Låner lidt sommer

Fylder vores hjem med sommer og vilde blomster

Fylder vores hjem med sommer og vilde blomster

Det er da noget af den mest sølle sommer, vi har haft på længe. Drengene starter deres sommerferie på fredag, og indtil videre er de ikke kommet i skolen med shorts en eneste dag! Vi må håbe på at det vender, nu hvor vi snart begynder vores ferie.

Indtil da prøver vi at lade som om sommeren er her. Ikke langt fra hvor vi bor ligger en grusgrav. Udover at den er god til at cykle mountainbike i, bugner den også af vilde blomster af alle slags. I sidste uge var jeg ude og plukkede tre store buketter; to med lupiner og en med blandede vilde blomster. De dufter og fylder stue og køkken med sommer. Og det hjælper lidt i venten på den rigtige sommer…

I weekenden kunne jeg også se, at hyldeblomsterne er kommet. Hver sommer plejer jeg at lave saftevand af både blomster og bær og specielt fremstillingen af hyldeblomst saft får hjemmet til at dufte af sommer. Det er det absolut nemmeste og vi (læs ‘jeg’) plejer at lave så at vi har fryseren fyldt op resten af året. Nu har jeg købt de ting der skal bruges; sukker, citroner og citronsyre så nu mangler jeg bare at plukke blomster. Jeg må give mig ud i regnvejret…

Ligner en million - koster ingenting

Ligner en million – koster ingenting

Lavendler dufter også helt vild og dem har jeg flyttet i weekenden. Vi har et bed langs huset med lavendler, planter som er blevet flyttet ikke bare én, men efter hånden mange gange. De får aldrig ro og det er utrolig at de stadig kæmper videre! Nu skal vi til at bygge terrasse lige der hvor de står så de fik en tur med spaden endnu en gang. Denne gang har jeg sat dem i zinkbaljer og regner med at de kan blive boende i disse resten af deres dage.

Med alle disse dufter omkring mig, kan jeg lukke mine øjne og lade som om det er sommer… 😉

Skriv et svar