Oktober pyssel

img_2528

Lige nu er jeg er inde i en rigtig hygge-om-hjemmet-periode. Jeg får plantet blomster, pyntet og hygget, købt stearinlys i store mængder og ryddet op. Måske går det hånd i hånd med efterårs-vejret, hvor man har lyst at blive indenfor – nærmest gå i hi.

Selv om vi ikke skal fejre jul i år (da vi jo skal ud og rejse), bliver det nok alligevel pyntet lidt op til højtiden, når vi kommer så langt. Men lige nu nyder jeg årstiden her og nu og er slet ikke klar til at tage hul på julepynt endnu! Lad os nyde en ting af gangen…

Jeg finder inspiration på nettet og på nogle af de mange fantastiske blogs der ude:

Et tips på hvad man kan lave af efterårets høst af kastanjer, fandt jeg hos Monsters Circus. Jeg har ikke selv samlet kastanjer endnu, men fik en pose foræret da jeg var til kursus i pileflet sidste weekend, og jeg er ikke i tvivl om at de ville se godt ud hvis de blev sprayede med guld og placeret i sådan en kugle. Must try!

På den svenske blog Hungry Heart skriver Ruth blandt andet om livet på landet. Hun kompletterer sine tekster med mange smukke billeder, og hvis ikke man tidligere haft lyst til at bo på landet, så får man det helt sikkert når man følger med her og ser de smukke omgivelser. Hun har lavet flere DIY på fine ting jeg gerne vil lave her til efteråret, blandt andet denne smukke græsker. Tænker også på en helt speciel veninde som sikkert ville blive glad for disse søde the-poser. Den store græsker er købt ind og bliver nok et af mine weekendprojekter.

Frk. Hansen har malet de fineste kastanjer og det bliver jeg vist også nødt til at prøve. Til dette projekt duer ikke de kastanjer jeg har fået, så jeg har en god undskyldning for at give mig ud på jagt. Ikke langt fra hvor vi bor ligger et plejehjem. De har det største kastanjetræ jeg nogensinde har set, så mon ikke jeg kan liste mig ind i deres have og “låne” en håndfuld eller to…

På bloggen Revel fandt jeg disse søde små lysholdere lavet ud af små pynte græsker. Jeg har købt tre små græsker i forskellige farve og form ind til formålet og tjekket med husets handyman at vi har et bor, der passer i størrelsen. Jeg har fundet ud af, at de er stenhårde disse små græsker, og de er hverken til at hugge eller stikke i. Der skal simpelthen et bor til!

Men før jeg får lov til at gå i gang med disse små hyggeprojekter, skal jeg videre med den store oprydning i cykelskuret. Jeg er ved at gøre klar, så at mine Skærmeliljer snart kan få lov at komme ind og putte for vinteren.

 

 

 

7 comments

 1. www.skøreliv.dk says:

  Jeg tror efterårshyggeri i hjemmet er lidt a la redebyggerinstinktet. Sådan ‘vi fikser hulen inden vi går i hi’-agtigt. Jeg ELSKER det selv i stor stil, og skal da helt klart lige en tur forbi nogle af de sider du nævner. Jeg har pt. klaret en fyld-selv-pose med græskar fra Føtex, men jeg skal nok snart sætte i et højere gear….

  • Aargang73 says:

   Ja, du har nok ret i det med redebyggerinstinktet da det typisk er omkring denne tid på året det sker. Du må hellere sætte et højere gear i, da de græsker ikke skærer sig selv :-) Måske må vi se resultatet, når du kommer så langt?

 2. Birgitte B says:

  Jeg pynter ikke op. Jeg rydder ud. Så i dag har jeg fjernet al skidt under sengen (og der var en del papirer, fotos og tasker mv.) og det hele er ryddet væk. Jeg fik afleveret 10 bøger på bibliotekets genbrugshylde og ryddet op i det ene skab. Jeg tager en tørn mere en af de nærmere dage. Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Jamen sådan, Birgitte! Det lyder som en fantastisk weekend i min optik. Tro det eller ej, jeg rydder stadig ud her hjemme – du skulle bare se alt det ragelse der lige nu ligger foran huset og venter på at blive kørt væk i trailer. Jeg fatter ikke hvor alt skidt kommer fra!? Bibliotekets genbrugshylde – den kender jeg ikke? Held og lykke med næste tørn – det er en god i idé at smede mens jernet er varmt ;-)

   • Birgitte B says:

    Det er noget vores lokale bibliotek har som initiativ. Man kan aflevere bøger hjemmefra på hylden og tage en anden fra hylden med, hvis man har lyst.
    Min mor tog en forrige uge og den var helt ny, stadig i plastikindpakning! Jeg satser på at komme videre i næste weekend med en stor omgang, det bliver kun til de små ting i hverdagen.
    Kh. Birgitte

Skriv et svar