Projekt hjemmelavet tøj… del I

bluse - hjemmelavet tøj

… er skudt i gang! Jeg blev godt nok lidt inspireret af Tillys bog og har tænkt meget over det med at skabe sin/min egen garderobe. Jeg besluttede mig for at starte stille og rolig og jeg besluttede mig for at gøre det ordentlig og virkelig tænke mine projekter igennem. Som person er jeg perfektionist men når det kommer til syning så har jeg af en eller anden grund tendens til at springe over hvor gærdet er lavest. Jeg udgår altid fra at jeg er en størrelse small – hvilket jeg oftest er – men op til flere gange havde jeg ønsket at jeg havde brugt 1 minut eller 2 på at tage mine mål og besparet mig selv de ærgrelser det er at sy noget der er for lille. Ren dovenskab! Et andet lavt gærde jeg galant plejer at springe over, er det med at vaske stoffet før jeg syr. Når jeg har taget en beslutning om at sy, har jeg ikke tålmodig til at vaske og tørre stoffet hvilket indebær at man skal vente helt indtil næste dag med at sy!

Jeg gider ikke alle disse små sjuskefejl fremover og jeg gider ikke lave en masse impuls syninger! Jeg vil bruge den tid det nu tager at sy et styk tøj og jeg vil kun sy tøj/tilbehør jeg faktisk mangler.

Hjemmelavet bluse

Det første projekt jeg gik i gang med og fik afsluttet var en hvid bluse og det var virkelig noget jeg manglede! Mønstret fik jeg gratis fra Maria Denmark gennem at tilmelde mig hendes nyhedsmail. Selv om blusen var noget af det nemmeste at sy brugte jeg alligevel meget tid på den, eftersom jeg fik den rettet til flere gange indtil den blev præcis som jeg ville have den. Lærte noget nyt i processen; at man kan bruge folde-elastik for at få en pæn halskant! OG jeg vaskede stoffet før jeg syede. Stoffet fandt jeg som en rest til 29 kroner (!) og jeg har stadig halvdelen af det tilbage. Passer rigtig godt til det tøjbudget jeg har lige for tiden ;-)

Næste projekt til min garderobe er en ny taske. Den jeg bruger lige nu – og har brugt i flere år – trænger så meget til at blive udskiftet! Jeg er givet mig i kast med en af slagsen men DEN driller på alle måder og tager virkelig sin tid. Jeg holder fast og sprætter op starter forfra… To be continued..

3 comments

  1. Liv ☆ says:

    Hvor er du sej! Det er en flot t-shirt og jeg er i næsegrus beundring for din beslutning om at gøre det rigtigt fra starten. Det kan jeg lære noget af – jeg er nemlig også sådan en der spontan-syr ;-)

  2. Aargang73 says:

    Tak Liv!
    Ja, jeg blevet træt af at bruge både tid og penge på syprojekter som ender enten i skrældespanden eller ved Røde kors. Mit største problem er at styre mig selv når jeg kommer ind i en stofbutik – jeg ser potentiale projekter alle vejne! Men det er kun de projekter der er planlagt hjemmefra udfra hvad jeg egentlig mangler/kan lide at gå i, der bliver brugt. Jeg er heller ikke så god til at tage et skridt tilbage når jeg syr forkert, så rigtig mange projekter ligger uafsluttet i et skab… Nu skulle det gerne være slut med det!

Skriv et svar