Min bucketlist (for dette og de efterfølgende 4 liv)

Bucketlist

Det med at have en bucketlist, en liste over alt det man gerne vil se og opleve før man dør, er næsten et must. Jeg er begyndt på en flere gange, problemet er bare, at min liste forudsætter at jeg som katten, vil have flere liv. Listen vil ingen ende tage, der er så meget jeg vil. Det stresser mig. Jeg er nu på den ‘forkerte’ side af 40 hvad det angår, og jeg kan godt se, jeg ikke vil have hverken tid, råd eller mulighed for at gennemføre engang halvdelen af listen. Hvordan prioriterer man så?På min lange liste står, blandt andet, at jeg vil:

 • rejse jorden rundt i en husbil. En enormt facinerende tanke. Bare tage det mest nødvendige med og så bakke ud fra indkørslen. Hvem ved hvor lang tid det tager. Et år? To?
 • gerne have et lille sommerhus i Sverige. Det skal være lige sådan som man forestiller sig et sommerhus i Sverige. Rødt, med en lille veranda foran hoveddøren, en lukket have med frugttræer og pelagornier i vindueskarmen. Her kan jeg slappe af!
 • bo alene et øde sted. Lige som Matilde gjorde, flytte ud et sted der hvor kragerne vender og være helt alene med mine tanker. Ingen mobil, ingen fjernsyn, ingen mennesker. Bare en måneds tid, og så kommer jeg hjem til familien igen. Måske tager jeg katten med.
 • udgive en bog. Aner ikke hvad den skal handle om, men drømmer om at sidde med min helt egen bog i hånden.
 • vandre. Tag min rygsæk på og bare gå. Om det bliver på Hærvejen, Nordsøstien eller caminoen i nordspanien, er mindre vigtig. Jeg vil gå langt og jeg vil gå længe.
 • opleve midnatssolen. Og gerne også nordlyset.
 • se verden. Jeg vil til Canada, Island, Grønland, Cuba, Marokko, Mexico, Dominikanske Republiken og Japan. Men jeg vil også gerne se Møns klint, måske burde jeg starte der?
 • gerne cykle herfra til Paris.
 • gerne have mit eget Bed & Breakfast.
 • gerne eje en række sommerhus ved Vestkysten som jeg skulle leje ud. Jeg skulle nusse om disse sommerhus og deres gæster på samme måde, som jeg ville forkæle mine gæster på mit Bed & Breakfast.
 • også gerne have et hus i bjergene omkring Málaga med udsigt udover havet. Efter at have boet i Spanien i mange år, savner jeg at have et tilhørsforhold til landet og menneskerne der.
 • være selvstændig! Ikke i den forstand at have en lille butik eller en lille café. Nej, selvstændig på en måde hvor det var muligt at tage sit arbejde med. Jeg vil have et arbejde hvor jeg kan sidde hvor som helst i verden. F.eks. i mit hus i Granada eller på mit hotel et sted i Canada.
 • sy min helt egen garderobe. Forestil dig en garderobe fyldt op med tøj, du selv har lavet. Personligt tøj som ingen har magen til. Tøj som passer lige til dig i både farve og snit. Wow!
 • starte mit eget rejsebureau med sprogrejser for unge til Spanien. Jeg skulle sørge for at de fik den bedste undervisning, de bedste familier at bo i og en masse oplevelser og indtryk.

Nu forstår I måske, hvorfor jeg får brug for flere liv og penge. Det bliver svært at få tid og råd til det hele med kun dette ene liv. Men jeg kunne jo starte med en tur til Møns klint. Og jeg er jo i fuld sving med at strikke en ny sweater til min nye garderobe. Så mon ikke jeg også får resten af mine drømme opfyldt på et tidspunkt…

Det kunne være rigtig sjovt at se, hvordan jeres bucketlister ser ud! ❤️

25 comments

  • Aargang73 says:

   Caminoen har stået på min liste flere år, Maude, og mon ikke at jeg en dag gør det. Den er i hvert fald til at ‘købe for penge’. Jeg var til et foredrag sidste efterår omkring caminoen og det blev min lyst da i hvert fald ikke mindre af 😉

  • Aargang73 says:

   Ja, ikke, Catarina – den er ikke så tosset, den liste. Heldigvis lever vi i en tid, hvor vi hele tiden bliver ældre. Så hvis jeg nu passer rigtig godt på mig selv og bliver sådan ca 120 år, så kan jeg måske nå det hele i dette ene liv 🙂 Rigtig god søndag til dig – weekenden er nu at være på sidste vers (for denne gang).

 1. Rikke says:

  Troede jeg kendte alle lister der er værd at kende – men en bucketliste kendte jeg ikke. Tak for at indvie mig i den. Du har godt nok en dejlig liste, måske er der til 4 liv, men måske er der til 1 liv. Jeg har lært den vigtige lektie de seneste år, at “hvis du kan drømme det, kan du gøre det”
  På min bucketliste ville stå ting som et arbejdsliv som selvstændig, sommerhus ved havet, et hus med plads til familie og erhverv…. det er åbenbart “kun” de nære drømme jeg kan kaste ud af ærmet en fredag aften 😉 kærlig hilsen RIkke

  • Aargang73 says:

   Sådan en buckelist, skal du da have, Rikke! Det lyder til, du allerede har puttet nogle gode punkter på. Samtlige af dine punkter, eksisterer også på min egen liste 🙂 Jeg kan godt lide talemåden ‘Hvis du kan drømme, kan du gøre det’. Elsker generelt citater der giver håb og den der følelse, at man kan, om man vil – at der ingen begrænsninger er udover dem man selv sætter.

