Min søster og jeg på storbyferie

Jeg sidder lige nu i toget på vej hjem efter en dejlig weekend sammen med min søster. Når man ikke mødes mere end et par gange om året, er det ikke mindre end fantastisk med to hele døgn sammen. To døgn hvor højeste prioritering er at “bare være sammen”.

Udover at vi havde hver sit tog at passe søndag omkring middagstid, havde vi ikke rigtig lavet nogen planer. Min søster har tilbragt hele ugen i København så hun havde allerede nået at lave nogle af de ting, der var vigtige for hende. Det betød at vi kunne tage dagene lige som vi havde lyst til.

Vi har spist og vi har snakket. Og vi har snakket og vi har spist 🙂 Og så har vi gået en lang tur i bidende kulde. Jeg ved godt, jeg har været en af dem der har ønsket rigtig vinter, men det havde været nok med hvid sne. Den bidende kolde vind fra Rusland havde jeg godt kunnet undvære. Den var bare ikke til at lukke ud, og vi var nødt til at varme vores fingre på en kop varm latte op til flere gange.

Vi har været på en kulinarisk rejse og spist både tyrkisk, vietnamesisk og thai. Vi har nydt af hotellets morgenmad i timevis. Vi kom som nogle af de første og gik som de sidste. Fordi vi havde så meget at tale om, og det gør man som bekendt bedst over en kop kaffe.

Jeg er virkelig dårlig til at tale i telefonen, så alt det vi ikke har fortalt hinanden over messenger i løbet af det sidste år, skulle vi samle op på. Vi er slet ikke kommet til bunds endnu, men vi kan heldigvis fortsætte vores snak i påske, da hele familien – inklusive svigerdatter – tager hjem til Stockholm.

Jeg føler mig enormt priviligeret over at have en søster som den jeg nu har. Og for at det ikke skal være løgn, har jeg faktisk to af slagsen. Mine søstre er to af mine bedste venner og det jeg kan dele med dem, kan jeg ikke dele med andre. Vi kan dele vores historie og fælles minder på en måde, vi af god grund ikke kan dele med andre. Det med at have en søster er noget jeg har forstået værdien af først som voksen, og jeg håber og ønsker for mine tre drenge, at de får samme forhold til sine brødre, som jeg har til mine søstre, når de en gang bliver voksne. Det er en gave…

13 comments

 1. Nana says:

  Det lyder vel nok som en skøn weekend! Og hvor er det dejligt at du og dine søstre har så meget fint sammen – og værdsætter det. Jeg blev helt glad af at læse dit indlæg 🙂

  • Aargang73 says:

   Tak, Nana! Ja, det var en dejlig weekend på alle måder. Jeg håber også, at du nød din – nu er vi jo på vej mod en ny af slagsen! 🙂

 2. Pia Trans says:

  Hvor er du heldig – TO søstre! Jeg har en bror, som jeg elsker overalt i verden, og han har såmænd været den bedste søster jeg kunne forestille mig – men at have TO af slagsen <3

  • Aargang73 says:

   Kære Pia, en bror er nu heller ikke det værste! Det var det jeg ønskede mig mest af alt som barn, en storebror. Han skulle både passe på mig og tage lækre kammerater med hjem, havde jeg tænkt 😉

  • Aargang73 says:

   Kære Birgitte, ‘kun’ en bror – jeg kan godt forstå, du er glad for at have sådan en. Det er svært at forestille sig, hvordan det ville være, når man ‘kun’ har vokset op med søstre…

  • Aargang73 says:

   Det var det også, Rikke Håber også at du nød din. Hvis du nåede at lave alt det, som du havde planer om, så har du i hvert fald været effektiv. Og sund (med både zumba og og styrketræning)…

 3. /ks says:

  Åh hvor herligt. Jeg ved ikke hvordan det er at have en søster, men tænker at det må være helt specielt, især hvis det er muligt at udvikle det der veninde-agtige forhold.
  Jeg bliver nok aldrig veninder med min bror, men vi er glade for hinanden alligevel 😉

  • Aargang73 says:

   Kære KS, det er lidt specielt at have en søster/veninde da vores venskab, er anderledes end det venskap jeg har med mine andre veninder. Jeg synes nu også at du er meget heldig, du har en bror. Det må også være helt specielt. Og så har du måske også fået en svigrinde på købet – de kan jo også blive næsten som en søster 🙂

Skriv et svar