Mine nætter med Molly

img_2395

Selv om vi i vores familie nok er mest til hund, endte vi med at få en kat. Grunden til dette er simpelthen at hverken tiden eller interessen er stor nok til at få en hund. Drengene vil helt vildt gerne, og de er overbeviste om at der aldrig vil blive diskussioner om hvem der skal gå med den hund tidlig søndagmorgen eller endnu tidligere mandag-fredag-morgen, før man skal af sted. Uanset om det regner, blæser eller sner, og der er helt sort udenfor, så er de alle sammen helt sikre på at de ville elske at gå ture med den hund. Heldigvis er ‘faren’ og jeg lidt klogere og derfor gik vi på kompromis den gang for 8 år siden og skaffede en kat.

Vi fandt Molly på Kattens Værn. Vi besøgte dem ikke mindre end tre gange før vi fandt den helt rigtige kat og vi var da heller ikke i tvivl om at det skulle være hende, den gang vi mødte hende første gang. Det var vigtig for os at få en kat vi kunne stole på og føle os trygge med da børnene stadig var ret små. Hun var et år gammel den gang vi adopterede hende og hun havde tidligere levet i en lejlighed sammen med en børnefamilie – i en lejlighed hvor man ikke måtte have dyr. Derfor var de på et tidspunkt blevet nødt til at gøre sig af med hende og heldigvis fik de hende afleveret på Kattens Værn så at de kunne finde et nyt hjem til hende. Hun flyttede ind til en ny børnefamilie men denne gang i hus med have.

Den første aften vi havde hende, sad vi hele familien meget forventningsfulde og håbede på at Molly ville komme til os der vi sad i en række i sofaen. Det gjorde hun og hun faldt til ro med det samme på lillebrors ben. Storebror blev simpelthen så skuffet over at valget ikke faldt på ham og begynde ulykkelig at græde. Så kiggede Molly op, rejste sig fra Lillebrors ben og gik over og lagde sig hos storebror. Tilfældighed eller ej – det var i hvert fald en god start for hele familien.

I dag er Molly 9 år og selv om man godt kan mærke at hun er blevet ældre, er hun stadig sund og rask. Hun er meget udenfor men er gerne sammen med familien om aftenen og vil gerne putte i sofaen med os.

Det største minus med Molly er at hun trods alt er et nattedyr. Hun vil gerne ud om natten og det må hun som regel også, men denne tid på året hvor det begynder at blive lidt koldt og ubehagelig udenfor, er der et evigt rendende ind og ud om natten hvilket resulterer i, at min nattesøvn bliver godt og grundigt ødelagt. Hvis hun er ude når jeg går i seng, så vil hun gerne ind en gang igen efter midnat. Når hun har spist og drukket vil hun gerne ud en tur igen på et par timer for at derefter miave udenfor døren indtil jeg lukker hende ind igen. Dette resulterer i at jeg bliver vækket tre gange i løbet af en nat for at skulle åbne den skide dør! Kattelem har vi forsøgt men gik hurtig fra det igen da vi slet ikke kunne styre hvad hun slæbte ind af døde fugle og mus (et stort minus ved en kat).

For at redde min egen nattesøvn er jeg begyndt at lukke hende ind i garagen om natten hvor hun har en kattebakke og noget mad og vand. Det er nu ikke helt så ondskabsfuldt som det lyder da vi har en 40 kvm indrettet garage med gulvvarme og det hele, meeeen det er selvfølgelig ikke helt så varmt som det er inde i huset. Katte elsker jo varme og derfor har jeg alligevel lidt dårligt samvittighed når jeg lukker hende der ind… Derfor har jeg i dag syet en seng til hende. Jeg havde en masse stof-rester her hjemme og noget af det passede perfekt til formålet. Jeg havde også en gammel pude, som jeg en gang købt i en genbrugsbutik, hvis jeg en gang skulle få brug for fyldet. Det gjorde jeg så nu. Uanset om hun bruger den eller ej, så kan jeg lukke hende ind i garagen og sove med god samvittighed fremover.

img_2513

Projektet var både nemt og hurtig, tog ikke meget mere end en time. Jeg har lavet en vejledning, hvis der er andre der kunne tænke sig at sy en lille kurv til sin kat eller måske lille hund.

