Loppefund til garderoben

Loppefund til garderoben

Udover at gøre nogle gode loppefund til hjemmet, har jeg også lavet nogle køb til garderoben, som jeg er rigtig glad for. Det sidste år har jeg købt det meste af mit tøj brugt, og meget af det bliver flittig brugt både her hjemme og på arbejdet.

Mit aller første køb i en genbrugsbutik var et strikket halstørklæde fra Kirkens Korshær. Jeg kan ikke huske hvorfor jeg overhoved gik der ind, men jeg kan huske, der var 50% på alt i butikken. Halstørklædet var strikket i en af mine yndlingsfarver og den var så godt som ny. Selv om jeg den gang følte det var lidt underligt at købe tøj i en genbrugsbutik, kom det altså med hjem. Det har jeg aldrig fortrudt. Dem der kender mig ved, at jeg stadig et par år efter, nærmest bor i dette varme, hyggelige strik.

Efter mit første køb, fik jeg lidt blod på tanden og begyndte at besøge genbrugsbutikker på samme måde, som jeg før besøgt H&M. Jeg har fundet mine favorit-butikker og jeg ved, hvor det er ‘guld’ at hente.

I sommer fandt jeg et par Billi Bi sandaler, også disse til 50%. Jeg elsker dem både på grund af farven, modellen og højden på hælen. Jeg har selv været med til at slide dem godt op, og jeg regner med at skifte remmen ud næste sommer, da jeg efter hånden ikke kan undvære dem.

Danmission har en stor butik i Svenstup lidt udenfor Aalborg, og her har jeg købt en hel del både tøj og ting til hjemmet. Her har jeg fundet blandt andet en jakke fra Birger & Mikkelsen og en pung, som jeg ikke aner hvor den kommer fra (og det er også lige meget). Min gamle pung var på det tidspunkt godt slidt og jeg havde kigget efter en ny i noget tid. Den gamle jeg havde var en Adax og jeg havde givet omkring 700 kroner for den. Med min ‘nye livsstil’, ku’ jeg simpelthen ikke få mig til at betale så mange penge for en ny pung. Så fandt jeg denne og faldt over den lille fikse detalje med spændet. Jeg var nødt til at sortere lidt i min pung da den gamle var noget større, men sjovt nok, har jeg nu det i min pung, som jeg rent faktisk bruger. Gad vide hvad det egentlig var, jeg slæbte rundt på før? Når denne er slidt op, kan jeg med god samvittighed købe en ny.

På en tur i København sammen med min søster i oktober sidse år, tog vi vejen forbi et loppemarket. Her fandt jeg en kjole, som jeg tænkte nok ville passe mig. Det gjorde den så ikke, men med lidt tålmodighed fik jeg syet den til og nu sidder den lige som den skal på mig. Den er både pæn og behagelig og jeg glæder mig til at det bliver vejr til at tage den på igen.

Den samlede pris for samtlige ovenstående køb er 170. Det er derfor jeg nu nemt bliver lidt nærig, når jeg går en tur igennem gågaden ;-)

10 comments

 1. www.skøreliv.dk says:

  Mega-fedt tørklæde! Og meget inspirerende i det hele taget; det er jo et faktum, at tekstilindustrien er én af de største syndere i forhold til forurening. Rigtig godt gået! ❤️

  • Aargang73 says:

   Jeg er også RIGTIG glad for det tørklæde, Crappy Mum – spørg dem i min omgivelse :-) Det er helt sikkert en vigtig del af det hele med at bruge genbrugsbutikkerne – miljøet. Jeg er også så træt af det fænomen: køb nydt – smid ud.

  • Aargang73 says:

   Åh, jeg ønsker at jeg var typen der gik lidt mere i retro-kjoler, Rikke. Jeg synes det er SÅ fint, men jeg føler mig bare ikke tilpas i dem. Jeg kan dog fornemme, at 60’er kjoler ikke altid er så nemt at få fat i til en god pris, da de er blevet helt ind igen. Omvendt, har jeg set dem nogen steder til overpris.

  • Aargang73 says:

   Tak, Mette. Jeg tror også at vi efter hånden er mange der bruger genbrugsbutikkerne. Det er blevet lidt ind’ – eller i det mindste ’tilladt’. De har da også blomstret op de sidste par år og der dukker både flere og større butikker op rundt omkring.

  • Aargang73 says:

   Det lyder som en god overvejelse, Bella :-) Du skal dog være indstillet på, at man går forgæves mange gange, da der skal lidt held til, for at lave de gode fund. Men HVIS man gør, så giver det en god følelse på mange måder.

 2. Birgitte B says:

  Fede ting du har fundet og købt. Jeg oplever mest tid som en faktor for at jeg ikke drøner rundt i genbrugsbutikker. Der er langt mellem snapsene her i hovedstaden. Kh. Birgitte

Skriv et svar