Lidt hyggeligt er det altså…

efteraar

Et lille hyggeligt hjørne i vores efterårshave

Selv om det regner og rusker og der er fuldstændig sort udenfor, så er der noget hyggeligt over efteråret. Lige nu er det lørdag aften, der er stearinlys ‘all over the place’, kaffe på kanden og bunker af garn til at strikke og hækle af. Udenfor hærger stormen ‘Freja’ og jeg frygter, der ikke er så meget tilbage af de flotte gule og røde løv når vi vågner op i morgen. Jeg kan med god samvittighed putte i sofaen med mit strikketøj. Drengene hygger med deres og der er en fantastisk ro her hjemme.

I morgen vil jeg se, om ikke jeg kan komme ud og gå en tur i skoven. Det havde nok været smukkere før Freja gjorde sin entré, men jeg vil ud og samle lidt til dekorationer. Hvis jeg er heldig, får jeg én af drengene med på turen.

roedbeder

Der er ikke meget tilbage i haven af hverken blomster eller grøntsager, men vi høster stadig rødbeder og kartofler. Forårets arbejde i højbedene har virkelig givet pote og siden juni har vi været selvforsørgende med kartofler. De smager stadig af nye og de skal bare vaskes, ikke skraldes. Gad vide om vi kan få nye kartofler til flæskestegen juleaften ? Rødbederne spiser vi mest ovnbagte, f.eks. som her sammen med sweet potatoes og rødløg. Lidt olivenolie, balsamico, honning, timian og salt og så 30-45 minutter på omkring 200 grader. Smager fantastisk som tilbehør til den meste slags kød.

rodfrugt

 

Skriv et svar