Op på cyklen igen!

I pagt med naturen

I pagt med naturen – den blå rute i Rold Skov

For første gang siden en gang i efteråret har jeg været oppe på cyklen igen, sammen med Manden og Lillebror. Og det var godt nok dejligt! Vi tog en 20 km runde i Rold skov af den lettere slags, meget grusvej men heldigvis også både skovstier og lidt terræn. Jeg kan godt mærke, jeg liiiige skal i gang igen – både med tanke på motion og med tanke på teknik. Cykelturen var også startskud på min motion træning. Nu har jeg været igang en uges tid med at spise helt og totalt sundt igen og jeg kan godt mærke, at det har hjulpet på motivationen til at også komme i gang med træningen igen.

Manden og jeg fik hver sin mountainbike sidste sommer. Han kom alvorlig til skade med sin fod og fik beskeden at han aldrig ville komme til at løbe igen. Cyklerne var en måde at finde en ny fælles motion form, og heldigvis kunne vi begge to rigtig godt lide det helt fra start. Det er en helt fantastisk måde at få motion helt ‘gratis’ da det er vildt sjovt! Jeg har løbet til og fra i mange år, men kommer aldrig til at holde af det sådan helt på rigtig. Jeg kan godt nyde en løbetur, men er slet ikke bidt af det og føler mig ikke motiveret til at løbe hverken længere eller hurtigere. Jeg løber mest på grund af at det er sundt og for at få pulsen op en gang imellem. Jeg skal mere eller mindre tvinge mig selv ud og løbe hver gang – med cyklen er det helt anderledes.

At komme ud i skoven på en mountainbike er også en fantastisk naturoplevelse! Vi har mødt både rådyr, hare og ræv på vores relativt lydløse ture igennem skov og mark. En lille rygsæk på ryggen med et par madder giver mulighed for en heldagstur.

Nu glæder jeg mig til alle de kommende ture der venter på to hjul. Den første planlagte tur er allerede på fredag sammen med en veninde og en masse andre mountainbike-cyklende tøser: ‘Duller der ruller’. Måske når vi også at klemme en lille tur ind i midten af ugen.

This entry was posted in Hverdag.

2 comments

  1. Pia says:

    Her er vi også til cykling, dog er det ganske almindelige cykler, de er også altid med os på camping eller bag på bilen, hvis vi holder kør-selv-ferie, og jeg cykler på arbejde. Løb er heller ikke lige mig, men jeg elsker at gå, eller vandre hele dagen.

    • Årgang73 says:

      Kære Pia, ja cykling er virkelig en god måde at komme ud og rundt på! Det er også en fantastisk måde at forbedre sin kondition på, næsten uden at opdage at man gør en indsats for det ;-)

Skriv et svar