Lidt flere tanker omkring det med stress

stress

Jeg vil starte dette indlæg med at sige tak. Jeg fik så mange søde kommentarer og gode råd af jer, at jeg blev helt rørt. Hvis I har et øjeblik eller to, vil jeg opfordre jer til at gå tilbage til dette indlæg og læse hinandens kommentarer. Det er rystende at se, hvor mange af jer der har været igennem fuldstændig det samme. Som Anja skriver i sin kommentar; Hvad pokkers  er det, som driver os derud? Er det ønsket om det perfekte? Er det opdragelsesbetinget? Forventninger fra os selv, fra samfundet? Angst? Jeg tænkte fuldstændig det samme som Anja, når jeg læste jeres kommentarer; hvad katten er det der driver så mange af os helt der ud?! De fleste af jer ser ud til at have taget hele turen ned for at derefter tage den lange rejse tilbage igen. Vi må prøve at fange hinanden før vi falder. Som Cirkus Melbollis skriver i sit indlæg, er det stadig lidt tabu, at tale om det med stress, men det at kunne tale om det, er et lille skridt i den rigtige retning! Jeg ved, det er vigtig at ikke komme helt ‘der ud’ før man siger stop, men det har været rigtig sundt at få den reminder fra jer – jeg vil ikke dertil ❤

Jeg har arbejdet hjemmefra hele ugen og det har samlet set været godt. Jeg har kunnet gå lidt til og fra men jeg har ikke formået at slappe ordentlig af. Jeg plejer normalt ikke at tænke ret meget over arbejdet når jeg er fri, men lige denne uge, har jeg tænkt på det konstant. Det har været det sidste jeg tænkt på før jeg faldt i søvn og det første der kørte rundt i mit hoved, når jeg vågnede. Selv om jeg ikke har arbejdet hele tiden, har arbejdet fyldt alt.

Oveni det har det drillet. Ikke kun i mit hoved, men det system jeg været dybt afhænig af, har drillet. Jeg har talt i timer med support, som ikke kunnet identifiere fejlen, og dette oveni tidspress, er en dårlig kombination.

Humøret denne uge har været i bund. Jeg har haft nemt til tåre, været sur, uretfærdig og skældt ud. Jeg har været nødt til at sige undskyld. Jeg har haft både hjertebanken og svedeture og hjernen har delvist stået af og holdt pause hvor jeg som mest havde brug for den. Jeg er meget bevidst om alle disse signaler og det er bestemt ikke noget jeg gider på sigt.

Jeg har forsøgt at forklare min mand situationen, da han ikke kan forstå, jeg ikke giver slip på nogen opgaver. Og det kan jeg godt forstå, han ikke forstår. Jeg har også fuld forståelse for hans bekymring for at jeg igen skal falde ned i det sorte hul jeg til og fra faldet ned i, i løbet af de sidste par år. Jeg fik en mindre depression i efteråret 2015, og selv om jeg var tilbage på arbejdet efter to måneder, har der efterfølgende været perioder hvor jeg har kæmpet mig igennem dagene. Det sidste halve år, har jeg dog haft det godt.

Naiv eller ej, men jeg tror jeg har styr på situationen. Den ene opgave der fylder og driller rigtig meget lige nu, er snart overstået for denne gang. Jeg er generelt rigtig glad for opgaven og vil derfor ikke give slip. Når det kommer lidt mere ro på, vil jeg sætte mig ned, slukke for telefoner og mail og lave et årshjul over alle mine opgaver. På denne måde kan jeg få et overblik over situationen og kan finde ud af, om det overhoved er muligt at planlægge sig ud af dette i fremtiden. Hvis opgaverne bliver ved med at kollidere, vil jeg og skal jeg bede om hjælp. Jeg har i løbet af de sidste uger mærket på min egen krop hvad stress gør ved mig og det er jeg ikke interesseret i at få mere af.

