Lige for tiden…

 • føler jeg mig ret motiveret på mit arbejde. Efter en halv dags Outlook-kursus hvor vi lærte nogle trick for hvordan man kan være effektiv med sin tid, føler jeg faktisk, at jeg er blevet både mere effektiv og mere fokuseret. Jeg får en masse fra hånden og går hjem med god samvittighed og et godt overblik over den kommende dag.

 • er jeg ikke så god ven med klokken efter fyraften. Der er så meget jeg vil og der er så meget jeg skal, og uret har en tendens til at bare tikke videre. Det venter slet ikke på mig! En pauseknap på uret ville passe mig fint og et par ekstra timer i døgnet. Og nu vi er i gang, en ekstra dag eller to om ugen, tak.
 • funderer jeg over, hvordan jeg måske kan drage nytte af Outlook-kurset også privat. Vi har 24 timer i døgnet at gøre godt med og i bund og grund, handler det jo om, hvordan man bedst får dem brugt. Jeg er meget et rutine menneske, men måske bruger jeg ikke tiden mest hensigtsmæssigt. Lige nu bruger jeg dagtimerne til madlavning, rengøring, vasketøj og indkøb og tiden der bliver tilbage om aftenen, bruger jeg ofte på at skrive. Problemet er bare, at jeg tit og ofte er for træt til at skrive på det tidspunkt. Måske skulle jeg vende det om, og bruge lidt af dagen på at skrive og aftenen til at gøre rent og ordne vasketøj…?
 • døjer jeg med at sove. Tankerne der kommer dumpende forbi når jeg skal sove er mange og de er svære at holde væk. De fleste af dem er gode, men alligevel forstyrrende når man skal sove. Når jeg langt om længe falder i søvn, sover jeg dårligt da tankerne bliver ved med at besøge mig i drømmen. Jeg tror dog, der snart kommer lidt ro på…
 • fylder min mands 50-års-fødselsdag en del i mit hoved. Selv om han ikke vil holde noget på dagen, synes jeg alligevel der er mange små ender der skal hænge sammen. Udover det, går jeg og tænker lidt over, hvordan hans fødselsdagsgave skal pakkes ind… (mere om alt dette i slutningen af næste uge).
 • har jeg fuld gang i projekter både ude og inde og det er selvfølgelig blandt anden i den forbindelse, tiden ikke rækker til.
 • har jeg enormt dårlig samvittighed over mig selv. Når tiden er knap, går det desværre ud over træning og lange gåture. Øv!
 • føler jeg mig ret træt. Men hvis jeg blikker tilbage over de punkter jeg skrevet ovenfor, er der jo nok en god forklaring til trætheden. At føle man har travlt samtidig med at et virvar af tanker forhindrer en i at sove, kan godt resultere i manglende energi. Og så oveni det; ingen motion.
 • øver jeg mig i, at ikke have en bil. Bilen står stadig på værksted og i 10 dage har vi nu koordineret og planlagt med den ene bil vi har til rådighed. Det går, men jeg kan godt mærke der skal noget tid til at vænne sig ved tanken… Lige nu kan vi ikke gøre andet end at vente, og det er måske godt nok, så kan vi jo smage lidt på hvordan det ville være.
 • ser jeg ikke meget af min ældste dreng. Gad vide om det hænger sammen med, vi kun har en bil?! :)
 • glæder det mig, at I er flere hver uge der tilmelder sig mit nyhedsbrev! Hvis ikke du har gjort det endnu, kan du tilmelde dig her!

Hvad får du din tid at gå med lige for tiden? ❤

This entry was posted in Hverdag.

