Og så er det dem, der følger deres drøm helt til døren…

Nogen gang møder man mennesker som fascinerer. Eller måske rettere, mennesker der har en historie der fascinerer. Når man så oveni, (som jeg selv), tripper rundt og ikke rigtig får ‘taget hul på den der store drøm’, kan disse møder virkelig åbne op for følelserne. To af disse mennesker mødte jeg da vi tjekkede ind for en enkelt nat på en gammel skole, på vej op til det sommerhus vi har lejet. Allerede i min mailkontakt med Suzanna kunne jeg mærke en enorm gæstfrihed. Min følelse blev bekræftet, når både Suzanna og Jack stod på trappen og tog imod os da vi ankom kl. 23.30. Sengene var redt og der lå rene håndklæder ved fodenden.Da Suzanna valgt at svare mig på engelsk i vores mailkorrespondance, kunne jeg regne ud, at de ikke var svenskere. Når hun fortalte at de var fra Holland begge to, vækkede hun min nysgerrighed; hvad bringer to hollændere til en lille bitte flæk som Nysäter? Og så kan jeg jo ikke lade være med at spørge.

‘Kærligheden til naturen’, var deres svar. De elsker begge to naturen, og efter mange ferier i Sverige var de enige om at det var her, de ville slå sig ned sammen. Med hver sit ægteskab bag sig og fire fælles børn som har valgt at blive i Holland, har prisen været høj, men deres iver og deres engagement for deres fælles projekt, er ikke at tage fejl af. Dette er noget de begge to vil og noget de brænder for!

De fandt denne gamle skole som kommunen sat til salg, og her er de stadig efter 2 år i fuld gang med at renovere og bygge deres drøm. At bygge en skole om til et B&B, tager tid. Samtidig med at de lejer værelser ud, driver Suzanna en blomster- og te-butik.

Jack arbejder hver anden uge i Holland og på sine rejser retur til Sverige, har han blomster med til butikken. Drømmen er at de en dag skal kunne leve af deres lille virksomhed og at Jack kan holde op med at arbejde. Ikke kun på grund af den lange køretur hver uge, men også fordi det er brug for ham på skolen.

Deres måde at drive stedet på vækker mine drømmer til liv igen. De nussede så meget om deres gæster – på samme måde som jeg godt gad at nusse om mine gæster på mit lille B&B. Morgenmaden blev serveret på værelset efter ønsket tidspunkt og jeg tror ikke jeg lyver, når jeg påstår at det meste på den bakke var hjemmelavet.

Jack stod på trappen og vinkede til os den gang vi kørte af sted igen. Jeg kan mærke, jeg har svært at give slip. Jeg vil gerne følge dem i deres drøm og har efterfølgende skrevet til Suzanna og opfordret hende til at lave en blog. Jeg er ikke i tvivl om at vi er mange der ville synes at det var spændende at følge deres drøm. Jeg håber hun kan finde tiden til det, oveni alt det andet.

Det de har gjort – kastet sig ud i noget, uden at vide om det bærer eller brister – er noget jeg drømmer om at en dag finde modet til. Det med at gå all-in for sin drøm, koste hvad det koste vil. Det med at åbne et B&B er virkelig noget jeg drømmer om, men vejen dertil virker om ikke umulig, så uendelig lang. Jeg har ellers fundet det perfekte sted! Forestil jer lige at solen skinner og forestil jer små havemøbler rundt omkring i det høje græs, duften af kaffe og nybagt brød…Og det gør ikke situationen værre, at udsigten er denne:Anyone checkin’ in?

Hvis I har brug for et sted at overnatte når I kører nordpå i Sverige, er en overnatning hos Jack og Suzanna virkelig prisen værd!