 2. Mette says:

  Det er altid godt med drømme:) Og da vores er små og realistiske lykkedes det som regel:) sammen med handikap, sclerose kom også evnen til at gøre ting vi vil men nede på det plan der er realistisk både økonomisk og praktisk (mig som handikappet) Dermed ikke sagt vi ikke drømmer for det gør vi og vi har dejlige samtaler, hvor vi alle fire snakker om: “hvis vi vandt i lotto…..” ved aftensbordet sommetider:o)

  • Aargang73 says:

   Ja, Mette, at drømme er sundt – det er jeg ikke i tvivl om – så længe man formår at også leve i nuet. (En ikke altid nem kombination). Det lyder som en rigtig god idé at sætte små og realistiske mål, det kunne jeg lære noget af 😉 Ja, og hvad skulle ma lige gøre, hvis man vandt i lotto, så skulle jeg først virkelig have svært at prioritere – lad os håbe, det ikke sker for mit vedkommende! 😉

   • Aargang73 says:

    Åh, Anette, når du skriver ‘hus med eget atelie’, tænker jeg at du sikkert maler? Det har jeg altid ønsket at jeg ku’, men det har jeg ikke skrevet på listen. Hvis du havde set mig male eller tegne, ville du forstå hvorfor – det ville være et umuligt projekt! 😉

  • Aargang73 says:

   Ja, Anette, et par millioner ville helt sikkert hjælpe, selv om man måske kunne gøre det lidt billigere ved at kombinere nogle af dem. Specielt rejserne. De med alle de liv der skal til, ved jeg ikke helt hvordan jeg skal løse. Nu prøver jeg på at leve sundt, så må vi se, hvor langt det rækker 😉

 3. Birgitte B says:

  Jeg har ikke nogen liste… men jeg har nogle ønsker, som nogle gange rykker sig lidt. Egentlig vil jeg bare gerne rejse, men ikke være væk længere end ½ år. Jeg vil gerne til Australien (igen). Og så vil jeg en dag gerne lære et nyt sprog. Italiensk eller spansk f.eks. Det tror jeg egentlig er det, der står på listen pt.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Det samme gælder egentlig mig, Birgitte, at mine ønsker de rykker. Det er derfor listen er så lang 🙂 Nogle gange tænker jeg, at hvis jeg en gang kom til mange penge, vil jeg købe mig et sommerhus ved Vestkysten. Samme tanke kan dukke op en måned senere, men så er det et sommerhus i Sverige eller Spanien jeg gerne vil have. Og så starter det forfra og det er derfor svært at begrænse listen. Lad os håbe, jeg aldrig kommer til de penge, for så ville jeg da virkelig få beslutningsangst! Jeg vil også gerne tilbage til Australien og gerne rejse rundt (det må jeg hellere tilføje). Lære et nyt sprog, er faktisk OGSÅ noget der tit popper op ved mig. Og så kunne jeg egentlig også godt tænke mig at lære at ride… Og så var det det der fotokursus…

 4. Anja says:

  Cool liste du har dér … men jeg kan godt se du har lidt travlt 🙂
  Jeg har ingen liste, ikke på den måde – Alt i alt er jeg pænt godt tilfreds … men jeg øver mig hver dag på at være mere nærværende, mere tilstede i nuet og i det jeg laver. Ligesom jeg hver dag har fokus på at gøre noget rart og hyggeligt for mig: Fordybelse i hvad jeg finder interessant, tænde et lys, lave noget kreativt, udsmykke mit hjem og min have, dejlig mad, nyde naturen, se en god film. Det lyder måske som forslidte fraser og lettere patetisk, men hverdagslykken og de små glæder er det, som gør livet værd at leve. For mig altså 🙂

  • Aargang73 says:

   Kære Anja, nej – det lyder ikke som forslidte fraser og overhoved ikke patetisk – men omvendt som noget enormt vigtig! Jeg er selv blevet ret god til den slags, noget jeg fik lært i løbet af min depression for nogle år siden. Livet er her og nu, og vi ved jo aldrig, om der overhoved kommer en morgendag. Så det er helt sikkert vigtig at leve og være tilstede i nuet. Men jeg har også den følelse en gang imellem af: ‘is this it?’ Der må være noget mere. Og så har jeg en enorm nysgerriged på livet og verden generelt, og vil gerne have så meget som muligt ud af det, nu hvor jeg er her. Men hvis man formår at leve i nuet og drømme om fremtiden, tænker jeg at man er ret godt med 🙂

  • Aargang73 says:

   Ja, Rikke, hvis bare jeg holder fast i at jeg VIL lave noget af det på listen, så må det være godt nok. Jeg kan jo heller ikke nå at bruge både et sommerhus i Sverige, et ved Vestkysten og et i Málaga, så det går nok lidt af sig selv. Den med at kunne tage sit arbejde med hvor man vil – det er nok næsten nummer et på listen! Kan bare ikke slippe tanken på den totale frihed. Kh Malin

Skriv et svar