Minimalistiske blogs – find inspiration i Blogland

leve minimalistisk

Jeg har fået lov at låne dette fine billede fra Hildas Hem. Tak Sofia ♡

Som en opfølgning til mit indlæg i fredags, har jeg samlet fire blogs, som næsten udelukkende skriver om det med minimalisme og bæredygtighed. Her er så meget inspiration at hente, og selv om jeg ikke er helt så dedikeret som dem, der skriver her, kan jeg godt se mig selv, i meget af det de skriver.Living with less er en dansk blog hvor Maria fra København skriver om at leve med færre, men gode ting. Maria beskriver her på en meget god måde, hvad det med at leve minimalistisk egentlig handler om. Ved hjælp af fire punkter formår hun at på en god måde definere den minimalistiske livsstil:

 • Færre fysiske ejendele
 • Et langsommere og mere bevidst forbrug
 • Mindre ‘støj’
 • Bæredygtige relationer

Jeg synes, punkt nummer to er meget vigtig: det om et langsommere og mere bevidst forbrug. Her har jeg selv ændret mig rigtig meget de seneste par år og kan ikke forstå, den måde jeg levede på tidligere, hvor shopping nærmest var en hobby. Marias guide til en minimalistisk og langtidsholdbar garderobe kan jeg også anbefale.

Be more with less skriver Cortney fra USA om det at leve minimalistisk . Hendes nybegynder-guide er et godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang, men ikke helt ved hvordan. Cortney har også været med at udvikle konceptet Project 333 – en hjælp til at begrænse din garderobe – lev med kun 33 styk’ tøj i løbet af 3 måneder. Jeg har ikke selv prøvet det endnu, men kunne godt føle mig fristet at give det et forsøg.  Jeg vil også nævne artiklen om hvordan man kan kombinere det med børn og en minimalistisk livsstil – noget som umiddelbart ikke går hånd i hånd.

Tilbage til Danmark; på Project Handmade skriver Jane – ikke så tit som jeg havde ønsket ♡ – men til gengæld meget inspirerende. Jane er fantastisk til at både sy og strikke sig eget tøj og udover det, er hun også en haj til at finde lækkert tøj i genbrugsbutikkerne. Hun har efter hånd en garderobe der næsten udelukkende består af hjemmelavet tøj og genbrugstøj – og hun går ikke på kompromis – se selv.

Sofia fra Hildas Hem er en af mine favoritter, da bloggen er så enormt smuk. Hun tager de smukkeste billeder (som for eksempel billedet i dette indlæg) og skriver om det med at leve enkelt. Simpelthen. Når jeg drømmer mig væk i hendes blog, får jeg lyst at tage skridtet som minimalist helt der ud; sælge hus og bil og flytte ud til et hyggeligt lille hus på landet. Og gå i smukke retrokjoler ♡. Start for eksempel her: Hvad er godt at have? (dog på svensk). Har vi virkelig brug for alt det vi går og samler på os? Noget som jeg personligt synes er sværest at rydde op i, er min garderobe. Her finder du (og jeg) en guide til hvordan man kommer i gang. Hvad venter vi på!?

Jeg bør nok også nævne Joshua og Ryan på The Minimalists som vist er lidt af nogle guruer inden for emnet. Jeg kender ikke bloggen ret godt, men har lige downloadet nogle af deres podcasts, som jeg vil i gang med i påskeferien. De skal ifølge sigende være enormt inspirerende!

Jeg er sikker på, at der er mange flere blogs omkring emnet og jeg vil gerne have tips! Kan listen laves længere? Jeg læser gerne på engelsk, spansk og norsk men helst på dansk eller svensk. 

8 comments

 1. Ingrid says:

  Du har delt mange fine lenker her som jeg har vært inne og besøkt. Å ikke ha så mange ting er absolutt i min gate. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke kjøpt ting jeg ikke trenger. Lykke til med minimalistprosjektet ditt og god påske. Beste hilsen Ingrid

  • Aargang73 says:

   Kære Ingrid, tak for din besked. Dejligt at du kunne bruge nogen af linksene ❤️ Jeg ønsker også dig en rigtig dejlig påske lige om lidt. Kh Malin

 2. /ks says:

  Sikke en inspiration. Tak, Malin. Jeg skal have luret noget mere på dine links. Det der med de 33 stykker tøj dog … håber ikke det inkludere underbenklæderne for så er jeg allerede bagud på point ;-)

  • Aargang73 says:

   Kære KS, ja den med 33 styk tøj lyder som både en nyttig og svær udfordring, men jeg tænker at man alligevel kan komme ret langt med de 33 dele. Nej, undertøj tælles ikke, så ville det straks blive mere kompliceret! Sig til hvis du hopper på! :)

  • Aargang73 says:

   Tack själv Sofia, för att du ville vara en del av det. Det är så mycket inspiration att hämta på nätet men i bland är det svårt att hitta fram. Önskar också dig en skön dag! Kram Malin

Skriv et svar