Maks hygge my way

Jeg har haft den dejligste uge i rigtig lang tid. Og når jeg nu fortæller jer det, kan jeg ikke lade være med at få lidt dårlig samvittighed. Grunden til at ugen har været så skøn, er at jeg haft huset (næsten) helt for mig selv. Er det i orden, at have det sådan, eller gør det mig til en dårlig kone/mor?

Jeg ved ikke helt hvad det sker med mig, når jeg bliver alene hjemme, men jeg får som oftest en helt enorm energi. Jeg tror at det grundlæggende handler om, at jeg ikke har nogen tider at passe, jeg er fri at gøre lige nøjagtig hvad jeg vil, med døgnets alle 24 timer. Jeg kunne godt vælge at lægge mig på sofaen med en god bog, men det er sjældent det jeg har lyst til.

Når ugen nærmede sig boblede hjernen nærmest over med alle de aktiviteter jeg havde i tankerne. Der var noget med både læsning og strikketøj, træning og lange gåture, men fremfor alt var der en hel del kreative projekter – både udendørs og indendørs.

Mandagmorgen startede jeg med at skrive en lang liste over alle de ting som boblet i min hjerne, og jeg kunne hurtig spotte, at der ikke ville blive tid til halvdelen. Men det var rart at få et overblik og udfra listen, lavede jeg hver morgen en plan for dagen.

Jeg har haft bil til rådighed hele ugen (noget jeg normalt ikke har) og det har indebåret en pludselig frihed – frihed at komme i både IKEA, Bauhaus, Jem & Fix, genbrugsbutikker og andre spændende butikker :) Jeg er stået tidlig op, sat flueben fra morgen til aften, og arbejdet indtil sent om aftenen. Jeg har renoveret loppeting som gloet på mig i lang tid, malet have-møbler og udhæng, bagt og ryddet op i skab og skuffer, og arbejdet videre med mit vision board. Blandt andet. Hvis jeg skal beskrive mig selv med ét ord denne uge, må det blive kreativ. Hvis jeg må vælge et mere, må det blive effektiv. Feeeed uge!

Jeg har slasket rundt i det samme tøj alle 5 dage (don’t tell anyone). Mine løbebukser – som er lige tilpas behagelige – og en strikketrøje. Jeg har endda bevæget mig ud i den rigtige verden i dette tøj. Lige da jeg skulle ud af dørren i går, opdagede jeg dog at håret lige var lovligt fedtet og forsøgte at redde den med en omgang tørshampo. Gang på gang kommer det bag på mig, jeg ikke har smidt den tørshampo ud endnu – den lægger sig som et gråt støv over hele håret! Men det tog da lidt af fedtet, og den står stadig på sin plads i skabet.

Ah mæh! Er det ikke hygge!? I skal lige tænke jer til lidt soft musik i bagrunden…

Og jeg har rodet. Som i virkelig rodet! Samtlige projekter har været spredt ud i hele køkkenet/stuen og jeg har bare skubbet det til siden, når der skulle lidt mad på bordet. Havemøbler og billederammer har ligget på malerpapir på gulvet og sofabordet har været dækket af udklip fra blade til mit vision board. På køkkenbordet har min symaskine stået da jeg lige fik tiden til at sy et par viskestykker af en gammel dug (også et loppeprojekt) og kaffekopperne har stået lidt over det hele. Helt ærligt – lyder det ikke bare maks hygge og totalt afslappende!

For to år siden, tog jeg en tur til Skagen for at jeg følte et behov for at forsøge at rejse alene. Havde en enorm lyst at bare være helt selv et par dage og bruge dagene lige som jeg havde lyst, uden forpligtelser eller tider at passe. Det blev overhoved ikke som jeg tænkt, og jeg er blevet så meget klogere på mig selv: jeg trives bedst med at være ensom hjemme. Rejser vil jeg opleve sammen med nogen jeg holder af. Man bliver jo nok lidt klogere på sig selv hele livet.

Lidt senere i aften kommer min mand hjem og jeg har slettet alle spor. Jeg har ryddet stuen og støvsuget og både vasket hår og fjernet hår fra benene. Nu er alt som det plejer og det er nu også rart på en eller anden måde…

(Hvis du vil have opskriften på de svenske kanelsnegle, ligger den her.)

3 comments

  1. Karin says:

    Hvilken fantastisk uge du der har haft. Dejligt med flueben, at der er plads til egenomsorg.
    Du er ingen dårlig mor/hustru. Her tænker jeg på hvor ofte ægtemænd, tager på jagt/fiskeri eller lignende fritidsaktiviteter, hvor de er i deres eget selskab, vi kvinder skulle være meget bedre til at finde tid fra til at dyrke vort eget selskab.
    Ønsker dig en vindunderlig søndag.

  2. Birgitte B says:

    Hvor sejt – jeg er nærmest omvendt. Når jeg (endelig) er alene hjemme, så ligger jeg på sofaen og læser eller ser (al for meget) tv. Helt modsat af normalen… Kh. Birgitte

Skriv et svar