Mors Dag i Sverige

HUE_TAEPPE1

Der er først i dag, den 31. maj, man fejrer Mors Dag i Sverige. Det er ikke en dag vi rigtig har fejret i min familie – generelt tror jeg, at denne dag bliver mere fejret i Danmark end i Sverige. Min mor har nok altid haft lidt den samme indstilling til dagen, som jeg selv har, at det er ‘butikkernes dag’ på samme måde som f.eks. Valentines Day.

I år besluttede jeg dog at min mor skulle have en gave, men det var fordi jeg fandt den perfekte gave til hende. Det var Bettina, som skriver på bloggen Ringe i vandet, som inspirerede mig til idéen. I Red Barnets netbutik kan man købe gavebevis til f.eks. et barns skolegang eller en babypakke med bleer og andre nødvendige ting til et baby. Jeg købte et gavekort på en lille hue og et tæppe som kan redde livet på et nyfødt barn. En fantastisk tanke! På Unicefs hjemmeside kan man finde et stort udbud af lignende gaver i prisklassen 68 – 10.500 kroner.

HUE_TAEPPE1

Da jeg læste om Bettinas gave til hendes mor, vidste jeg, at dette var noget min egen mor også ville sætte stor pris på! Hun har tidligere ønsket sig en ‘ged i Afrika’, noget hun vist aldrig har fået. Hun mener selv, hun ikke mangler noget, og jeg kan godt følge hende i tanken, at gaver til tider kan føles lidt overflødige, når man har alt man har brug for…

Min mor blev meget glad for gaven og sagde, at hun ønskede sig flere af slagsen både til jul og fødselsdag! Det er ikke umuligt, at jeg kan finde på at give hende noget lignende en anden god gang. Måske får hun sin ged. Jeg har også en rigtig god veninde som meget gerne vil gøre en forskel. Jeg tænker også, at en lignende gave er den perfekte værtindegave når vi skal mødes i næste uge :-)

4 comments

 1. Bettina says:

  Hej.

  Jeg er meget glad for at have inspireret dig til at købe en gave fra Red Barnets netbutik til din mor i Mors Dags gave.
  Sådanne gaver, som gør en stor forskel, tror jeg, de fleste bliver rigtig glade for. Det er i hvert fald en god måde, at vise folk, at man har tænkt på dem, samtidig med, at man virkelig får noget for sine penge.
  I dag er det fars dag i Danmark.
  På Folkekirkens Nødhjælps Facebookside skriver de, at man kan sende en Fars Dag-gave direkte til en fattig far! Man skal bare sende en sms med teksten: FISK til 1911, så donerer man 20 kroner til en fattig familiefar. Det er da smart :)

  Venlig hilsen
  Bettina

 2. Aargang73 says:

  Hej Bettina,
  Jeg er også rigtig glad, for at du viste mig denne mulighed! Jeg tror vi er mange, der ikke rigtig synes vi mangler noget og som nyder at få lov at føle, vi kan være med at gøre en forskel for dem, der har brug for det! Det skal jo egentlig ikke så meget til! :-)

Skriv et svar