New Delhi – Borås

New Delhi Borås

En helt utrolig kærlighedshistorie om Pikej fra Indien og Lotta fra Borås i Sverige. Bogen handler i første omgang om Pikej, en fattig og kasteløs inder som voksede op i Orissa i det østlige Indien. Traditionen tro blev han allerede som nyfødt spået og hans horoskop kunne fortælle: ”Han vil gifte sig med en pige, der ikke er fra stammen, ikke fra landsbyen, ikke fra distriktet, ikke fra provinsen, ikke fra delstaten og heller ikke fra vort land. Den tilkomne hustru vil være musikalsk, eje jungle og være født i Tyrens tegn.

En stor del af Pikejs barndom handlede om overlevelse. I skolen fik han for første gang lov at mærke, at man som kasteløs ikke var meget værd, da han i undervisningen blev placeret udenfor klasseværelset og i frikvarteret ikke fik lov at lege med de andre børn. Men han havde nogen evner, og fremfor alt havde han vilje og det lykkedes ham at komme videre fra Orissa og ind på kunstskolen i New Delhi.

Det første år på skolen blev hårdt for Pikej med pengemangel, sult og bekymringer. Han havde ikke et sted at bo, og sov i perioder hjemme ved forskellige venner og en tid også sammen med tiggere og handicappede på jernbanestationen. Men med tiden opdagede han, at han kunne tjene penge ved at tegne turisterne. Han var rigtig god til det og historierne om hvordan hans evner kom til hans fordel, er mange. På sin vej møder han mange spændende og magtfulde mennesker.

En dag står Lotta blandt turisterne og vil blive malet. Lotta kommer ikke fra stammen, ikke fra landsbyen, ikke fra distriktet, ikke fra provinsen, ikke fra delstaten og heller ikke fra Pikejs land. Hun er musikalsk, ejer skov i Borås og er født i Tyrens tegn. De to begynder at ses og det går ikke lang tid, før de bliver dybt forelskede i hinanden. Men der kommer selvfølgelig en dag, hvor Lotta skal rejse hjem igen og det er der hvor Pikej beslutter sig for at følge efter. På cykel. Det mest fascinerende med historien er, at den er sand!

New Dehli BoråsUden at ødelægge for meget af selve handlingen, kan jeg afsløre, at Pikej nåede sit mål og at han fik sin Lotta. De blev gift, fik to børn og bor i dag sammen i et hus udenfor Borås.

Selv om sproget i bogen mangler noget dybde er den værd at læse – meget på grund af at det er en sand historie. Den er enormt fascinerende og sætter virkelig tingene i perspektiv. Udtrykket ‘hvor der er vilje, er der vej’, får pludselig en helt anden dimension.

New Dehli BoråsOm den lange rejse til Sverige, siger Pikej i et interview med Arnold Busck:

Jeg fulgte mit hjerte. Først og fremmest ville jeg se Lotta igen. Jeg elskede hende og jeg var sikker på, at det var hende, der var nævnt i profetien. Alting passede. Hun var født i Tyrens tegn, hun var musikalsk og hendes familie ejede store skovarealer i Sverige. Jeg havde aldrig lært noget om afstande, jeg tænkte ikke i kilometer, så faktisk anede jeg ikke, at der var så langt til Borås. Havde jeg vidst det, var jeg måske ikke taget afsted. Så det var godt, at jeg fulgte mit hjerte og ikke lod mit hoved styre mig.”

Måske kan vi lære lidt af det; Lyt mere til dit hjerte og mindre til dit hoved…

10 comments

 1. Karin says:

  Bøger med en handling fra den virkelige verden, kan ofte være fængende, trods det skrevne ikke altid er formuleret på den bedste måde.
  Tak for en dejlig anmeldelse.

  • Aargang73 says:

   Jeg kan selv rigtig godt lide bøger som er bygget på en sand handling og synes, de bliver mere interessante end bøger der er ren fiktion. Jeg kan også lide bøger hvor selve handlingen ikke nødvendigvis behøver at være sand, men hvor man får noget baggrundsviden omkring historie eller ligenende. Kh Malin

 2. Birgitte B says:

  Åh sikke en dejlig historie – og hvor er det sandt, man skal lytte til hjertet og nogle gange sætte hjernen lidt på pause. Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Det er vi nok mange, der kan blive bedre til Birgitte. Måske kan man lære det, men jeg synes desværre hjernen tager over på automatik… Kh Malin

  • Aargang73 says:

   Velbekomme S ❤️ Den er ret hurtig læst og der er også sider en gang imellem, man lige kan skimme igennem 😉

  • Aargang73 says:

   Det er en god historie – ret fantastisk. Man får også lidt foræret omkring Indiens kultur, og det giver ekstra point for mit vedkommende.

Skriv et svar