Lige nu føler jeg mig bedre til mods end jeg gjort i mange dage. Jeg har fået meget lavet og jeg har haft ro omkring mig så overskuddet er begyndt at melde sig igen. Måske hænger det også sammen med, at weekenden starter lige om lidt, at de lover sol og varme og at sønnike kommer hjem fra Bruxelles… ;)

God weekend i forårssolen ønsker jeg jer allesammen!

14 comments

 1. Birgitte B says:

  Det er godt at høre, at du gør nogle tiltag. Jeg håber, at det er en engangsaffære for dig – og familien, som ikke kan undgå at blive ramt af det også. Rigtig god weekend søde Malin. Pas på dig selv og husk at slappe af. Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Tak for din kommentar, Birgitte. Jeg tror at de tiltag jeg gjorde i sidste uge, har hjulpet. I hvert fald for denne gang. Jeg håber, du havde en rigtig dejlig weekend og at du nu, går en ny skøn uge i møde! Knus Malin

 2. Mette says:

  Du er så obs på det, a jeg tror på det nok skal gå. Eller det håber jeg og en solrig weekend er god medicin for krop og sjæl. Mange tanker herfra.

  • Aargang73 says:

   Ja, Mette, det er nok nummer 1 at være obs på det. Nummer 2 må være at reagere på det. Jeg synes det går meget bedre efter sidste uge med hjemmearbejde og en helt fantasisk weekend i sol og have. Men jeg vil fortat være obs. Tak for din kommentar og for dine mange tanker ♡

 3. Susanne / Flesthverdage says:

  Det lyder godt, at du igen er positiv:-)
  Og ja det er dejligt med en solberiget weekend, men der skal desværre nok fortsat være fokus på det – det forsvinder ikke bare lige sådan, i hvert fald ikke symptomerne:-(
  Men jeg håber, du får en skøn, solrig og afslappende weekend:-)

  • Aargang73 says:

   Tak for din kommentar, Susanne. Jeg er meget obs på de signaler der er, og heldigvis har jeg reageret lynhurtig. Jeg har taget det i opløbet og tror derfor at jeg klarer den med en hjemme-arbejds-uge for denne gang. Det er første gang jeg har prøvet dette, og jeg er ikke i tvivl om, jeg vil reagere lige så hurtig, hvis jeg oplever det igen. Og weekenden blev helt så fantasisk og afslappende som jeg håbet på – tak :)

 4. S. says:

  Kære søde Malin. Tak for de søde ord og linket tilbage til mit lille sted. Jeg er glad for mine ord gav mening. Godt du er OBs på dig og din krop. Håber din weekend blir rigtig god. Nyd sol strik og afslapning. Knus S.

  • Aargang73 says:

   Kære S, dine ord gav meget mening. Jeg er rigtig meget obs på min krop og efter en fantastisk weekend med både sol, strik og afslapning føler jeg igen, at der er lidt energi at tage af. Jeg har haft en god arbejdsdag og tror at jeg er begyndt at indhente det jeg skulle. Knus

 5. Anette says:

  Der helt sikret noget kultur og moderne forventning som resultere i en del af den stress som rammer (ligesom mange andre sygdomme der er steget i de sidste årtier)

  • Aargang73 says:

   Ja, det tror jeg du har ret i, Anette. Der er pres på os fra alle sider og ikke mindst fra os selv. Vi skal jo helst have succes med alt det vi foretager os – både på arbejdet og privat. Det er rigtig vigtig, at lytte til sig selv i alt dette!

  • Aargang73 says:

   Kære Rikke – tak. Ja, jeg føler at jeg er på den rette vej. Jeg nåede at reagere lynhurtig og beslutningen med en hjemme-arbejds-uge har været en god investering. Jeg er stadig obs, men tror at jeg allerede nu begynder at kunne se lyset i forhold til mængden opgaver. Kh Malin

Skriv et svar