Svenske madklassikere – #6 Makaronipudding

Makaronipudding

Det er lidt tid siden jeg delte en svensk opskrift på bloggen, så det er vist høj tid igen. Makaronipudding er en rigtig svensk klassiker og alle svenske børnefamilier kender den. Af god grund! Det er virkelig børnevenlig mad og indtil videre har jeg ikke serveret den for nogen børn, der ikke kunnet lide den. Når det er sagt, så kan de fleste voksne også godt lide det – ikke kun fordi den er nem og hurtig at lave.Opskriften kan laves lidt mere spændende ved at f.eks. tilsætte broccoli sammen med porren. Det kom jeg dog i tanke om når børnene allerede var godt kendt med den originale udgave, og de vil helst ikke at jeg laver noget som helst om på den originale opskrift. Men personligt, kan jeg bedst lide, der kommer lidt grøntsager i.

Til 5-6 personer skal du bruge

  • 400 g suppehorn
  • 1 stor porre
  • 300 g røget skinke
  • 2 dl revet mozzarella
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk. salt
  • peber

Sådan laver du makaronipudding

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Skyl porren og snit den i tynde ringe. Skær skinkaen i tern eller strimler. Kog pastaen næsten færdig. Når der er et par minutter tilbage, lægger du også den snittede porre i vandet sammen med pastaen og lader den koge med de sidste par, tre minutter. Hæld vandet fra pastaen.

Bland pasta/porre med skinke og revet ost i et ovnfast fad.

Bland æg, mælk, ketchup, salt og peber sammen og hæld det over pastaen i fadet.

Stil fadet midt i ovnen og bag makaronipuddingen ca. 45 minutter eller indtil æggestanden har stivnet og gratinen har fået en flot farve.

Servere gerne med revne gulerødder eller en blandet salat. Og for ungernes skyld; ekstra ketchup!

Velbekomme – smaklig måltid!

Flere svenske opskrifter på bloggen:

 

11 comments

  1. Birgitte B says:

    Mums siger jeg bare. Det skal helt sikkert på madplanen næste gang ungerne er hjemme. Tænker også at jeg kan snige lidt revet gulerod ned i retten uden der sker noget ved det ????
    God weekend søde Malin. Kh Birgitte

    • Aargang73 says:

      Jeg kan ikke forestille mig andet, end at børnene vil elske det – med eller uden gulerødder. Revne gulerødder smager også rigtig godt som råkost ved siden af. Rigtig god søndag til dig Birgitte. Håber at solen skinner på dig.

  2. Anette says:

    Oh lyder godt, jeg laver gerne noget ligne af resten pastelfarver, dog uden æg…. så bliver det bare lidt mere lasagne agtigt men det absolut mums og nemt…. også god studie mad ????

    • Aargang73 says:

      Hi hi, ja pasta med pastelfarver, det lyder enormt børnevenligt! 🙂 Og ja, du har ret, det er rigtig god studiemad da det er både nemt, hurtigt og billigt. Og det holder også et par dage i køleskabet, så man kan sagtens lave et fad til et par dage! God søndag.

      • Anette says:

        Eller lave en enkel option i mikrobølgeovnen, hvis man bare er en og laver den af rester…. du kan faktisk også mikse samme ingridiens er og stege det på panden, det også guf.

    • Aargang73 says:

      Det er det også, Anja – det er virkelig utroligt simpelt! Tror næsten selv at ungerne kan finde ud af det 😉

  3. Karin says:

    Det er godt nok mange år siden jeg sidst har lavet det, men har leget med.
    Håber det smagte jer, for det ser super lækkert ud.

    • Aargang73 says:

      Det smagte rigtig godt, Karin, lige som det plejer. Man synes man laver en ordentlig portion, men spist – det bliver det! 🙂

Skriv et svar