Nostalgi

Jeg var én af de sidste i min omgangskreds der holdt op med at bruge en helt almindelig kalender – nok den allersidste. Det var til et forældremøde på skolen hvor jeg opdagede at jeg faktisk var den eneste forælder i hele klassen som tog en kalender i bogform op af tasken – alle andre fandt sin telefon frem da vi skulle sætte krydser til kommende arrangementer. Jeg har ikke behov for at være som alle andre, men jeg tænkte på det tidspunkt, at det jo måske godt kunne være nogen fordele med at bruge kalenderen i sin telefon, med tanke på at ‘alle andre’ gjorde det.

Og vist er der fordele! Specielt for mig som ikke bruger kalenderen hver dag og derfor nemt misser aftaler og fødselsdage, er det genialt at man kan sætte en reminder på arrangementer man ikke må glemme. At man desuden kan tidsindstille dem så at de popper op tids nok til at f.eks. købe en gave til den kommende fødselsdag, er jo dobbelt genialt. At tilbagevendende begivenheder følger med til det kommende år, er selvfølgelig også en af fordelene.

Men jeg savner min papirkalender. Med en bog er det anderledes. Der er en første side og en sidste side som markerer årets første og sidste dag, og der imellem en masse tomme sider som venter på at blive fyldt op med fødselsdage, ferier, arrangementer, kurser & foredrag, træningspas og madplaner. Det er de dage vi har at gøre godt med det kommende år. For mig giver en kalender i bogform også meget større overblik, men det er nok smag og behag.

Jeg elsker også at skrive i hånden men kuglepennen forsvandt nærmest med telefon og computer. Som barn og som teenager elskede jeg at skrive. Breve, historier og dagbøger. Jeg havde en stor skuffe fyldt op med brevpapir og 20 pennevenner rundt om i verden. Om aftenen lukkede jeg mig ind på mit værelse med høj musik og bare skrev. Som teenager var jeg også tit i byen, der var også meget der lokkede der, men behovet for at lukke mig ind og ‘skrive af mig’ forsvandt ikke og der var aftner hvor jeg meldte afbud til vennerne til fordel for mine dagbøger og mine lange brev.

Derfor har jeg købt en kalender for 2017. En helt almindelig, gammeldags kalender. Jeg er så småt begyndt at udfylde den, men kalenderen er indtil videre ganske tom. Vi har faktisk ikke ret meget planlagt det kommende år udover en tur til Stockholm i påske. De fleste af siderne er tomme hvilket inspirerer mig til at begynde at planlægge alt muligt. Invitere venner, arrangere små ture og (måske) en kommende sommerferie.

Hvis jeg havde været lidt mere kreativ og ikke haft så meget andet jeg gerne vil have tid til, havde jeg startet på en Bullet Journal. Det er så meget mere end en kalender, og dem der er rigtig gode til det, laver mere eller mindre en bog fyldt med kunst. Vildt flot og inspirerende! Se f.eks. Make Memories Today på Instagram eller Boho Berry på YouTube.

Fandt et par Lussekatter bagerst i fryseren i dag, som passede godt til en hyggelig stund med en kop te, min nye kalender og en blyant ;) Dem havde vi vist glemt…

 

10 comments

  • Aargang73 says:

   Kære Nadia, velkommen her :)
   Det ser da ud til, vi er flere der har svært at slippe den gamle papirkalender og det ser ud til, vi er enige om at den er mere overskuelig end mobilen! Fortsat god aften til dig!

 1. Birgitte B says:

  Jeg har stadig en papirkalender. Den ligger fast ved vinduet i køkkenet og har én uge på de to sider papir. Jeg kan slet ikke se fidusen med elektronisk kalender, trods jeg bruger det på job jo… men jeg insisterer på papir i privaten ;-) kh. Birgitte
  PS. Hvis man har Iphone kan man dele kalendere med hinanden, så man kan tjekke om manden skal noget, den dag man selv bliver indbudt…

 2. Mette says:

  Jeg har beholdt min ‘gammeldags’ papirkalender i alle år. jeg bruger også min telefon men jeg ELSKER min gode ‘gammeldags’ kalender. Den kan man også lige kigge tilbage i, skulle der være behov for det:o) Notesbøger, blokke, kuglepinde, kalendere m.m. kan jeg ikke få nok af.

  • Aargang73 says:

   Det er nemlig det, Mette, bøgerne giver et helt andet overblik, både når man kigger frem i dem og tilbage :) Jeg elsker også alle de ting du nævner, og jeg elsker at komme ind i butikker som Arnold Busck og Bog og Idé! Men jeg vil nok også bruge den i kombination med min telefon, da jeg som sagt har svært at undvære de reminders…

 3. /ks says:

  Ha, jeg bruger da også papirkalender. Endda 2 af slagsen – men fon-kalender er også i brug. Og så er der arbejdskalenderen og … nå nej, ikke flere end de 4 ;-)

  • Aargang73 says:

   Sådan, KS! Gad vide om det er os ‘bloggere’ der holder fast i papirkalenderen ;-) Mon ikke du har styr på dine dage med hjælp af 4 kalenderer!

 4. Lilly says:

  Hvert eneste år ønsker jeg mig en ny Mayland-kalender i julegave; den får jeg nærmest fast af min mor. Jeg kunne ikke drømme om at lægge noget ind i kalenderen på min mobiltelefon. Det forsvinder jo pist borte så snart den fx “går død”… Det samme gælder elektroniske fødselsdagshilsner og lign. Jeg ELSKER at finde gamle julekort, hilsner, invitationer, fødselsdagskort, breve fra pennevenner frem – og mine gamle Mayland-kalendere (jeg har gemt dem helt tilbage fra gymnasietiden, hvor jeg begyndt at bruge dem) – og mindes og glædes på ny. Den slags kan de yngre generationer slet ikke – det må blive trist for dem selv om mange år og deres efterkommere. Hvor fedt er det ikke lige fx at finde et gammelt brev bedsteforældre imellem eller lign. fra deres ungdom?

  Jeg gør selv en dyd ud af at skrive julekort, fødselsdagskort, invitationer på kort og breve. Practise what you preach ;-)

  I november da hubby og jeg var til koncert oplevede vi en masse foran os, der havde deres billet i elektronisk form på deres mobiltelefon. Om jeg fatter det – men jeg måtte selv betale 39kr EKSTRA ved bestilling for at få RIGTIGE billetter lavet og tilsendt med posten – hahaha! Det sjove er jo også netop at gemme gamle koncertbilletter, og når jeg også tænker på dem, jeg har fået autograf på….det kan man jo ikke på en elektronisk version!

  Anyway, du kender mig – du ved at jeg er langt mere til den håndgribelige end den elektroniske verden <3 KH Lilly

  • Aargang73 says:

   Ja, Lilly, jeg kender dig og jeg er rigtig glad for din måde at være på hvad det angår. Jeg kender ingen anden det står så meget fast i sin tro og holder fast i de gamle vaner. Jeg har tit en intention men bliver desværre fanget i den nemme måde med mange ting. Jeg har dog lovet mig selv, at jeg næste år vil skrive julekort – ikke til “Gud og hver mand”, men til nogen jeg føler for og som jeg ved, ville sætte pris på at modtage et.

Skriv et svar