Månedsskift februar/marts

Så rammer endnu et månedsskift… Februar er slut for denne gang og marts måned og foråret banker på døren. Februar bød ikke rigtig på den sne, jeg havde håbet på, og selv om jeg ved, marts også kan byde på den slags, tror jeg at jeg foretrækker at vente til næste år nu ;) Nu er jeg, og de fleste andre tror jeg, klar til at tage hul på foråret og alle dets glæder! Denne gang har jeg valgt at sammenfatte måneden der gik og måneden der kommer i en liste-variant.

Måneden der gik

Det bedste med måneden der gik var, at der var tid til både hygge og arbejde, planlagte og spontane aktiviteter, familie og venner, en lille rejse, sofatid og familietid – en god blanding!

Jeg nød at vi fik yderligere to lyse timer per døgn i februar sammenlignet med januar. Nu er det lyst når jeg står op i weekenden og næsten lyst når jeg spiser morgenmad i hverdagen. Og det er lyst, når vi sætter os for at spise til aften.

Jeg brugte for meget tid på de sociale medier og foran computeren generelt. Jeg elsker virkelig at forsvinde i Blogland, både for at skrive og for at læse med, men det kan virkelig være en tidsrøvere.

Jeg brugte for lidt tid på at gå. Jeg havde som mål at gå 50 km men kom blot op på sølle 30. I slipper for mine dårlige undskyldninger, det har kun været dårlige prioriteringer fra min side.

Jeg så ikke ret meget tv, men jeg sad klistret foran fjernsynet hver mandag aften kl. 20 hele måneden for at følge med i Badehotellet. Jeg elsker at rejse med badegæsterne tilbage i tiden og jeg elsker fru Aurlands kjoler.

Jeg lyttede til gammel 80’er heavy metal. En aften fik jeg total nostalgiflip og brugte timer siddendes på køkkenbordet sammen med Spotify. Jeg fandt gamle sange frem, jeg ikke hørt i 25-30 år og var på en mental tidsrejse tilbage til ungdomsklubben, vennerne og stemningen omkring alt dette. Kiss, Iron Maiden, White Lion, Europe, Dio, Saxon… Sweet memories.

Jeg læste ingenting… Bøgerne er blevet lagt til side til fordel for computeren. Trist.

Jeg strikkede/hæklede/syede videre på mit store Granny Stripes tæppe. En række ad gangen, men det bliver ikke meget mere end den ene time når jeg ser Badehotellet, så det går langsomt.

Månedens mest læste indlæg på bloggen i februar var ‘Jeg har ikke tid at rende på arbejdet hele tiden‘. Der var også mange kommentarer til indlægget og det viste sig, at vi er mange der føler på samme måde omkring det at gå til arbejdet. Det føles alligevel lidt som en trøst, på en eller anden måde.

Det indlæg som påvirkede mig mest i Blogland af alle dem jeg har læst (!) var Matildas fortælling om en sommer, der forandrede hende for al fremtid. Lige det hun gjorde, er noget jeg drømmer om at gøre. Om at vove gøre det, om at prioritere det, om at en gang have gjort det…

Månedens højdepunkt var nok vores lille en-dags-getaway til Bulbjerg. Måske fordi det var så længe siden vi haft tid og ro til at tale uafbrudt med hinanden en hel dag. Måske fordi jeg lige på det tidspunkt længedes så meget efter havet eller måske fordi jeg simpelthen trængte til at komme lidt væk.

Månedens flueben sætter jeg ved alle vores malerprojekter. Vi har været flittige og vi har holdt fast i vores oprindelige plan! Det er både tilfredsstillende og motiverende at se, hvor fint det bliver. Meget vil have mere, så vi arbejder videre.

Måneden der venter os

I marts skruer vi helt op for lyset, da solen i slutningen af måneden står op allerede kl. 06.52 og går ‘i seng’ først kl. 19.58. +2,5 timer/døgn (næsten) sammenlignet med i dag! Husk, at vi skal stille ur og havemøbler frem den 26. marts! Og hvordan er det så; bliver det lysere om morgenen eller lysere om aftenen… (lærer det aldrig!!)

Det bedste med den kommende måned er at kalenderen stadig er ganske tom. Jeg kan ikke holde ud når vores kalender er booket op weekend efter weekend, så føler jeg, at jeg næsten ikke kan få luft. Det ender alligevel med at man når en masse, men det er rart at booke i det omfang man har overskud og lyst til aktiviteter.

Månedens højdepunkt bliver nok drengenes ophold i udlandet. Storebror er på 3 ugers sprogophold i Spanien og hans lillebror skal en uge til Bruxelles. Jeg elsker at rejse og elsker derfor at sende drengene af sted ud i verden. Jeg ‘rejser med dem’…

Jeg vil nyde at det bliver lysere, mildere og forhåbentlig en bitte smule forår. Jeg vil nyde at begynde at så og plante og jeg håber, der bliver lidt tid i haven.

Jeg vil bruge mindre tid på nettet. Jeg vil planlægge min tid ved computeren og sørge for at prioritere, hvad jeg skal bruge skærm-tiden på. Tit og ofte sejler jeg bare af sted på nettet og ender med at ikke bruge tiden fornuftig. Ikke fordi at man behøver at bruge al sin tid fornuftig, men  mange timer foran skærmen uden at rigtig lave noget, er spild af tid!

