Pletter i luften

hylde

Jeg var lige en tur i Plantorama i går, da jeg manglede lidt til vindueskarmen. Det var som om det hele meget pludselig så meget kedeligt ud og der var ikke meget af det der kunne reddes. Orkidéer der blomstret færdig og et par døde sølvtræer – vindueskarmen har set bedre ud.

Ih, det med at komme i Plantorama og ikke købe mere end planlagt er ikke det nemmeste – kan godt sammenlignes med en tur i IKEA hvad det angår. De havde tilbud på ‘Pletter i luften’ – 2 for 40 kroner og jeg kom derfor til at købe 4 af dem. To af dem står i min vindueskarm (som jo var planen) og de andre to har også fået en god placering. Jeg er utrolig glad for mine pletter og synes de er meget dekorative. Tænker egentlig de minder rigtig meget om Sølvtræet med de små blad, men til en helt anden pris! (På billedet: Udover pletterne i luften, står der også min mormors gamle kogebog fra 1928. Den lille blå skål er et loppefund og de lyseblå og hvide krus, har jeg fået min mor. Hun er bloddonor, og hver gang hun giver blod får hun et krus hun giver videre til mig eller mine søstre. Jeg har indtil videre 12 og jeg elsker dem.)
image

Krukken er et loppefund jeg en gang fandt til en 5’er. En af de ting i mit hjem, jeg er virkelig glad for

Og så fik jeg langt om længe et Kinesisk pengetræ, en plante jeg egentlig ønsket mig i lang tid, men ikke fået købt før nu. 100 kroner virkede i forhold til pletterne i luften ret dyrt, men der var godt med stiklinger, så jeg fik faktisk mange blomster for den 100-kroners-seddel. Jeg fik også flere andre planter og blomster (og nu skal jeg ikke i Plantorama forløbelig) men det er disse to jeg er mest glad for. Eller jo, jeg er også ret glad for min nye Monstera som er stor nok til at stå på gulvet.

I aften kommer 10 af mine kollegaer på besøg til Krea aften. Det er tredje gang vi mødes til strikning, hækling og hvad ellers vi laver af krea-ting og det plejer at være vildt hyggeligt at mødes privat på denne meget afslappede måde hvor snakken går på alt andet end arbejde! Alle mænd i huset har fået besked på at tage hjemmefra så jeg har hele huset for mig selv. Hyggeligt! Jeg er fri hele dagen og glæder mig til en dag alene hjemme hvor jeg bare skal tulle rundt, gøre lidt rent og hyggeligt og sidst men ikke mindst, bage svenske kanelbullar.

 

11 comments

  • Aargang73 says:

   Ja, Skøre liv, det gør det nemlig – I just laaav it! Det giver så utrolig meget til hjemmet og jeg elsker grønne planter af alle slags. Nu har jeg gjort rent her hjemme og det dufter af kanelsnegle – mangler bare at tænde lidt stearinlys før de kommer, de skønne kollegaer :-)

 1. Rikke says:

  Planter hygger bare så meget, sikke en fin hylde med ting med historier. Jeg har også gang i den store produktion af Pilea planter. Rigtig god krea aften.
  Hilsen Rikke

  • Aargang73 says:

   Det er nemlig det, Rikke, der er så sjovt med de Pilea planter, at de producerer :-) Jeg fik to små planter ud af den nye allerede da jeg kom hjem, og der er flere små på vej. Jeg kan sikkert finde et godt sted at afsætte et par stykker, hvis ikke jeg vil beholde alle sammen selv.

 2. Lilly says:

  Hvor er de skønne – ELSKER selv netop begge slags planter; der ser smukt ud! Hahaha, jeg kan godt genkende det der med hhv Plantorama og IKEA og så (uintentionelt) masseindkøb!!!!

  Dejligt med loppefund og andre fine ting, der har en god historie bag sig…

  HYG JER MAX I AFTEN!!! Jeg vil tænke på jer – og hils alle! Her har jeg bagt og ryddet op til den helt store guldmedalje. Vi bliver 18 (!!) til Mr Ds fødselsdag i weekenden, så jeg har bagt lidt på forhånd, da vi jo skal have logerende gæster også…men det skal nok bliver SKØNT! Glæder mig :-) KH Lilly

  • Aargang73 says:

   Tak Lilly, vi vil hygge os så godt vi nu kan uden dit dejlige selskab. Jeg har også bagt og ryddet op til den helt store guldmedalje, det trængte også til det ;-) Glæder mig til at høre mere om jeres besøg og om Mr Ds fødselsdag når vi kommer over på den anden side af det ‘race’. Knus

  • Aargang73 says:

   Birgitte, måske skulle du prøve med selvvandende potter til dine andre blomster også? ;-) Jeg er heller ikke så god til planter, glemmer at vande dem… Dem jeg har, har dog vist sig at være nogen fighters, og flere af dem har klaret sig i flere år, på trods av det med forglemmelsen af vand i ny og næ. Meeeen, der skal nyt til en gang imellem og nu vil jeg se om jeg kan huske at give de nye vand.

 3. Bella says:

  Jeg holder også meget af pletter i luften :-) Og så har jeg noteret mig navnet på det kinesiske pengetræ, for det er også en smuk og enkel plante :-)
  Ha’ en skøn krea-aften med pigerne!!

  • Aargang73 says:

   Kære Bella, ja det kinesiske pengetræ har jeg forelsket mig i på nettet på diverse indretningssider, da den åbenbart er ret ‘moderne’. Kært barn har dog mange navn, og den går også under navnene Tallerkenplante, Pengeplante, Missionærplante, Elefantøre eller Pilea :-) Den skulle vist være ret nem at passe – nu må vi se… Det sjove med den er jo at den formerer sig og på samme måde som med den vandrende jøde, kan der blive mange planter.

   • Bella says:

    Ja, det lyder som et kært barn :-) Tak for alle de yderligere navne. Jeg synes at det er dejligt at indrette med planter, og det gavner indeklimaet.
    Ha’ en dejlig weekend, søde!

Skriv et svar