Månedsskift maj/juni

Når jeg lige nu sidder og kigger ud ad vinduet er det svært at forholde sig til at sommeren starter i morgen. Hvis ikke det var for alle de grønne blad føles det mere som efterår da det både regner og blæser en halv orkan udenfor. Jeg har fri fra arbejdet, og har ingen planer om at gøre meget andet end at hygge indendørs.

Måneden der gik

Maj måned har for mit vedkommende handlet rigtig meget om min mans 50 års fødselsdag. Mit hoved har været godt fyldt op af planlægning, koordinering og (hvide) løgner og min mave har til tider været fyldt op med sommerfugle. Det har også været utroligt sjovt og forventningens glæde var ikke at tage fejl af. Det var længe siden jeg glædede mig så meget til noget som helst, som til det øjeblik hvor vi kom op af trappen og alle begyndte at synge. At alt blev lige som jeg havde håbet på, er ikke mindre end fantastisk.

Hvad fik jeg læst? Ikke meget! Jeg fik afsluttet bogen om Pikej der cyklede fra Indien til Sverige, men når den blev lagt til side, fik jeg ikke rigtig fat i en ny. Lige nu bruger jeg de 10 minutter før jeg slukker lyset om aftenen på Instagram, selv om jeg ved, jeg sover bedre hvis jeg afslutter dagen med en bog. Jeg fik faktisk i går aftes taget hul på en bog, en bog jeg har læst ikke mindre end to gange før. Den er helt fantastisk og jeg vil helt sikkert fortælle om den på et senere tidspunkt. Det er ikke en roman, men en bog der virkelig kan flytte os som mennesker.

Det så vi i fjernsynet: Ingenting! Og jeg mener bogstavligt ‘ingenting’. Jeg tror aldrig at vi i hele vores liv har set så lidt fjernsyn som lige nu. Ikke en gang tv-avisen har vi tændt for. Til gengæld bruger vi Spotify og får hørt en hel del musik og snakket sammen. Ikke så dårligt et byt egentlig.

Strikketøj og hækletøj blev også lagt til side. Både min uldsweater (som jeg nok ikke får brug for i noget tid alligevel) og mit Granny stripe tæppe blev sat på pause til fordel for…

…Min computer. For et par måneder siden var det ellers mit mål at lægge computeren til side til fordel for det kreative, men nu er jeg tilbage hvor jeg startede igen. Bloggen tager meget tid, men udover den foregår rigtig meget på computeren. Jeg bliver nok bare nødt til at acceptere, at det er så det er. Og i de perioder hvor jeg ikke kan acceptere det, må jeg prioritere anderledes.

Andre kreative projekter har der været tid til. Jeg fik lavet et par gaver til årets konfirmander og et par fødselsdagshilsner og jeg gik også i gang med et par malerprojekter her hjemme. Vores gamle spisebord i eg, blev malet hvidt og står nu indtil videre på terrassen. Og jeg er i fuld sving med at male de to solstole jeg fandt i genbrugsbutikken til en 20’er styk – stoffet er fundet og syet. Glæder mig til at solen kigger frem igen så at stolene kan komme ud under vores æbletræ og stå!

Maj måned var også måneden hvor jeg fik startet op et samarbejde med tre andre skønne blogkvinder. Vores stafet med idéer til værtindegaver er godt i gang og vi har i løbet af måneden nået hele vejen rundt. Karen startede ud med et indlæg om ‘Noget med noget i’, Nana fik lidt hjælp af hønsene til sin gave og Pia valgte en lidt utraditionel udgave af en ellers traditionel værtindegave. På fredag starter vi en ny runde og jeg ved ikke endnu, hvad Karen finder på.

Nyhedsbrevet fik jeg også startet op i denne måned. Planen fra starten var, at jeg ville sende det ud en gang om ugen, men jeg tror at det frem over vil blive ca. hver 14. dag. Hvis du har fortrudt, du ikke har tilmeldt dig, kan du gøre det her!

Månedens mest læste indlæg var det jeg skrev i forbindelse med vores stafet; Kurv med hjemmelavet konfekt. Det faktum at det var en del af stafetten er nok en af grundene til at det var så godt besøgt, men månedens næst mest læste indlæg var det jeg skrev om en pengegave til konfirmanden. Så noget tyder på, at mange af jer er til det kreative.