15 comments

 1. Henriette Vandal says:

  Åh det er så let at fascineres af dem, der krydser vores vej og ser ud til at være godt på vej med DERES drømme. Jeg har som du erkendt, at jeg ikke er klar til at tage springet fra den store vippe. Hos mig er det bl.a. økonomisk sikkerhed, der stopper mig ca. ved trin 2. Men mindre kan også gøre det (for mig). Og selv om jeg lige nu hverken høre til i gruppen af dem, der har taget springet eller hos dem, der forfølger karrieren, er det faktisk HELT RIGTIGT for mig at stå med et ben i hver lejr lige nu…… Finder du en “mellemløsning” for din store drøm, vil jeg glæde mig til at komme forbi til en overnatning. :-)

  • Aargang73 says:

   Det du gør, kunne jeg sagtens se mig selv i! Det ville være nummer 1 at kunne stå med et ben i hver lejr, og jeg håber på at kunne finde noget at starte op sideløbende med mit nuværende arbejde. Du er også ‘heldig’ som har fundet et kald som kan kombineres med dine drømme om egen virksomhed. Jeg ønsker dig al held og lykke med det og hvem ved, måske har du på et tidspunkt ikke brug for det ene ben i det andet lejr ❤️ Du er hjertelig velkommen, hvis jeg en dag tager hul på min drøm.

 2. S says:

  Jeg kan sagtens følge dig. En af mine store drømme er at tage en mindfulness og yoga uddannelse og lave natur retreats. Så kunne jeg komme forbi hos dig i sin bb og nyde udsigt og lave yoga for skønne kvinder ❤️

  • Aargang73 says:

   Wow, det er da det vi gør!! ❤️ Det ville passe perfekt med yoga på mit B&B. Men jeg vil have lov at servere kaffe og ikke kun te ;) Det lyder som en spændende drøm du går rundt med, og jeg håber, du får gjort noget ved den! Knus

 3. Pia Trans says:

  Med store drømme er det en god ide at spørge sig selv: “Hvad er det værste der kan ske, hvis jeg forfølger den?”. Så finder man ud af, om det giver mening at arbejde hen imod drømmen, eller om man er bedre tjent med at den forbliver en drøm (som jo også er skøn at have!).

  • Aargang73 says:

   Ja, det er nemlig det. Det værste der kan ske, er at vi går i personlig konkurs og det er en høj pris at betale for resten af familien, når det ikke er deres drøm… Men mindre kan også gøre det. Drømmer også om et sommerhus som kunde lejes ud, hvor jeg også ville have mulighed for at forkæle gæsterne. Jeg tror også at på et tidspunkt skal jeg nok får min drøm opfyldt – i stor eller lille skala.

 4. Karin says:

  Der er noget helt specielt ved mange B&B, fremfor hoteller/Kroer. Personligheden fra værtsfamilien træder mere i karakter, og deres passion er mere synlige.
  Det er ikke alle B&B er der så gæstfrie som denne, jeg har heldigvis været flere steder som jeg følte var fantastiske.
  En dejlig oplevelse på vej til målet for ferien.

  • Aargang73 says:

   Det er nemlig det, de ofte er; personlige. Jeg synes det er charmerende når man kender menneskerne bag, og jeg synes det er enormt spændende at møde nye mennesker. At høre Suzannas og Jacks historie vækkede noget i mig og jeg håber så meget for dem, at de får fulgt deres drøm helt til døren.

  • Aargang73 says:

   Det må være spørgsmål og tid, Anette – en skønne dag slår jeg dørene op. Og jeg ville nyde at have dig som gæst!!

 5. Rikke says:

  Hvor er det et mageløst par og et skønt sted de har skabt.
  Jeg tjekker gerne ind med min familie på dit drømme sted. Min erfaring er, at langt de fleste drømme kan blive til virkelighed.
  Jeg selv har også en langtidsdrøm om en BB med retreats inden for alt det jeg er ved at lære. Det sker ikke i morgen eller i overmorgen. Men for bare et år siden, havde jeg aldrig drømt om, at jeg kunne åbne egen klinik, og nu er den der…
  Det er kun os selv der kan forvandle drømme til virkelighed, nogen gange er små skridt nødvendige…
  Kærligst RIkke

  • Aargang73 says:

   Du har så ret, Rikke. Vi skaber selv vores drømme og i grund og bund er det nok også spørgsmål om prioriteringer – hvor gerne vil man og hvor meget er man villig at sætte til side. Du er også en stor inspirationskilde for mig og jeg er så glad for at du er kommet så langt i din drøm! Du og din familie er hjertelig velkomne når jeg en dag åbner op ;)

Skriv et svar