Jeg vil bruge mere tid på at gå. Og jeg vil bruge mere tid på at lave yoga. Jeg elsker yoga, men har i en lang periode været dårlig til at få det gjort. Jeg vil i marts måned afsætte 10 minutter daglig, mere skal det nødvendigvis ikke til. De 10 minutter om dagen, vil jeg nemmere kunne overskue, end en time et par gange om ugen.

Jeg vil læse en bog. Hvilken som helst bog, men jeg vil i gang med at læse igen.

Jeg sigter efter at få sætte et flueben i forhold til flere husprojekter. Det sidste maling skal på plads og vi har en trappe til overetagen der skal laves i stand. Udover disse indendørsprojekter, skal vi så småt i gang med at forberede foråret. Krukkerne foran huset trænger til friske blomster og har ikke lige nu den indbydende effekt, de gerne skulle have ved fordøren.

Alt i alt, en god måned er gået. Og forhåbentlig, er det en god måned vi nu tager hul på.

19 comments

 1. Maude says:

  Det lyder nu som en dejlig februar trods manglende sne! Personligt er jeg lykkelig over at det nu er forår, det er SÅ tiltrængt! Du skal læse “Og bjergene gav genlyd” af Khaled Hosseini. I hvert fald hvis du spørger mig. Det er min absolutte yndlingsbog. Håber du får en SKØN marts måned! ❤️

  • Aargang73 says:

   Hvor er det bare sjovt, Maude, at du anbefaler lige den bog ❤️ Jeg har ikke læst mange bøger de sidste mange år, men LIGE den, har jeg faktisk læst! Og jeg elskede, elskede, elskede den!! Lige så snart jeg skal anbefale en bog til nogen, er det lige den jeg nævner, for den er ikke andet en helt fantastisk. Telepati? Knus og SKØN marts også til dig!

    • Aargang73 says:

     Altså, det virker nu helt fjollet at sige, jeg aldrig læser. Lige de tre bøger du nævner, har jeg læst! :) Big little lies har jeg dog ikke læst, måske er det den jeg skal have fat i :) Tak for dit engegement, dejlig med lidt guidning når man famler i blinde og jeg gider ikke starte på en bog, jeg ikke kan motivere mig til at læse færdig.

  • Aargang73 says:

   Dejligt, KS, du fandt det inspirerende ♡ Jeg håber også at du får en rigtig ‘skön’ marts på svensk – eller skjøn (måske på norsk?) :) Knus Malin

 2. Catarina says:

  Dejligt tilbageblik på den sidste måned af vinteren. :-D
  Jeg får heller ikke læst ret meget, men det kommer så snart det bliver ferietid, det plejer det. For mig bliver den næste måned med lidt mere fokus på motion/livsstil. Altså igen med fokus på MIG :-D

  • Aargang73 says:

   Fokus på DIG lyder som en god plan, Catarina ❤️. Det er også lidt det, jeg selv har i tankerne. Ikke så meget fokus på dig, men på mig ;) Jeg vil ud og gå meget mere og dyrke mere yoga, udover den styrketræning jeg nu er relativt godt i gang med igen. Burde også dyrke et eller andet hvor jeg får pulsen op, men tænker at det bliver mountainbike når det bliver lidt bedre vejr. Det at jeg ikke når at læse, går mig lidt på, men det er svært at nå det hele – selv om jeg gerne vil. Knus Malin

  • Aargang73 says:

   Tak Dorte! ❤️ Det er faktisk en ret god måde at få tingene gjort, at skrive en liste og lægge det op på bloggen. Nu står det jo her, sort på hvidt og det er træls at skulle opsummere i slutningen af måneden, hvis ikke man overholdt. Som med de 50 km gåture jeg sat mig for i sidste måned. Det lyder også til, at du har en god marts måned i sigte. Krydser fingre for, at I nu må have lov at tage afsked med de håndværkere! Mon ikke… Knus

  • Aargang73 says:

   Kære Rikke, jeg ønsker også dig en fantastisk marts måned. Det der forår ser dog ud til, vi må vente lidt på endnu. Har du set vejrprognosen? Øv bøv! De lover sne under flere dage i næste uge, i hvert fald her i Nordjylland. Men på et tidspunkt, må vinteren vel opgive og give plads til foråret. Kh Malin

  • Aargang73 says:

   Næ, studiebøgerne kan ikke sådan helt erstatte en god roman, vel? Uanset hvor spændende studiet er… Kan godt huske den følelse af at virkelig have lyst til at bare få lov at læse en roman, i stedet for studielitteraturen. Men det var bare ikke noget, man kunne ’tillade’ sig på det tidspunkt. Men det går over, tiden til en roman kommer heldigvis tilbage ;) Hold ud!

  • Aargang73 says:

   Mange tak for det, Pia. Jeg ser også frem til at følge med dig under marts måned, måske må vi have lov at komme med på en rejse til Californien? Ser også frem til at følge med i din ‘billedebog’.

Skriv et svar