Madpakkemandag (på en onsdag)

Madpakkeidé

Et hurtigt, nemt og sundt måltid som kan varieres efter lyst, smag eller efter hvad man har i køleskabet. Ruller af rispapir smager godt både til middag og til madpakken. Eller hvorfor ikke spise det til aften, og bruge resterne til madpakken? Winwin.

Rispapir kan man få i de fleste velsorterede madbutikker og man bestemmer selv, hvad man vil fylde det med. Vi serverede dem i aftes med kogte risnudler, stegt kyllingebryst, salat, frisk koriander og mynte, friske asparges, gulerødder og Hoisinsauce. Udover at kyllingen skal steges og nudlerne koges, skal resten af ingredienserne bare snittes og skæres i stænger, så det er både nemt og hurtigt.

Rispapiret skal lige duppes i vand før man lægger ingredienserne på og lukker papiret, så stil et fad med lidt vand på bordet sammen med de snittede grøntsager. På samme måde som med for eksempel tacos, er det tit noget børnene kan lide, da de kan putte det i, som de godt kan lide.

Rå grøntsager skårne i tynde strimler kan også blive en god (og sund!) snack til børnenes (eller din egen) madpakke, hvis man samler dem i et rispapir. Peberfugt, agurk, frisk asparges, peberfrugt eller bladselleri blandet med lidt friske krydderurter og evt hakkede peanuts, smager rigtig godt og gør det med at spise grøntsager, lidt nemmere. Og sjovere.

Risrullen bliver pænere hvis du skærer den over, men nemmere at spise, hvis du lader være 😉

6 comments

 1. Karin says:

  Virkelig lækkert, og underordnet om det er til aften, madpakke, frokost.
  Jeg har ikke selv leget med rispapir, det bliver som regel wrap, så ideen er gemt til en dag jeg får lyst. Tusind tak.

  • Aargang73 says:

   Wrap er også lækkert, Karin. Fordelen med rispapiret er, at man er fri for alt det ‘brød’. Rispapiret smager ikke rigtig af noget, men har mest den funktion, at det holder sammen på de andre ingredienser. Håber du snart får lyst til at prøve det – så længe du putter ting i du selv kan lide, kan jeg ikke forestille mig, du ikke kan lide det.

  • Aargang73 says:

   Det er jeg ret sikker på, Brugsen har, Anette. Rema har i hvert fald, og jeg tænker at Brugsens sortiment er bredere.

 2. Therese says:

  Det kan være jeg skal prøve det til ældstedrengen. Han er ikke glad for rugbrød, så jeg prøver lidt af hvert så der stadig er godt med variationer.

  • Aargang73 says:

   Det ku’ så være en god idé, Therese. Selve rispapiret smager ikke rigtig af noget, så hvis du putter grøntsager i, som du ved han kan lide, kan det næste ikke gå galt.

Skriv et svar