Mindfulness når det er som bedst

mindfulness

Under og efter den depression jeg havde sidste år, begyndte jeg at finde nye sider af mig selv, og en lyst at udvikles som person og som menneske. Jeg havde en brændende lyst at lære mig selv bedre at kende. Som et led i min selvudvikling tog jeg til foråret et 8-ugers kursus i mindfulness. Vi var en lille gruppe på 8 som mødtes to timer om ugen og dette forløb fik mine øjne op for, hvad mindfulness EGENTLIG er. Jeg havde frem til kurset kun prøvet på egen hånd med hjælp af diverse lydfiler og YouTube filmer, men den ro og den totale indre stilhed som jeg havde en forventning om skulle indfinde sig, kom aldrig til mig. Jeg ville så gerne lære det, men var fast overbevist om, jeg ikke egnede mig til det. Jeg mestrede simpelthen ikke at holde tankemyldret væk!

En af de rigtig gode ting med at melde sig til et kursus, er at man afsætter tid til mindfulness. Tirsdag mellem kl. 16-18 var øremærket til dette og jeg var indstillet på, at det var det tiden skulle bruges til. Når jeg kom in i lokalet følte jeg ro, og de andre fortalte, de oplevede det samme.

Jeg har lært, at mindfulness ikke handler om total stilhed men om at ‘være med det, der er’. Mit tankemylder forsvinder nok aldrig, men jeg bliver bedre og bedre til at være i det og til at mærke efter, hvad det er der ‘myldrer’.

Jeg har også lært, at mindfuldness ikke behøver foregå 10 eller 15 minutter siddendes på en stol med lukkede øjne. Jeg bliver nok aldrig så god til lige disse øvelser, men jeg er blevet bedre til at i hverdagen bruge små stunder til at fokusere på åndedrættet og på den måde finde ro og mærke mig selv. Jeg føler generelt siden kurset en større ro og stresser ikke op på samme måde som jeg normalt plejer at gøre.

blokhus

I går oplevede jeg en helt speciel form for mindfulness.  Henrik og jeg tog en dag ud af vores ellers opfyldte kalender og nød det fantastiske september vejr! Det var 18 grader i går og helt vindstille, så vi tog vores cykler og en god madpakke med til Vesterhavet og cyklede rundt i den smukke natur. Vi afsluttede med vores madpakke på et tæppe på stranden. Det var fuldstændig magisk og virkelig en af de dage, hvor det gik op for mig, hvor heldig jeg er og hvor godt jeg har det. Og hvor meget jeg elsker min mand…

2 comments

 1. Lilly says:

  Sikke en vidunderlig tur – hvor er det dejligt at høre!
  Ok, det du skriver om et to timers mindfulnesskursus er for vildt – hvorfor, tænker du nok? Fordi jeg selv skal begynde på et sådanne i denne uge! HAHAHA :-)))) Jeg kom sådan til at grine – anede slet ikke, at du havde gået på sådan et kursus. Lige som dig har jer erkendt, at jeg er nødt til at ‘skemalægge’ det for at få det prioriteret – og så håber jeg også inderligt, at jeg via professionel vejledning netop kan få endnu bedre oplevelser med mindfulness.

  Jeg har også været ‘selvpraktiserende’ i nogle år – primært i et forsøg på smertelindring via Gigtforeningen, hvor jeg først hørte om det. Praktiserede det meget da jeg var gravid – har dog kun været på 1-dags kursus engang. Jeg glæder mig så meget til mit kursus og har enormt høje forventninger :-)))

  • Aargang73 says:

   Ih, hvor er det bare godt du skal det! Det er virkelig en god måde at komme i gang og i løbet af de uger man er i gang, bliver man mindet om at holde fast i det og om at finde tiden til det. Udfordringen kommer efter kurset, når man på egen hånd skal holde fast, men på samme måde som med alt andet, handler det om at prioritere sin tid og om at prioritere en stund til mindfulness. Jeg tror ikke der er mange, der ikke kan finde 5 minutter om dagen…
   Jeg håber at kurset indfrier dine enormt høje forventninger, og at vi må have lov at følge lidt med på sidelinjen ;-)

Skriv et svar