Kreativ oprydning

Jeg har sat mig for at få afsluttet påbegyndte kreaprojekter – dem har jeg mange af. Det er simpelthen så hyggeligt at starte på noget nyt men jeg er ikke altid så god til at blive færdig. Min kurv med strik- og hækletøj var ved at explodere, og jeg besluttede mig for at komme til bunds i den.

På toppen lå det farverige Granny Stripes tæppe som jeg startede på for næsten 2 år siden. Jeg startede ud med at lave det ganske bredt og det har til tider føltes som et evigheds projekt. Rækkerne var lange. Jeg besluttede mig for at i første omgang prioritere tæppet og et par uger senere, kunne jeg klippe snoren. Jeg overvejede at give tæppet til min svigermor da hun flere gange givet udtryk for hun godt “kunne tænke sig det”, men det mente sønnike var en dårlig ide. “Tæppet hørte hjemme her”, så sådan må det blive.

Min hjertekat blev færdig for et halvandet år siden (hvor bliver tiden af?!) og snedigt placeret under tæppet i kurven. Det eneste der manglede var at få sat et lille navneskilt om halsen og sendt den af sted med posten. Mit i madlavningen en dag i sidste uge skete det. Det tog 10 min (!) og nu er “Henry” på vej til et lille barn med hjerteproblemer. Jeg kan virkelig godt lide tanken på at min kat på et tidspunkt skal flytte hjem til en lille hjertepatient. Hvis du har lyst at læse mere om projektet, finder du alt du har brug for at vide på Hjärtekattens hjemmeside.Næsten samtidig med tæppet startede jeg på et andet hækleprojekt: et halstørklæde i mohair. Det har også ligget i kurven og gloet på mig i rigtig lang tid. Det tog tre eller fire aftener at få det afsluttet men problemet er bare, at jeg ikke bryder mig om det. Jeg kan rigtig godt lide både mønster og garn og resultatet blev lige så blødt og behageligt som jeg håbet på. Men farven?! Hvorfor i hele verden valgte jeg en babyblå farve?! Jeg havde endda i sin tid valgt det til en cardigan der ikke blev til noget – hvad tænkte jeg på? Da jeg ved, jeg aldrig kommer til at bruge det, røg det direkte videre til genbrug, så er jeg fri for at irritere mig over det ikke bliver brugt. Øv!

Jeg har en tendens til at købe stof en gang imellem som jeg ikke kan leve uden. Ofte bliver stoffet liggende længe i venten på det rigtige mønstre og lige så ofte bliver det aldrig brugt. Jeg skal holde op med det! Fremover vil jeg købe stof til et projekt ad gangen og kun når jeg har en plan med det. For noget tid siden købte jeg stof til en lille nederdel, fik det hurtig vasket og så har det ellers ligget i bryggers og givet mig dårlig samvittighed. Sidste uge fik jeg også taget hul på det projekt og syede en hurtig og nem lille nederdel som jeg nok skal blive glad for. Det tog en times tid. Mønsteret er gratis og kan findes på Maria Denmarks side. Det er så nemt at alle (selv jeg) kan sy den.

Og som en god afslutning på denne runde, fik jeg gået igennem mit stoflager. Mere end halvdelen røg ud, noget af det til genbrug, noget direkte til forbrændingen. Jeg fandt stof jeg købte den gang jeg boede i Zaragoza – året var 1999!!

Som belønning, vil jeg nu tillade mig at tage hul på et nyt projekt og det skal blive noget så nemt og afslappende som et halstørklæde på store pinde.

14 comments

 1. Birgitte B says:

  Jeg synes, dit tørklæde er så fint… Du skulle have lavet en lille konkurrence på bloggen, hvor man kunne vinde det 😉 nå, men nogle andre bliver glade for det. Så helt spildt var det ikke.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Hvis bare jeg havde vist det Birgitte, så havde jeg udnævnt dig til den ‘heldige vinder’ uden konkurrence. Jeg kan dog trøste dig med, at det var mere skrigende blå end det ser ud til på billedet, så jeg vil tro, at det bliver svært at sælge også på Røde kors. Knus

 2. Pia says:

  Nye projekter er altid de sjoveste, sådan er det bare 🙂 men det er dejligt at få afsluttet dem inden de bliver en plage.
  Før i tiden havde jeg også altid gang i flere håndarbejdsprojekter samtidig, men i dag holder jeg mig pænt i skindet og har sjældent gang i mere end to strikke/hækleting. jeg har som regel altid gang i en sweater til Røde Kors.

  • Aargang73 says:

   Jeg forsøger også at holde mig ‘pænt i skindet’ men det er ikke lykkes mig endnu, at kun have gang i to projekter. Men nu har jeg i hvert fald reduceret projekterne med 4! 🙂 Hvad er det for nogen sweaters du strikker til Røde Kors? Det lyder også som noget velgørenheds-strik?

    • Aargang73 says:

     Fantastisk! Er det til deres butikker eller i forbindelse med noget projekt? Jeg kan så godt lide de der små hygge-velgørenheds-projekter!

     • Pia says:

      Der er masser af nørkleklubber landet over, hvor en masse nørkledamer samles for at strikke en hverdagseftermiddag, men da jeg er på arbejdsmarkedet, strikker jeg bare herhjemme og afleverer mine ting til en af dem der møder op. Alle de strikkede ting, bliver kørt til forskellige lande som bl.a. Rumænien. Hvor tøjet lander har jeg ikke helt styr på, det ændrer sig hele tiden, da det sendes derhen, hvor behovet er størst.

     • Aargang73 says:

      Det lyder som et meget relevant arbejde! Når jeg en gang bliver lidt hurtigere på pindene, kunne jeg også godt tænke mig at støtte op omkring det!

  • Aargang73 says:

   Tak Maude, jeg er faktisk også glad for at tæppet blev på vores sofa og ikke flyttede hjem til min svigermor. Det tog lang tid at lave, men nu er det stort nok til at vi kan ligge to under det 😉

 3. S says:

  Det er dejligt at slutte de der projekter der bare ligger. Det er da det flotteste tæppe. Det er så godt det blev hjemme hos jer ❤️
  Jeg har lavet det benspænd for mig selv at jeg kun må ha to projekter igang af gangen et stort og et lille. Ellers ville de ufo’er også hobe sig op.
  God weekend 😘

  • Aargang73 says:

   Ja, det er skønt at få dem afsluttet, da de giver fuldstendig modsat effekt. De skulle gerne give ro og glæde, men når de hober sig, giver de nemt stress. Jeg har mange gange forsøgt at lave regler for mig selv for at begrænse antal projekter, men idéerne løber af sted med mig og jeg kan SLET ikke styre det. God weekend også til dig

 4. Pia says:

  Hahaha – jeg tror alle krea-glade kender til bunken med uafsluttede projekter! Så skønt, når man får afsluttet det HELE, så man kan komme i gang med noget nyt 🙂

  • Aargang73 says:

   Ja, mon ikke det er en klassiker. Jeg får nok aldrig afsluttet det hele, da jeg helst har flere projekter i gang samtidig. Men nu er de meget reduceret. Jag har pt. gang i en sweater og et halstørklæde – en vaskeklude ligger vist også stadig i kurven.

Skriv et svar