Månedsskift marts/april

marts

Marts måned har delvis været en måned med forår i luften. Vi har haft dage hvor der været helt blå himmel, vindstille og de mest behagelige temperaturer. Så har der været dage med mindre godt vejr, men dem har jeg glemt alt om. Og i løbet af dagen i dag, lover de rekordhøje temperaturer helt op til 20 grader nogen steder i landet. Lad os håbe, de får ret, de meteorologer.

Måneden der gik

Det der lidt uventet kom til at fylde meget denne måned, var mit arbejde. Lidt for meget. Selv om det på en eller anden måde kom snigende, kom det alligevel pludselig. Måden min krop begyndte at reagere på kom lidt bag på mig og virkede lidt skræmmende. Heldigvis tog jeg signalerne alvorligt, meget takket jeres opbakning her inde. Efter en arbejdsuge hjemme i egen stue, er jeg igen kommet lidt ovenpå. Både fysisk og arbejdsmæssig. Kalenderen ser ikke længere så håbløs ud og jeg tror nok, det hele skal gå.

Havesæsonen er helt klart i gang og vi lagde hårdt ud fra start. Vi har været ude for at både plante og klippe og gøre klar i bed og kasser. Det er en fantastisk tid vi går i møde og det er skønt, at vi kan finde en fælles glæde i havearbejdet. Krukkerne foran hoveddøren har fået nye blomster som planlagt, og forhaven ser generelt ret indbydende ud.

Uret blev stillet en time frem. Gad vide, om det er derfor jeg været så træt i starten af denne uge? Aftnerne er pludselig lange og lyse og det er lige knapt lyst også når jeg står op om morgenen. Så kan jeg ikke forlange mere.

Jeg begyndte at læse en bog! Understrøm af Clare Chambers. Om forfatteren står blandt andet ‘Hun gifte sig med en af sine skolelærere, bor i Kent, har tre børn og ingen fritidsinteresser overhovedet’. :) Gad vide hvordan det må være, at ikke have nogen fritidsinteresser overhovedet? Jeg fandt bogen i en genbrugsbutik. Jeg kan godt lide at beholde de bøger jeg har læst, men er for nærig til at give prisen for en ny bog. Jeg ved jo ikke en gang om jeg kan lide den. Det går langsomt. Jeg har læst 220 sider på 31 dage, hvilket giver et gennemsnit på 7 sider om dagen. Men mon ikke bogen bliver færdig i løbet af den kommende måned.

Strikkepindene fik fart igen og arbejdet med min sweater går frem af. En gang imellem får jeg også strikket en klud, for at få lidt omveksling. Jeg har også brug for mange flere af dem, da jeg bruger dem dagligt.

Symaskinen blev også fundet frem fra skabet i bryggers, og jeg fik syet et par viskestykker fra en gammel dug købt i genbrug. Bare det at maskinen kom frem, gav mig lidt lyst at tage fat i syningen igen. Det går generelt i bølger men nu er det lang tid siden jeg fik syet. Jeg vil gerne sy lidt til garderoben igen.

Jeg brugte ikke for meget tid på noget, denne måned. De regler jeg sat op for mig selv har fungeret fint, og jeg er glad for at computeren ikke længere styrer mit liv på samme måde. Mit strikketøj er blevet en målestok for al den tid jeg slukker for computeren. På samme måde som de 220 sider i min bog.

Minsgame gik ikke helt som planlagt og jeg har ikke haft overskud til at samle sammen hver dag. Dog har jeg haft udfordringen i tankerne og har fået ryddet meget ud bland både tøj, sko og køkkenting. Om jeg når målet med at samle de 496 overflødige ting sammen, vides ikke, men der er blevet til mange poser genbrug. Lidt har også ret.

Jeg så The Crown på Netflix. Har du ikke set den – se den! Vi så den sammen og i princip 10 aftener i træk tog vi en kop kaffe og et afsnit. Og nu hvor den hygge er over, er vi lidt på herrens mark. Hvad skal vi nu se?

Månedens mest læste indlæg på bloggen var det jeg skrev om min drøm. Ud fra alle kommentarer på indlægget, fik jeg følelsen af, at vi var mange der havde brug for at drømme os væk et øjeblik. Og det var dejligt at se, at mit lille Bed&Breakfast nok skal køre rundt med alle de prebookings der allerede er! :)

Måneden der venter os

April. Påske. Jeg er rigtig glad for påsken og det er en højtid jeg glæder mig til mere end julen. Jeg vil tro, det har noget med selve årstiden at gøre, med lyset. Og så passer nok størrelsen på højtiden bedre til mig, julen fylder lidt for meget i lidt for lang tid.