16 comments

  • Aargang73 says:

   Ha ha, Maude ❤️ You’ve got a point ;) Men det var nu ikke helt det jeg tænkte på… Jeg kan slet ikke klare når min tid bliver for planlagt, har virkelig brug for luft i min kalender. Tanken var mere at omfordele opgaverne lidt så at man kunne bruge de timer hvor man er nogenlunde frisk, til ting man har lyst til. Tit og ofte bliver det først tid til den slags, når alt det andet er på plads om man selv er ved at være godt brugt. Kram tilbage ❤️

 1. Dorte says:

  Outlook eller ej, Jeg holder på, at ugen burde være opdelt med 4 dages arbejde og 3 dages weekend. Håber du snart får ro på tankerne. KRam herfra

  • Aargang73 says:

   Helt enig, Dorte, og det holder jeg også fast i! :) Jeg har ikke tre dages sammenhængende weekend, men tre dage fri om ugen. Sidste år arbejdede jeg kun tre dage om ugen og holdt fri 4, men bad på et tidspunkt om at få gå op i tid. Sig det ikke til nogen, men det kan jeg lidt fortryde en gang imellem ;)

 2. /ks says:

  Hahahaha, ja sådan en liste kan hurtig sætte tingene lidt i perspektiv. Den pauseknap til uret hepper jeg også for. Del endelig ud af dine putlook-tricks! ;-)

  • Aargang73 says:

   Ja, de er lidt af en øjenåbner en gang imellem, de lister, og det er vel i grund og bund sundt nok ❤️ Det kunne godt være jeg skulle dele med mig af de Outlook-tricks, de var nemlig ret nemme og lige til. Jeg kan f.eks. afsløre at min inbox står på 0 (null) :) Jeg arbejder videre på uret med pauseknap – finder jeg løsningen, tager jeg patent på det!

 3. Birgitte B says:

  Kære Malin
  Måske kan du få børnene til at ordne vasketøj og selv gå en tur efter aftensmaden?
  Håber du får styr på det hele ;-) kender godt det med at rende rundt og så kollapse om aftenen.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Uh, Birgitte – ingen rører ved mit vasketøj udover mig selv! :) De plejer at får lov til at tage opvasken så at jeg/vi kan få tid og ro til noget andet. Men kender du det med at der bliver så mange skænderier om det, at man hellere bare gør det selv? Men det er nu heldigvis ikke så meget de sure pligter der fylder i mit hoved lige for tiden, men alle de sjove projekter, jeg har gang i. Kh Malin

 4. Karin says:

  Pyha, ser et eller andet mønster her kære Malin, noget jeg har mødt gennem livet, nogle signaler der faktisk er alarmklokker. Jeg har mødt dem, desværre mere end 1. gang, når roen igen indfandt sig, fortsatte jeg ufortrødent, måske smed jeg flere bolde i luften, det skete 4 gange over 10 – 12 år, før jeg virkelig lyttede, og forstod.
  Pas på dig selv, lyt til signalerne, og tag hånd om dem. En rolig god søvn, og godt med motion, herefter kan du tage dig af alt det andet du gerne vil.
  Det var mine ord til dig.

  • Aargang73 says:

   Kære Karin, tak for din søde besked og for dine ord til mig. Måske har jeg formuleret mig forkert, da der er flere der tolker mit indlæg lidt som ‘et surt opstød’ over at jeg har så travlt. Jeg kan godt se, når jeg går tilbage og læser min tekst, at der er en god grund til at det bliver opfattet på den måde. Men jeg har travlt på en god måde, har så mange sjove og kreative projekter i gang, og det er til disse, tiden ikke rækker til. Jeg har smagt lidt på det du fortæller om – bare lige mærket følelsen – men det er slet ikke på den måde jeg har nu. Men en god nattesøvn og motion kan gøre underværker og tit og ofte hænger de to godt sammen. Knus ❤️

 5. Mette says:

  Åh Malin. Jeg vil også have flere timer i døgnet. Rutiner godt , jeg især,elsker dem, men det er godt at bryde dem. Lige nu er jeg temlig dårlig (dumme sclerose) og må bede om hjælp hele tiden. Det gør ikke ondt er barsvært men min mand og børn kan jo godt selv og vil gerne… Jeg ‘plejer’ bare at gøre det.
  Lyder spændende det der Outlook kursus du var på.

  • Aargang73 says:

   Øv, Mette, jeg er ked af at høre, din sklerose driller så meget lige for tiden men hvor er det skønt, du virker til at have en familie der bakker dig så meget op! Men jeg kender den der følelse af, at man bare plejer at gøre det, så gør man det uanset om man har overskud til det eller ej. Jeg kender det også fra når jeg f.eks. får noget virus – jeg er dårlig på at uddelegere men kører bare på som jeg plejer her hjemme. Knus Malin

Skriv et svar