Lyslygter af is

lyslygter af isJeg har altid så mange projekter og idéer i mit hoved og mange af dem er jeg længe om at følge til døren. De sidste par vintre har jeg har haft i tankerne at jeg skal lave islygter (jeg tror det var Claus Dalby der ‘viste’ mig idéen første gang) men så gik tiden, så blev det tøvejr og så var det for sent… Men i dag fik jeg det gjort.Rundt omkring i Blogland laves det islygter i lange baner og der er mange måder at gøre dem på, kan jeg se. Jeg fulgte Claus’ opskrift fra den gang, og brugte ballonger som jeg fyldte med forskellig meget vand (for at få forskellige størrelser). Eftersom det var lige på grænsen til at ikke være frostvejr i dag, lagde jeg ballongerne i fryseren og efter ca. 5 timer, før de blev helt gennemfrosne, bankede jeg hul i toppen til fyrfadslyset og hældte det overskydende vand ud.

To af lygterne står udenfor i haven og to står klare til brug i fryseren. Hvis det bliver ved med at være minusgrader – og det ser det jo ud til – så kommer de ud alle sammen. Næste gang tror jeg at jeg prøver Katinkas fine lygter med blomster i. Som sagt, der er mange måder at lave disse lygter på…

2 comments

  1. Bella says:

    Hvor er de fine. Dem har jeg også haft lyst til at lave, men konkluderede, at jeg var for sent ude i år. Jeg har ikke engang overvejet at inddrage fryseren. Men det er da en god ide :-)

    • Aargang73 says:

      Ja, det kan man nemlig sagtens! Jeg er lidt utålmodig, og på denne måde går det noget hurtigere. Men nu bliver vi nok nødt til at vente med at stille dem udenfor. Med de temperaturer vi har lige nu, smelter de i løbet af en time!

Skriv et svar