La favela


img_3333

Vores dage i Rio er nu slut og vi er taget videre på vores rejse. Vi har virkelig haft tre fantastiske dage og jeg har sådan nydt denne store, smukke og spændende by!

Der vigtigste vi skulle nå i Rio var at besøge Jesus og det skulle gerne være under de rigtige vejrforhold for at få maks ud af udsigten. Nogen af os holdt øje med vejret allerede hjemmefra og vi var begyndt at blive lidt nervøse for at det ikke skulle gå ifølge planen, da de lovede regn og torden alle de dage, vi skulle opholde os i byen. Helt så slemt blev det nu ikke og selv om vi fik både et par dråber den ene dag og en times styrtregn med torden den anden dag, så var det utroligt varmt og behageligt og godt vejr det meste af tiden. Vi stod op til fuld sol den sidste dag, så det var der, vi så Jesus.

Det var vildt imponerende at stå ved foden af denne enorme statue (ca 30 meter høj) og det føltes næsten magisk. Nu har jeg set ét af verdens 7 menneskeskabte underværker, og jeg kan godt forstå, at lige denne seværdighed blev valgt som en af de 7. Udsigten fra toppen nåede vi også at få med, før det om eftermiddagen blev tåget og sukkertoppen forsvandt i skyerne.

Jesus var imponerende men den største oplevelse fik vi på en guidet tur til en af Rios mange favelaes. Det var først i forberedelserne indenfor OL som jeg hørte om disse favelaes, da DR sendte Peter Ingemann op i en af dem. Når jeg så den udsendelse, besluttede jeg mig for at jeg gerne ville opleve en af disse. Det gav også god mening for mig at vise drengene hvordan 1/3-del af Rios indebyggere faktisk bor. I slum.

Jeg var længe usikker på om det nu var sådan en god idé og om det virkelig var sikkert. Jeg hørte mig for mange steder og fik at vide, der ingen risiko var med dette besøg. To af drengene var ikke så vilde med tanken på at tage derop, men jeg vil love for at de var glade for at vi overbeviste dem om at tage med! Det blev en uforglemmelig oplevelse som vi alle fem vil huske for altid…

Guidet tur til en af Rios favelas

Guidet tur til en af Rios favelas

Vi havde en fantastisk guide, en man som selv var vokset op i den favela, vi besøgte. Hans afslappende væremåde og gode humor smittede og fik os alle fem til at føle os trygge med sitationen i hans selskab. Jeg følte mig mere tryg i denne del af byen sammen med guiden end jeg gjorde i området omkring Copacabana (uden guide). I favelaen var jeg ikke nervøs for at nogen ville stjæle min telefon eller mit kamera – det var jeg i byen. At vi var i selskab med en guide gjorde dog hele forskellen. Man tager ikke op på egen hånd i en favela!

Det var utroligt at se, hvordan disse mennesker lever. Vi besøgte en mand som havde bygget sig et hus, eller mere en hule, på 6 kvadratmeter. Man nærmest kravlede ind igennem et hul i væggen for at komme hjem til ham.

Sjældent har jeg mødt så mange venlige, kærlige, glade og positive mennesker! De var så smilende og modtog os med åbne arme og generelt var der en fantastisk stemning under hele vores besøg.

Jeg er så glad for at vi har fået denne oplevelse og disse minder sammen med vores børn. Jeg tror at denne oplevelse bliver svær at slå, på trods af, der venter mange spændende oplevelser endnu på rejsen.

4 comments

  1. Birgitte B says:

    Det er jo sådanne ting, der gør jeres rejse helt speciel. Jeg er glad for, at du deler her på bloggen. Og er vild med dine billeder på IG :-) fortsat god tur. Kh. Birgitte

    • Aargang73 says:

      Kære Birgitte, rigtig glædelig jul også til dig og godt nytår lige om lidt! Jeg håber I haft et par skønne dage frem til nu. Der er så dårligt netværk her nede så det er meget begrænset hvad jeg når at få med fra jeres blog. Det er en af de ting jeg kan glæde mig til når jeg kommer hjem – blive en del af blogland igen. Tænk at jeg skulle blive afhængig af det! Kh

Skriv et svar