Sjov pengegave til konfirmanden

Pengegave til konfirmanden

Lige nu er der fuld gang i konfirmationerne i Danmark og dem der holder denne weekend, er godt nok heldige med vejret. Vi skal til én konfirmation i år, og den bliver holdt på fredag, Store Bededag. Selv om det gode vejr vist er på vej retur på det tidspunkt, er jeg ikke i tvivl om, vi skal nok få en fantastisk dag!Konfirmanden ønsker sig, som de fleste andre konfirmander, penge. At give penge i en kuvert, er bare ikke fedt. Måske er konfirmanden selv lidt lige glad – jeg er godt klar over, det er kroner og ører der tæller. Men som givere, synes jeg det føles enormt kedeligt og uengageret at bare lægge sedlerne i en kuvert. Sidste år lavede jeg en buket blomster af pengene til den skønne konfirmand. I år er konfirmanden en ung mand, så lilla roser føles ikke så oplagt.

De fleste af os har sikkert set Forest Gump og de fleste af os husker nok også replikken ‘Life is like a box of chocolate – you never know, what you’re gonna get’.  Jeg synes citatet passer såååå godt til en ung konfirmand med hele livet foran sig.

Jeg havde en klar idé om, hvordan gaven skulle se ud. Jeg ville have fat i en helt naturel æske, men da jeg ikke var heldig med at finde sådan én, var jeg nødt til at finde en plan B. Jeg købte i stedet noget papir, som jeg limede på låget og æsken fik noget der lignede ‘det rigige look’.

Teksten er stemplet på og selv om sønnike konstaterede at teksten ikke står lige, så synes jeg ikke det gør så meget. Man kan faktisk sige, det er en del af charmen 😉 På insiden af låget har jeg limet samme papir som ovenpå, hvorpå jeg har stemplet en hilsen til konfirmanden. Det bliver i stedet for et kort.

Stemplerne har jeg købt på nettet – æske, papir og stempeldyne er købt i Søstrende Grene. Jeg havde i forvejen cellofan poser til fødevarer – også købt i Søstrene Grene – og dem klippede jeg i små stykker og rullede 50’erne ind som små karameller. Ekstra tynde gavebånd blev sat i enderne og ‘karamellerne’ blev lagt på træuld.

Det bliver lidt arbejde for konfirmanden at pakke pengene ud, men jeg tænker at det alligevel er en god timeløn han får for arbejdet ;). Hvis jeg kan nå at få fat i en pose chokoladepenge, vil jeg lægge de små guldpenge ned i æsken sammen med de rigtige penge. Det er jo trods alt ‘a box of chocolate’.

17 comments

  • Aargang73 says:

   Kære Birgitte, det lyder også som en sjov idé med ballerinaen! Det ku’ være, jeg skulle prøve det næste gang 🙂

 1. Karin says:

  Jeg er en af dem der vil komme med en kuvert, hvor telegrammet er købt, dog med omtanke.
  Her var der en ide jeg fint kan kopier. Tusind tak for tippet.

  • Aargang73 says:

   Hvor skønt, Karin, hvis du kan bruge idéen til noget! Ikke noget ondt sagt om dem der køber et telegram og lægger pengene i en kuvert, jeg kan bare personligt bedst lide at gøre lidt ud af det. Nok også fordi jeg så godt kan lide forskellige krea-projekter.

 2. Anette says:

  Genial idé
  når jeg giver penge pakker jeg dem også helst ind på en sjov måde.
  min nevø ønskede sig penge og store ting til sin konfirmation, bla. et trommesæt, så jeg foldede en tromme og lage penge i den, så skulle han slå hul på trommen, som lå i en æske… alt sammen i et mix af metal blå, sølv og hvid…. han blev glad men forstod det ikke først.
  min mor byggede jeg et drivhus til i pap og overheadplast da hun ønskede sig drivhus.

  • Aargang73 says:

   Det var da helt vildt, så kreativ du er Anette! Det kunne være rigtig sjovt at se billeder af det, har du delt det på din blog? I så fald, må du meget gerne dele linket – det er sikkert flere der gerne vil se det!

   • Anette says:

    Hmm tror ikke jeg tog billeder. .. og det ikke lige emnet fir bloggen. ..
    har også syet kort med broderet 1, 2 og 5 Jr på…
    trommen er nem at lave, bare brug en juletræ me som skabelon 😉

  • Aargang73 says:

   Kan du selv skrive sange, Rikke? Imponerende! Det kan jeg desværre ikke, har forsøgt et par gange, men det er helt umulig for mig. Men jeg er dybt imponeret af dem, der kan.

 3. Karen Engell Dalsgaard says:

  God ide. Ja, selvfølgelig ønsker de sig penge. Jeg gik den anden vej, sidst vi var til konfirmation og lagde pengene i en kurvert sammen med et stort, håndlavet kort med passepartout og silkestoffer. Men – det var også til en pige, hvor man kan være mere sikker på, at hun gemmer kortet 🙂

  • Aargang73 says:

   Det lyder også som en god idé, Karen! Bare det, at man på en eller anden måde viser at man engagerer sig. Og du har nok ret i, gaven passer bedst til en pige, hvis man har en ønske om at hun skal passe på kortet (sagde en mor til tre drenge) 😉

Skriv et svar