tror ikke det er en helt videnskabelig metode… Jeg fik desværre ikke min lur, da der var alt for meget larm i huset med 4 store unger og en kat der skulle fange en stor mus midt i det hele. Og jeg kan godt mærke det i dag… Hvis ikke du har har set The Crown, kan du rolig gå i gang, den er virkelig god.

  • Aargang73 says:

   Ja, du har ret, VenterPaaVin :-) Sol er den absolut bedste kilde til energi og godt humør, bare ærgeligt det ikke kan bestilles, når man har brug for det!

 5. Mette says:

  Åh, hvor er jeg glad for du ser The Crown. Er den ikke bare fantastisk:)? Vi venter stadig på at høre fra en handymand/havemand ang en masse småting og hækken m.m Jeg er ikke god til at vente….:)

  • Aargang73 says:

   Jo, Mette, den er helt fantastisk. Gad vide om det ikke var på din blog jeg læste om den første gang… Jeg spurgte min mand om vi skulle se den sammen, men han mente ikke, det var noget for ham. Jeg nåede ikke at se mere end det første afsnit, så hoppede han også på vognen, og nu er det ham der plager om et afsnit mere ;) Den er virkelig god, og jeg kan godt lide at få historien med. Jeg er heller ikke så god til at vente, når jeg vel har sat mig noget før. Kan godt forstå, du glæder dig til handyman/havemand kommer!

 6. Catarina says:

  Det er dejligt at det nu er have- og terrasse tiden vi er gået ind i. Jg glædes over at det går den vej og udelivet bliver mere og mere. :-D

Skriv et svar