Vi skal hjem til Sverige. Hele familien kommer med, selv storebror og hans kæreste! Jeg glæder mig til næsten en hel uge hvor hele familien er samlet – det sker jo ikke så ofte. Kusiner og fætre, tanter og onkler…

Mandens 50 års fødselsdag skal planlægges. Indtil videre er der kun små idéer i mit hoved i forhold til gaver og menuer, men fødselsdagen vil forhåbentlig begyndte at tage form i løbet af den kommende måned. Kunne så godt tænke mig at dele nogen af tankerne med jer, men er lidt usikker på, om fødselaren kunne finde på at læse med…

Jeg vil læse Papmaché Reglen af Helle Joof. Jeg har hørt så meget godt om den og lige nu ligger min venindes eksemplar af bogen på mit sengebord og venter på at jeg skal tage hul på den. Men jeg må hellere blive færdig med Understrøm først.

Jeg vil sy/strikke noget til mig selv, tror jeg. Min sweater bliver nok ikke færdig denne måned, så jeg har ikke planlagt nye strikke projekter for april. Men jeg tror jeg vil sy mig en bluse. Og måske vil jeg også sy mig en nederdel. Ikke noget kompliceret, men sådant lidt til basis garderoben.

Jeg skal finde noget nyt at se på Netflix. Behovet for fjernsyn bliver mindre og mindre i takt med de lyse aftener, men lige nu fungerer de godt i forhold til at holde mig til strikketøj og fra computer. Så kan man jo spørge sig selv, om fjernsyn er en god erstatning for computeren…

11 arbejdsdage har jeg den kommende måned! Med de feriedage jeg har, påskedagene og min ledige torsdag bliver det ikke flere dage til kontoret! Hu, jeg skal være effektiv de dage jeg er der. Og ja, jeg vil huske at lytte til min krop. Uanset hvad, tror jeg, at jeg vil have godt af at holde så meget fri. Men jeg har nu en teori om, at det med at holde fri, altid er godt for mig ;)

Min mand skal på weekendophold sammen med nogle kammerater i slutningen af måneden. Jeg tænker at disse dage skal gå med hemmeligheder i forhold til hans fødselsdag. Drengene og jeg har nogle idéer vi går rundt og sysler lidt med – ret hyggeligt at have det sammen med dem.

De første to dage den kommende måned er en lørdag og en søndag. God start!

God weekend alle sammen!

P.s. Billederne er et pluk fra måneden der gik på min Instagram

18 comments

 1. Anja says:

  Smukke billeder og dejlige planer du har for April måned :) Tippet med The Crown på Netflix vil jeg lige skrive mig bag øret!
  God weekend til dig

  • Aargang73 says:

   Anja, jeg fik selv anbefalet serien på en anden blog, og jeg blev i hvert fald ikke skuffet. Nu overvejer vi at gå i gang med The Fall, men det er vist en helt anden genre. Knus og god weekend :)

 2. Mette says:

  Åh, godt du tog signalerne kroppen sendte alvorligt:) The Crown er bare så god. Manden og jeg så den og elskede den:) Rigtig god weekend:o)

  • Aargang73 says:

   Ja, The Crown var/er så god, Mette. Hvis du har flere serier at anbefale, må du gerne komme med tips! God weekend til dig også :)

 3. S. says:

  Dejlige planer for april du har og hvor er jeg glad for der kom fokus og styr på kalendertid og arbejdet… nyd weekenden. Og solen. Og fridagene :) kh S.

  • Aargang73 says:

   Tak søde S, ja april bliver en skøn måned at gå i gang med. Jeg håber at der bliver mange dage til havearbejde og at til at være ude generelt. Jeg lover at nyde det hele og i lige måde.

 4. Catarina says:

  Rigtig god weekend til dig og dine. Marts var skøn og jeg er sikker på at april bliver lige så skøn. Husk at lytte til dig selv også selvom der er meget man vil nå, så skal der være plads til at ingenting, så hovedet og kroppen for en dybere ro.

  • Aargang73 says:

   Tak søde Catarina. Ja, jeg tror du har ret, april bliver mindst lige så skøn som marts og måske endnu skønnere i forhold til vejret. Det med at lave ingenting, er noget af det jeg holder mest af, og jeg sørger bevidst om at lave tid i kalenderen, til lige det. Det har jeg altid gjort, kan slet ikke undvære det.

 5. Ingrid says:

  Hvor ble mars av egentlig? Dagene forsvant så uendelig fort, og jeg vil at de skal vare lenge. Håper april går litt saktere.

  • Aargang73 says:

   Ja, det er et rigtig godt spørgsmål, Ingrid! Jeg håber virkelig ikke at april går lige så hurtigt, så er foråret alt for hurtig over!!

  • Aargang73 says:

   Tak Pia ♡ og i lige måde! Mon ikke vi når det hele, både hygge og praktiske ting. Tit og ofte kan det jo heldigvis kombineres.

Skriv et svar