 

9 comments

 1. Birgitte B says:

  Hun lyder som en dejlig kat. Jeg vil ikke have dyr pga. afhængigheden, men kan sagtens se det dejlige i dem (hund/kat). Det er bare ikke noget for mig.
  Dog er jeg stor fortaler for, at man vælger et ‘brugt’ dyr, så de arme kræ får en ekstra chance i livet. Har hun kattelem på garagen eller er hun ‘bare’ derude? Kh. Birgitte
  PS. Kollegaer synes rigtig godt om kanelbullar 🙂

  • Aargang73 says:

   Jeg kan godt forstå hvad du mener med afhængigheden, Birgitte. Det var også meget derfor vi valgte en hund fra. Selvfølgelig er der noget der skal koordineres også med en kat når man skal på ferie, men det er meget nemmere end med en hund. Vi har heldigvis nogle hjælpsomme naboer som gerne vil kigge forbi et par gange om dagen for at lukke hende ud og ind når vi tager på ferie. Hvis det kun er en enkelt weekend vi tager af sted, så sørger vi blot for at der rigeligt med mad og vand og tager en kattebakke ind. Noget af det bedste med en kat, er at man slipper for dårlig samvittighed. Hun lever simpelthen det bedste liv med al den frihed hun har og hun gør lige nøjagtig som det passer hende. Det værste jeg har prøvet, er at have kanin. Jeg elsker kaniner, men hold da op en kronisk dårlig samvittighed de giver. De egner sig bare ikke som husdyr i bur… Det glæder mig meget, at dine kollegaer kunne lide dine kanelbullar! 😀

 2. Mette says:

  Vi hentede også vores kat på Inges Kattehjem i Odense for snart 5 år siden. der var Muffin et år og ret skræmt men det var hende der valgte os. Hun er ikke kælekat som sådan men elsker at være i nærheden af os:) Da vi ikke har kattelem, er hun ude hele natten i alt slags vejr. Samme grund som jer, så vi kan sove:) Eller jeg kan:o) Vi har en næsten lukket overdækning og en et skur, hvor jeg har lagt lammeskind til hende. Katte er jo natdyr som regel så jeg har det ok med det. Jeg arbejder hjemmefra og hun hygger inde ved mig hele dagen for det meste:) Katte er dejlige kæledyr når man har børn:)

  • Aargang73 says:

   Sjovt, som de katte virker til at vælge deres ejer… Molly valgte faktisk også os, og Cille fortæller det samme om sin kat. De ER jo også meget selvstændige, så måske er det ikke så underligt. Jeg ville også have det helt fint med at Molly var ude hele natten, men problemet er at jeg sover så let og derfor vågner lige så snart hun siger mjav. Det lyder også hyggeligt at hun hygger hjemme sammen med dig hele dagen. Selv om en kat nok ikke er det samme som en hund hvad det angår, så er de alligevel skønt selskab.

 3. Cille says:

  Vi har Frida. Som valgte margrethe (ældste datter) da vi var ude og se på dem dagen efter, at de havde fået øjne. Så kravlede den møjsommeligt hen og lagde sig ved hende.
  Jeg har stort set haft kat altid. Da jeg flyttede hjemmefra var de jo så bare derhjemme hos min mor. Nu har vi selv. Tror jeg har svært ved st undvære det katten giver.

  • Aargang73 says:

   Jeg kan godt forstå, man kan vænne sig til at have en kat omkring sig. De er så rogivende. Har faktisk læst, at de er med til at reducere stress grundet den måde de lever på (dog ikke om natten hvor de ødelægger nattesøvnen :-)) Vi har også mange gange talt om hvad vi vil når vi en dag mister Molly – vil vi have en ny kat? Jeg tænker, det nok ender med det…

 4. Bella says:

  Hvor er Molly sød! 🙂 Og selvfølgelig vil hun ud om natten, for katte er jo natdyr. Og garagen er en god løsning for jer begge — og hun kan i hvert fald ikke klage med sådan en ny fin seng 🙂

  • Aargang73 says:

   Ja, hun er ret sød… Jeg tænker også at garagen er en god løsning nu hvor hun hverken mangler mad, vand, ‘toilet’ eller en varm seng at putte i. Og jeg får min nattesøvn, som jo er så vigtig.

Skriv et svar