Mysli

mysli

De sidste par, tre uger har jeg lavet egen mysli. Vi fik øje på, hvor meget sukker vores færdigkøbte mysli faktisk indeholder, og besluttede at det skulle være løgn. Og at det skulle være nu. Jeg tog, hvad vi havde i skab og skuffer, og ud af det, kom denne opskrift på en god, sund mysli som smager af det det er – gryn, kerner og nødder.

Den er enormt nem at lave og tager virkelig ingen tid. Til en stor bradepande bruger jeg (indhold kan selvfølgelig varieres efter egen smag og efter hvad man har der hjemme af kerner og gryn):

4 dl grove havregryn
1/2 dl hørfrø
1/2 dl semsamfrø
1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl hasselnødder
1/2 dl mandler
1/2 dl valnødder
1/2 dl kokos
2-3 spsk. honning
1/2 dl rosiner

Nødder og mandler hakker jeg og blander sammen med resten af ingredienserne (minus rosiner). Jeg hælder det ud på en bradepande med bagepapir og ringler honning over. Der skal ikke så meget til og 2-3 spsk. er nok. Der skal røres rundt for at fordele honningen.

150 grader varmluft i ca. 15.20 min indtil de har fået lidt farve. Rør rundt hver femte minut. Rosinerne kommer i først efter at pladen er kommet ud af ovnen.

Smager fantastisk med en lille skål skyr eller anden naturel yoghurt!

#mavemad – mad for en sund og flad mave

3 comments

  1. Lilly says:

    TAK for en nem, sund og inspirerende opskrift – har så tit overvejet at lave egen müsli netop af samme årsag, som du skriver. Det er da nemt! :-)

    • Aargang73 says:

      Jamen, det er den nemlig! Tager ikke mere end et par minutter at blande sammen, så det er i hvert fald ikke på grund at besværet, du skal holde dig tilbage. Og det smager SÅ meget bedre – selv børnene har opdaget den til fordel for den sukkerfyldte af slagsen.

Skriv et svar