Måneden der venter os

Juni måned ser ud til at blive en måned med rigtig mange sociale arrangementer. Af den hyggelige slags. Ikke mindre end tre aftener skal jeg være sammen med skønne kollegaer og det første arrangement er allerede i morgen hvor vi skal på guidet byvandring i Aalborg og middag på café. Håber vejret i morgen bliver bedre end i dag…

Lillebror og jeg skal på tur! Han fortalte mig på et tidspunkt at når han bliver stor, kunne han godt tænke sig at bo i Odense. Han kunne ikke helt svare på hvorfor, men han synes byen virker så hyggeligt. Eftersom han aldrig har været der, besluttede jeg at jeg vil tage ham med dertil, så om 14 dage tager vi toget sammen derover og bruger en weekend for at se, om det nu er noget for ham. Jeg håber nu han bliver i Aalborg, men jeg glæder mig så meget til alenetid sammen med ham. Han er også begyndt at få så travlt med venner, og det er sjældent jeg har ham for mig selv.

Læseferien for de to store er godt i gang, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at fastholde nogle af rutinerne i hjemmet. Jeg har så svært at acceptere at halvdelen af familien vender på døgnet og sover længe og går sent i seng. Jeg kan nok desværre opgive på forhånd, da de ikke er sådan at ‘styre’ længere. Men spisetiderne holder jeg fast i! :)

Symaskinen kom frem igen i forbindelse med de to solstole som skulle have nyt stof, og jeg har igen fået lysten at sy. Har fundet et mønstre til en bluse jeg vil prøve på at sy, mangler bare lige det perfekte stof. På en eller anden måde føles det mere sommerligt at sy, end at strikke.

Hyldeblomster skal plukkes og saftes. Jeg kunne se i weekeenden at hyldeblomsterne er på vej sydpå i landet, så lige pludselig skal jeg i gang. Jeg plejer altid at lave hyldeblomst saft over flere omgange og i løbet af en uge eller to er køleskabet fyldt op med blomster og citroner og køkkenet dufter fantastisk. Jeg plejer at hælde det på halvliters plasticflasker og fryser dem ned (så slipper jeg for at bruge konserveringsmiddel).

I juni måned kommer sommeren med sol, varme og dage hvor et strandbesøg er oplagt. Det føler jeg mig helt overbevist om. Måneden starter vist lidt sølle med en del regn, men lad os nu se, om sommeren i år ikke bliver den bedste i mange år (sagde hende der har valgt ikke at tage sydpå i sommer!).

Jeg ønsker jer en skøn afslutning på maj og en fantastisk start på juni!

6 comments

 1. Karen Engell Dalsgaard says:

  Tja forskellen på sommer og vinter er farven på fleecetrøjerne, plejer jeg at sige. Men med de mange hyggeplaner, du har for juni, skal det nok blive en dejlig måned uanset vejr og vind.
  Knus, Karen

  • Aargang73 says:

   Hø hø hø, Karen. Der er da helt sikkert noget om snakken. Jeg må se at investere i en lysegul eller lyserød fleece, så at jeg kan få lov at komme i sommerstemning :) Juni bliver lige så god som vi gør den til, og hvis der bliver dårligt vejr, må vi jo finde på noget andet end lige havearbejde. Knus

 2. Dorte says:

  Jeg tror heller ikke du kan styre deres døgnrytmer :-). Lyder som en dejlig juni du går i møde. Lad os håbe vejret bliver langt mere sommerligt fra – ja imorgen. Kram herfra

  • Aargang73 says:

   Du har nok ret, Dorte, og jeg opgiver også på forhånd. Men de skal bare ikke forstyrre min døgnrytme, så bliver jeg træls ;) Vi håber stadig på at vejret bliver mere sommerligt, pinsen har jo ikke været sådan helt som man kunne håbe på… Kram Malin

  • Aargang73 says:

   Jeg glæder mig også rigtig, rigtig meget – det gør vi begge to. Jeg har jo også et par tips med på vejen fra dig, nu må vi se hvad vi finder på og hvordan vejret det bliver. Kh Malin

Skriv et svar